Een e-mail sturen naar Aad? Zijn e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Geen Ds. G.A. van der Hooftschool meer....

Maar als troost wel een aantal prachtige foto's en het schoolrapport van Aline ....

domineehooft

Hervormde Ds. G.A. van der Hooft

deze foto hing in het halletje van de school

Van 1911 tot 1943 predikant in Overschie, bekleedde vele bestuursfunkties.
In Januari 1964 op 87-jarige leeftijd in Overschie overleden

hek rondom de Ds. G.A. van der Hooftschool

de mooiste foto van onze site, misschien wel van het hele internet.....

Aline en Aad willen graag terug naar hun vroegere lagere school met die mooie naam:

Ds.G.A. van der Hooftschool

in de Hoogmadestraat.

Nu, dat is snel gevonden. Via de Strijpersingel en de Cannemanstraat steken wij de Abtsweg over en komen dan in de Ziedewijstraat en aan het einde rechtsaf het kleine stukje straat in , is inderdaad de Hoogmadestraat.

Aad, of liever zoon Arnoud, rijdt voor en weet precies de weg. En Aad maar kijken en zoeken: waar is nu mijn school??

Wij staan voor een hek en volgens Aad moest het hier toch zijn!!

En jawel hoor, navraag leert, dat hier inderdaad de bewuste school heeft gestaan tot………. 2 maanden geleden. Het gebouw is toen helemaal afgebrand (of op z'n Rotterdams: in de fik gestoken!!!) Nu, de plek wel gevonden, maar niet de school, wat moet je nu met je herinneringen, nou dan duiken we toch even in het verleden.......

Hans roept nog even als grapje:

Ze hebben er nu een hek omheen gezet, zodat je helaas de school niet meer kunt zien

maar Aline en Aad letten hier maar even niet op....

Ds. G.A. van der Hooftschool


Ds. G.A. van der Hooftschool in de jaren zestig, met die mooie klok

Eerst maar even Aad, want die zit dit nu te typen:

Toen we verhuisden naar Overschie, werd ik een half jaar teruggeplaatst, want op de
Juliana van Stolbergschool ging ik ieder jaar in maart over en daar ze hadden hier niet genoeg kinderen voor. Wat was ik als bijna 10-jarige beledigd, maar het is goed gekomen, de rest van de jaren bleef ik gewoon iedereen een half jaar voor en dat scheelde...

Tot en met Klas 4 zat ik op een dependance vlak achter de Eskampstraat, bij een juffrouw die, heel bijzonder toen, iedere dag in een DAF naar school kwam, wat waren wij trots, een juffrouw met een auto.

Als je goed je best had gedaan, mocht je even in die auto zitten, maar absoluut nergens aankomen.
Als het warm was, mocht je, ook weer als je goed je best had gedaan, een paar keer per dag de autobanden nat maken (zij dacht dat dat beter was voor de banden) door er een emmer water overheen te gooien, en dat keer vier, dus... een hele eer. Aangezien ik toch voorop was door dat half jaar, heb ik dit vaak mogen doen, je zwaaide even met die emmer en dan flats en dan natuurlijk vlug opzij springen !!

van Mechelen


In de vijfde klas kwam je bij Meester van Mechelen in de klas, wat kon die man vertellen. Hij kwam altijd op de brommer uit IJsselmonde en was, zoals alle meesters toen, zeer nauwgezet en ook gezagsgetrouw etc. Als hij aan kwam rijden, koos hij iemand uit om zijn brommer weg te zetten, ook mocht je hem geregeld poetsen, die brommer dan....

Op een dag was hij te laat, wij werden ongerust, want hij was uiteraard altijd stipt op tijd. Helemaal uit het veld geslagen in zijn lange leren jas, kwam hij eindelijk aangereden : hij had op de Schiekade een bekeuring gehad voor te hard rijden, hij reed, volgens mijn geheugen, slechts 32 km....of zoiets
Die dag werd hij beurtelings boos (en al die nozems dan, die pakken ze nooit...). verdrietig, want zijn vrouw had altijd al gezegd dat hij zoo hard reed en daar was niets van waar......, en wat moest hij nu vanavond zeggen, zonde van het geld.
Het was een kettingroker, maar die dag sloeg hij alle records.

Later toen ik op de HBS zat, ben ik nog wel eens teruggeweest naar Meester van Mechelen, had altijd belangstelling voor je en vroeg altijd, althans in mijn herinnering, wat vertellen ze je nou daar over Geschiedenis. Ik ben zeer zeker door hem beinvloed v.w.b. geschiedenis, klik maar eens op deze link bijvoorbeeld. Meester van Mechelen zou zeker op die laatste link geklikt hebben en het tot het eind toe hebben gelezen.....


Dacht Aad, zal er maar niet bij zetten dat dat meisje wat we zien binnenstappen Aline is op haar eerst schooldag in klas 1, krijg je meteen een emiel van Aline dat dit zoo'n emotioneel moment was, of wat schrijft ze nou precies : zoiets van een kleine stap, een groot moment......

Nou, nou, nou !!!

En of haar uitnodiging er ook nog effe bij kan, doen we toch meteen, hier is ie dan, lief zusje :

aline eerste dagkaartEnkele weken voor onze reis door Overschie had Aad thuis al tevergeefs gezocht naar zijn Ds. G.A. van der Hooftschool rapporten, maar helaas, ze zijn ergens maar waar, zie deze link, daarom was hij heel blij dat Aline zomaar met een rapport kwam aanzetten, alleen van de eerste klas want toen ging ze verhuizen naar Ommoord.

Rapportkaft  Ds. G.A. van der Hooftschool


Als we het openen, dan komen we een hele mooie tekst tegen als inleiding en een bladzij verder de resultaten van Aline:

pagina 1 rapport aline

klas1 rapport aline


Nou, zoo worden ouders toch niet meer toegesproken toch, wat een andere omgangsvormen werden toen gehanteerd

en wat een lieve tekst bij het rapport, toen mochten kinderen nog uitrusten ???

Aline in Klas 1 van de Ds. G.A. van der Hooftschool


Tot slot dus nog de klasse foto van Klas 1, met Aline, die heeft beloofd hier ooit nog eens iets bij te gaan vertellen.

Aad heeft op deze site ook een geschiedenis werkstuk uit Klas 6 geupload :

aadtekst4

aadplaat4

Philips van Bourgondië, 1450

Een enkel voorbeeld uit dit verhaal, mooi toch !!
We ontvingen nog de volgende reaktie :


We ontvingen ook de volgende reaktie :We ontvingen ook de volgende reaktie :
Ada van Noordwijk kwam ook nog met deze foto uit de Eskampstraat, staat ook in ons Eskampstraat verhaal :

adauitraameskampstraat9c

Ada van Noordwijk kijkt uit het raam van Eskampstraat 9c

En als Ada's scanner het weer doet, mogelijk komen er dan nog meer foto's.
We kregen ook deze reaktie:

gahooftlagereschool11

gahooftlagereschool12

Wij moesten met ons vijven een projectje doen (zal toen wel anders geheten hebben).

Wat ook leuk is, is de achtergrond, het schoolbord. Rechts op die foto staan de tien geboden (verkorte versie). Het kenmerk van een Christelijke School, oftewel School met de Bijbel.

Links zie je de taalles met meervoudsvormen: al dan niet dubbel l, dubbel k etc.

Verder zie je ook WK 3x . Dat is het teken dat Willie Kruit 3 keer een waarschuwing had gehad vanwege lastig gedrag denk ik.

Kortom, leuke herinneringen van de, ik meen, vierde klas lagere school.

Verder staan naast mij: Josje Honing, Willie van Es, Eddie Huisman en Dikkie Cammeraat.

De meester van die klas was Schuurman-Hess.

Later kwam nog deze reaktie, ook van Bert Huurman:

Via jouw site kwam ik bij de schrijfster van het boek "Mijn Vader die in de hemel is" uit. Ada Talle - van Noordwijk. Na wat correspondentie heen en weer kwam ik bijgaande foto tegen. Deze foto is toen gepubliceerd in het Rotterdamsch Nieuwsblad en stamt uit het schoolseizoen 1960/1961.

inzamelingzesdeklashooftschool

De foto werd genomen na een inzamelactie voor ik denk een derde-wereld-land, waar hongersnood heerste. We hebben toen blikjes met ingedikte melk gekocht. In ieder geval was dat melk, dat met een bepaalde verhouding water weer op echte melk ging lijken.

Bij het wegbrengen van de jutenzakken en een doos met deze blikjes werd deze foto gemaakt. Op de foto zie je de bovenmeester K. van Noordwijk. Verder kan ik me nog herinneren dat de vierde en vijfde jongen Leo van Brandwijk en Frand Cöllen zijn. Als vijfde jongen ben ik in beeld. Andere namen weet ik niet meer.

Het is een leuke foto met het naambord van de school!

Bert Huurman
Ada Talle voegt nog aan de bovenstaande foto dit toe:Van Ada Talle ontvingen we ook nog deze hele leuke foto's, waarmee we heel veel van onze fans een groot plezier zullen doen:

meestershooftschool

Links meester van Dam, daarnaast meester Stapel,
daarnaast mijn vader meester van Noordwijk, en dan meester Schuurmann-Hess

meestersjuffenhooftschool

juffenhooftschool

De juffrouw van de eerste klas van de ds G.A. Van der Hooftschool: juffrouw Snoek.

Naast haar de kleuterjuf: juffrouw Plooi.
We ontvingen ook deze leuke reaktie

Over de lagere school in Overschie ('de bruine school', gezien de kleur van het hout).

Aan de overkant van de Schie (aan de achterkant van de school) stond Van der Burg's Borstelfabriek, en aan de zijkant (de kant van de lokalen) de verffabriek van Van Klaveren -- ik weet niet of ze nog bestaan maar het zal haast wel niet.

Tussen de school en de Schie was nog een (modder)sloot, en eind vijftiger jaren nog compleet met vissen en kikkers! Die sloot leende zich uitstekend om eroverheen te springen wat natuurlijk ook wel eens mis ging....

De juffen/meesters :Meester Van der Meer (met een glazen oog) verhuisde tijdens het schooljaar naar Terschelling, en toen werd onze hele klas overgeheveld naar juffrouw Snoek, in een soort dependance :de ' witte school' --vanwege het witgeverfde hout.
Voor de liefhebbers: juffrouw Snoek was de zuster van Arie Snoek, die in de vijftiger-zestiger jaren de pianomuziek verzorgde bij het radioprogramma Ochtendgymnastiek van Ab Glaubitz, elke werkdag om half acht ( "...met aan de vleugel Arie Snoek...").

Met enige regelmaat mail ik sinds enige tijd met een oud-klasgenoot, samen kwamen we tot ongeveer 20 namen uit de toenmalige zesde klas (1963-1964); ik zal ze een keer op een rij zetten en je toesturen, met in een paar gevallen een aanvullende opmerking.

PS. Ik meende op je site ook nog ergens een foto van de Abtsweg te zien : daar zat toen een groentewinkel van Hoogenboom. Mijn moeder was daar vaste klant en vroeg een keer aan hem : groenteman, heb je ook een plastic zak ? waarop hij antwoordde: mevrouw, het is al erg genoeg dat ik een kunstgebit heb.. (dat geintje heeft-ie waarschijnlijk aan elke huisvrouw die in zijn winkel kwam verteld).

Jaap Duiser
hooftschool5dec1958

1958

Sint en Piet met tussen hen in:

Meester Van Noortwijk

Vandaag zag ik op uw site foto's en tekst van de ds. G.A. van der Hooftschool in Overschie. Ik heb daar van 1954 tot 1958 op school gezeten.

Joop Hoek
Uiteraard een zeer smakelijk verhaal over de Ds. van der Hooftschool.

Alle drie de broeders Spee uit de Ameidestraat 25d hebben op deze school gezeten.

De kras op het vaak niet startende Dafje (wij keken dan lachend toe) is naar ons weten voor rekening geweest van onze broer Henk......

Bram & Leo Spee

Aanvulling:

Juffrouw Lindenborn was trouwens de dame van de Daf. Ik kan me alleen niet herinneren dat veel kinderen trots op dat feit waren, weet alleen nog dat één van de schoolkinderen een lange kras over de zijkant van de auto met een scherp voorwerp op de nieuwe verf had gemaakt. Men is nooit achter de dader gekomen, wel waren we allemaal heel erg geschrokken van wat voor praktisch iedereen van ons de eerste vandalistische daad was die we ervaarden.
Jaap Duiser kwam ook nog met de volgende aanvulling:

Ik gaf aan dat ik wellicht een aantal namen zou hebben van klasgenoten uit de hoogste klas van de ds.Van der Hooftschool, en dan heb ik het over de zesde klas, lichting 1963-1964:

Ik heb ze voor iedereen op een rij gezet zonder dat ik volledigheid kan pretenderen en garanderen, want er zijn toen bij mijn weten geen klassenfoto's gemaakt, althans ik heb ze nooit gehad, dus ik had niet veel om op terug te vallen. Van sommige namen ben ik ook niet 100% zeker, vandaar de vraagtekens:De broer van Henk was Karel van Doodewaerd, later bekend geworden als voorzitter van de TROS. Toen ik in 1964 in de eerste klas van de HBS aan het Henegouwerplein zat (korte broek net uit, je kent dat wel) was Karel een vijfdeklasser, had kennelijk al zijn rijbewijs gehaald, en kwam soms op zaterdagmorgen met de auto van zijn vader -een Chrysler of een Chevrolet- naar school. Wat een wereld van verschil!
We kregen een ontzettend leuke reaktie van Hans Stapel:

Grappig dat ik in dit verhaal een foto tegenkwam met mijn vader er op, meester Stapel

meestershooftschool

Links meester van Dam, daarnaast meester Stapel,
daarnaast mijn vader meester van Noordwijk, en dan meester Schuurmann-Hess

Misschien leuk te weten, dat mijn vader, meester Stapel nog leeft!

In een nut shell….

Ik vertelde hem over dit verhaal en enkele namen van collega’s en de naam Engelfriet, van de website, en die herkende hij.

Evenals anekdotes over “zijn eerste hoofd, meester van Noordwijk”:

Die bleek mijn vader, vertelde hij , thuis letterlijk “opgehaald” te hebben.
Tegen mijn opa had hij gezegd: ik kom je zoon halen, want die moet bij mij voor de klas komen staan.

Hierbij een recente foto van meester Stapel:

hooftschoolstapelrecent

Hans Stapel
Wie ben ik? Ik ben in 1942 geboren als Cornelis Pieter (Piet) de Graaff in het schoolhuis van de "School met den Bijbel" aan de Bovendijk. Dat hoorde in die tijd bij Overschie, maar formeel dus ook bij Rotterdam. Ik was de jongste van 11 kinderen en toen ik 5 jaar was overleed mijn vader op de leeftijd van 49 jaar. Na een half jaar zijn wij verhuisd naar de Dorpsstraat 176, vlakbij de Hoge Brug. Naar de Emmakleuterschool waar juffrouw Pluim en Plooi de scepter zwaaiden. Daarna naar de Groen van Prinstererschool en vervolgens naar de Elout mulo van de heer Schadee. Tenslotte naar de Koningin Wilhelmina Kweekschool aan de Binnenrotte in Rotterdam.

Mijn eerste baan in het onderwijs heb ik gekregen in 1965 aan de Ds. van der Hooftschool. Dat was slechts van korte duur omdat ik op 1 januari 1967 ben vertrokken naar Deventer.

Hoewel de periode op de Ds. van der Hooftschool slechts van korte duur was, kan ik mij toch wel enige namen van leerkrachten, toen dus collega's, herinneren. Juffrouw Lindenborn wordt in diverse reacties al aardig reëel beschreven en ik moet zeggen terecht. Zij kwam bij mij toen ook niet over als een grote kindervriend, de heer Zwijnenburg wel, maar dan weer niet in positieve zin. De oud-leerlingen die daarop doelen hebben dat dus wel terecht aangevoeld.

Maar er waren zeker ook heel goede en prettige leerkrachten, zoals juffrouw Schooneveld en juffrouw Snoek, meester van Mechelen, meester Bos en meester Deijl. De laatste was een Surinaamse man die bij het kerkgenootschap "de Hernhutters" behoorde.

Piet de Graaff
Van Henk van Doodewaerd kregen we de volgende herinneringen, die Aad helemaal kon beamen:

Herinneringen aan de ds.van der Hooftschool

Ik zat op deze school van 1958 tot 1964. Ik was klasgenoot van Jaap Duijzer (toen nog Japie),die al een bijdrage aan deze site gaf. Ik bewaar goede herinneringen aan de school. Je begon aan het eind van het gebouw op de kleuterschool bij juffrouw Plooi of bij juffrouw Backus ( Bakkers ?)een lieve indonesische vrouw.
De opvolgende leraren heeft Jaap Duijzer al genoemd. In mijn geval een correctie ik had in de derde klas juffrouw van der Laan ( stijl blond haar, sproetjes, bril, jong. We vonden haar leuk. Ze is later getrouwd met een onderwijzer van school een onderwijzer van Mourik dacht ik.)
De meest geliefde van allen was, zoals eerder vermeld, meester van Mechelen, de verhalen verteller. Wij smeekten altijd een verhaaltje af, waartoe hij zich dan liet overhalen. Ik ken nog twee van zijn verhalen.

Het ene ging er over dat hij in de oorlog voor zijn raam stond en dat er door een soldaat geschoten was en dat de kogel hem raakte, maar………..opgevangen werd door de metalen sigaretten koker in zijn borstzak. Ten bewijze liet hij de sigarettenkoker met de deuk van de kogel aan ons zien. Wij met open mond, dit was het bewijs het moest wel waar zijn ! (dat hij er in werkelijkheid dwars doorheen gegaan was beseften wij niet )

Het tweede verhaal ging over een luie zoon die met zijn vader een weg af liep. De vader zag een hoef ijzer liggen en zei tegen de zoon, raap dat hoefijzer op, dat kunnen we verkopen. De luie zoon raapte het niet op, maar de vader wel. Hij verkocht het aan een smid in het dorp en kocht met het geld een zak kersen. Het was warm en de weg nog lang. De vader liet iedere keer een kers vallen die de zoon gretig en dorstig opraapte. De moraal was duidelijk. Had die jongen een keer gebukt voor het hoefijzer,dan…………..

Meester van der Meer, van Mechelen en mijnheer van Noordwijk ( de "Boven Jaap ") waren fervente rokers ook voor de klas. Mijnheer van Noordwijk rookte de sigaret op tot de as zijn lippen schroeide .

De lange schoolgang met de toiletten en de fonteintjes voor een slok water. In de gang stond een grote grijze kist met daarin de schoolplaten, met titels als "een stad in de middeleeuwen "of "langs de waterkant " De onderwijzer kon er dan over vertellen. Op de kop van de school was de kamer van Van Noordwijk. Daar lag o.a. een schedel van een krokodil op de kast en opgezette vogels. Aan die kant van de school parkeerde mijnheer van Noordwijk zijn zwarte heren fiets. Wij mochten daar niet komen. In die kamer kwam ook af en toe de schoolarts jufr.Romein(gebogen neus ). Hadden we allemaal de pest aan. Moest je naar toe met je moeder en je uitkleden. Tot ons grote genoegen schampte zij met haar Dafje voor de school nog eens een geparkeerde Citroen traction avant en zij moest omringd door ons de schade regelen Ook was de schrik groot als de schooltandarts kwam. De man had zo'n schort voor en ik dacht dat een vrij primitieve boor had ( ik hoefde gelukkig nooit !).

Wij zijn nog een keer een zang aubade gaan brengen bij de oude ds Van der Hooft . Helemaal lopen naar de Delftweg , daar stond hij op het balkon . Vond je toen een vreselijk eind lopen.

En er was dat oude kranten magazijn naast de ingang. In de zesde klas was het een eer om door van Noordwijk tot magazijnmeester en assistent magazijnmeester benoemd te worden. Je mocht eerder de school in om de kranten te bundelen en op te slaan. En je kon uit het hoge raampje naast de ingang hangen met je vrienden praten. Ik was het met mijn vriend Rob Nijp. Na een paar weken versloften wij de boel en werden we vervangen, want we waren alleen met slecht weer op tijd voor het magazijn binnen.

Het was ook een eer om aan die metaaldraad door het plafond de schoolbel te mogen luiden.

In de vijfde en zesde klas een uurtje in de week engelse les van de zure mevrouw Lindeborn ( eerste zin : Ann is in the street ). En franse les van van Noordwijk ( " papa fume une pipe", Femme spreek je uit als faam, denk maar aan dat peper muntje, zei hij. En als je b.v papa fumer une pipe zei , dan was dat volgens van Noordwijk "dee nieuwee modee ", de nieuwe mode. Het waren goede lessen want ik weet ze 45 jaar later nog.

De zesde klas zie ik nog voor mij met voor aan het trapharmonium( orgel) waar van Noorwijk op speelde. De zes glazen lampen aan het plafond. De kachel in de klas. Zomers de ramen open en als de grasmaaier zijn beurtjes voorbij het raam reed kon het zo heerlijk naar gemaaid gras ruiken. Deze scholen waren gebouwd met de na oorlogse Amerikaanse Marshall hulp. Maandag moest je een psalm of gezang uit je hoofd leren en voor de klas opzeggen. Daar kreeg je dan een cijfer voor . (Hijgend hert der jacht ontkomen enz enz of De dorre vlakte der woestijnen… )

Ook werd op prijs gesteld als je maandags een bijdrage voor het zendingspotje meenam.

Een keer in de week hadden de meisjes een uur handwerken en de jongens hoofdrekenen ( hersengymnastiek volgens van Noordwijk)

Een hoogtepunt was het jaarlijkse schoolreisje. Verzamelen in de zesde klas voor instructies van Van Noortwijk De toeter voor het verzamelsignaal. De rood/ groene bussen van de firma van Gogh uit Capelle aan den Ijssel. Reisdoel Pyramide van Austerlitz en/ of speeltuin de Drievliet).Geld, snoep en boterhammen mee. s Middags terug, onder de banken dan denken de wachtende ouders dat we er niet in zitten )

Gym kregen we in het lokaal aan de Abtsweg. Was nooit geweldig, op je blote voeten rondjes rennen. Behalve voor de vakantie dan had je "apenkooi "
Een tijd hadden we daar een vreselijk vloekende gymleraar genaamd Bou(w)man. Toen de gereformeerde mijnheer van Noordwijk van het gevloek hoorde, trok hij wit weg en zou hij er wel werk van maken.

Klasgenoten uit de zesde klas (ik herinner mij er iets meer dan Jaap Duijzer). Er zaten ook vaak broers en zussen op school.

Uit de zesde klas:Al met al een periode waar ik met warme gevoelens aan terug denk.

Een groet aan mijn klasgenoten die dit lezen

Henk van Doodewaerd, Schiebroek.
Ik las al die namen die voor de 6de klas onderaan de site worden aangegeven, ik zat ook in die klas [denk ik] want alle namen zijn bekend.

Mijn naam is/was Rietje Helder, nu Ria Rijsdijk-Helder. Mijn vader was bij de politie in Overschie, iets wat sommigen best zullen weten maar wat ik beslist niet leuk vond!

Van Juf. Lindenborn weet ik dat zij erg hard met een liniaal op je hand kon meppen als je iets niet goed deed.

Ria Rijsdijk-Helder
Geweldig leuk deze website met oude beelden uit Overschie.

Wij woonden in de jaren vijftig achter de Abtsweg in de Hoogenwaardstraat 13b. Inmiddels zijn deze flats gesloopt. We keken vanuit huis op het dak van de openbare school (naam?) en clubhuis Het Anker. Van huis uit christelijk gingen we natuurlijk naar de Ds G.A. van de Hooftschool.

Ik heb daar vanaf de derde klas in 1954 tot en met de zevende klas !! (kon niet geplaatst worden op de LTS aan de Gordelweg) op school gezeten. Diverse namen komen mij nog wel bekend voor.

In de 5e klas (1956) kreeg ik voor het eerst Engelse bijles van juffrouw Lindenborn. Die was lekker streng zeg. In klas vijf en zes had ik meester Valkenburg. Die kon geweldig boeiend uit de geschiedenis vertellen.

rapporthoofthansdegroot

Ik las de naam van Joop Hoek. Met hem heb ik veel opgetrokken. Ik zat bij hem in de klas en wisselden altijd tekeningetjes met hem uit met een ingewikkeld gangencomplex waar je dan uit moest proberen te ontsnappen. Verder herinner ik mij nog een jongen die uit Indonesie kwam met een vinger die hij helemaal achterover kan buigen tegen zijn hand aan. Iedereen vond dat een beetje eng.

Ook mijn jongere zus Lies en mijn jongste broer Nico zaten op deze school. We scheelden alle drie een jaar met elkaar.

Zaterdagdags werkte ik voor een gulden bij de melkboer Piet Winterswijk. De melk haalden we 's morgen in zijn volkswagenbusje bij melkfabriek De Combinatie. De losse melk werd getapt uit een melkbus met een kannetje voor een halve en een hele liter.

Hans de Groot.

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

1 Januari 2009