Terug naar  Hans' homepage
Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Weer via de Coolsingel, maar nu naar het Hofplein

route lijn 10

lijn 10

ret schild ret schild ret schildVia de Van Oldenbarneveltstraat, waar ooit rechts op de hoek het Coolsingelziekenhuis heeft gestaan, maar daar heeft Aad al een verhaal over geschreven toch, klik maar even op deze link.

oldenbarneveltbrandziekenhuis

Het einde van de Oldenbarneveltstraat met rechts op de hoek het Coolsingelziekenhuis, direkt na 14 mei 1940

Later zijn ook de laatste restanten van het Coolsingelziekenhuis afgebroken :

coolsingelziekenhuisafbraak

Op de Lijnbaan bij Donner staan nog die boom en de poort, Aad loopt daar altijd nog door heen.....

We slaan linksaf, rijden gelukkig hierover heen

koopgootkerstsfeer

en passeren dan, zeg maar, de Cineac, waar naast ooit de winkel van Siebel is geweest, klik maar even op deze link.

cineacbeurs

En natuurlijk passeren we ook virtueel de andere Cineac.

cineacaad1961

En natuurlijk weer de verhalen van Aad over al die deuren in die Siebel Cineac en dat hij broodjes met suiker meenam naar de Dik en Dun Cineac, maar er uitgezet werd, soms, als je er te lang bleef zitten, konden ze zien aan het nummer van het kaartje. En druk dat het er ooit was, hoe vaak hij daar wel niet geweest was, met dat mooie Polygoon nieuws, altijd voorafgegaan door een tekenfilm....wat kan die Aad toch kletsen zeg, ze laan hem maar.....joh, maak er een verhaal van, klinkt het nog....

Links passeren we het Stadhuisplein, waar ook vader Piet ooit gewerkt heeft (link). Later is daar ook nog deze foto gemaakt :

hansbeeldenstadhuisplein

Aad heeft even opgezocht wat er bij staat :

Aad heeft beloofd om eens op zoek te gaan naar de Fontein De 4 Gratiën, die vroeger op het oude Beursplein heeft gestaan, uit dit verhaal :

viergratienfonteinWe maakten natuurlijk ook een mooie sfeerfoto van het prachtige stadhuis, met rechts het beeld van Van Oldenbarnevelt en links van Hugo de Groot, wie dat waren, kun je vinden in dit verhaal :

hansstadhuiscultureelvlag

Aan de vlaggen kunnen wij wel zien, dat Rotterdam in 2001 culturele hoofdstad van Europa is . Het stadhuis is er opnieuw voor schoongemaakt en opnieuw gezandstraald.

Maar we gaan ook terug in de tijd en denken aan dit verhaal van Alie met die schitterende foto van mevrouw Grimberg-Huyzer, Aad kan het niet laten om even iets uit dit verhaal te citeren :Wat een heerlijke, unieke moeder hebben wij, ze heeft nu al meer dan 100 versjes en meer dan 550 Rotterdamse uitdrukkingen op onze site staan, nou, daar kan niemand tegen op !!!! Enne dan hebben we het maar niet over al haar verhalen op onze site.........

Volgens Hans naderen wij echter ook de drukste rotonde van Rotterdam en het vroegere plein van alle rijexamens t.w. het schitterende Hofplein met de mooie fonteinen.

hanshofpleinfontijnen

Nou, maar er zijn natuurlijk meer foto's van dit beroemde plein te vinden, komen er een paar :

hofplein2000weena

luchtviewweena

Tja, en zoo gaat het er in de toekomst dan uitzien :

hofpleinindetoekomstbah

Wat een kontrast met 1958 :

hofplein1958

Aad heeft aparte verhalen gemaakt over de geschiedenis van het stadhuis, de Coolsingel en het Hofplein, als ze klaar zijn, staan ze o.m. in de lijst die je kunt vinden via de onderstaande link :Klik hier voor alle RET City Tour verhalen op onze site

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

9 Februari 2010