Terug naar  Hans' homepage
Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

De familie Boogaard al een beetje herenigd.......


En toen stond Ria op de stoep met zoo'n bos bloemen


Zo ben je dus even met vakantie in het prachtige Drenthe en zo ben je weer terug op de basis in Hellevoetsluis en dan gebeurt het!!!

Jawel, emielde Aad……….er heeft zich weer een Boogaard gemeld.

Ditmaal kwam er een reactie binnen bij Arnoud, de zoon van Aad, die ooit was begonnen met de Engelfrieten stamboom en ook al bezig was met de Boogaarden stamboom. Welnu, naar aanleiding van de Boogaarden stamboom ontvingen wij een emiel van Ria Boogaard. Ook deze emiel is nog steeds in mijn bezit en hieronder fragmenten uit deze emiel:

30 juli 2002 7.37 pm Dag onbekende achterneef van me( dat was dus Arnoud!!!)

Ik ben Ria Bioch-Boogaard, dochter van Marinus Boogaard en Wilhelmina Hendrika v.d.Peppel. Mijn vader was dus een broer van jouw oma. Op internet kwam ik de Boogaard-stamboom tegen met het verzoek eventuele aanvullingen aan jou door te geven. Bij dezen.

Allereerst m'n complimenten. Wat weet je veel wel, tot en met het etc.etc.etc. (en dan volgen heel veel aanvullingen!!!) Gaan jullie ook verder aanvullen richting verleden? In ieder geval zou ik het leuk vinden als je me op de hoogte hield.

Hartelijke groeten.

Ria Bioch-Boogaard.


Nu jullie begrijpen het al weer……….dat betekende weer een voorstellingsemieltje van mij. En natuurlijk werd moeder ook nu weer op de hoogte gebracht van weer een nieuwe nicht. Dat Ria kan emielen bleek ook zeer snel en vooral die eerste emielen bewaard ik nog altijd als kostelijke documenten.

Maar Ria zette de vaart er nog harder in. Nadat wij adressen en telefoonnummers hadden uitgewisseld, kwam het al zeer spoedig tot een kennismaking. Eerst had Ria contact opgenomen met moeder en op woensdag 7 augustus 2002 heeft moeder na zo vele jaren weer een ontmoeting met één van haar nichten.

En op vrijdag 9 augustus 2002 stond er weer een ontmoeting op de rol. Zo tegen 10.15 uur ontmoette ook ik een tot nu toe nog onbekende nicht van mij hier in Hellevoetsluis. Wat was dat een ontmoeting!!! Gepakt met een enorme bos bloemen en naar later bleek het prachtige boek over Ds. Zelle die hieronder voorbij stapt, stapte Ria zo maar ineens niet alleen in ons huis, maar ook in ons leven binnen. En wat hebben wij zitten praten en daarna ook nog heel wat gemaild.fotodszelle

Dit bovenstaande verhaal is eigenlijk maar een aanzet voor de gebeurtenissen, waarover ik nu eigenlijk wil vertellen. Als titel aan dit verhaal had ik al meegegeven:

De familie Boogaard al een beetje herenigd………

Als ik dan over de familie Boogaard spreek, gaat het natuurlijk over een klein gedeelte van die familie, zoals hierboven vermeld.

Maar het zou nog wel een tijdje duren, voordat wij elkaar allemaal zouden kunnen ontmoeten. Niettemin bovenstaande bleven de contacten uitstekend en inmiddels had vooral ook moeder de weg via de telefoon gevonden om nu ook met Marieke in Canada te kunnen praten. En inderdaad, er is heel wat afgekletst tussen die twee. In één van die gesprekken en/of emielen vertelde Marieke ook al, dat zij van plan was om in oktober 2003 naar Holland te komen. Wat een feest zou dit worden en wat was vooral moeder blij om dit te horen!!!

Maar voordat wij dit bovenvermelde feest zouden beleven, was er eerst nog een andere bijzonder feest en dat betreft Ria.

Na de kennismakingsbezoeken van Ria aan onze familie bleek, dat zij al heel snel ingeburgerd was in onze familie. Vooral de zaterdagen waren voor moeder een feest, want praktisch elke zaterdagmorgen kwam Ria bij moeder op de koffie en maar kletsen, kletsen en kletsen.

Ook was Ria praktisch op alle verjaardagen present en zo ook weer op 2e paasdag 2003. Alweer zo'n gedenkwaardige dag in onze familie. Alleen nu viel 2e paasdag niet op 1 april, maar wel op 21 april en laat dat nou ook toevallig?? de verjaardag van Lenie zijn!!!

Dus zoals gezegd, ook Ria was weer van de partij en jawel……..ook deze dag was een schitterende dag, die wij geheel weer buiten in onze tuin konden doorbrengen.moederenriaintuinapril2003En natuurlijk verhoogde ook Ria het nivo van onze website:

riarockanje1947small

Al kreeg Aad wel de schrik van zijn leven toen hij voor het eerst ooit een plant kreeg....

amaryllishanna

die er dus zoo uitzien als je daar, net als Hanna, wat meer zorg aanbesteedtOp de achtergrond zou je wat muziek hebben moeten horen,
zoo niet of je wilt het nog eens horen,
klik dan even HIER
Klik hier voor de andere Boogaard reünie verhalen op onze site

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

14 Oktober 2003