Terug naar  Hans' homepage
Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

De eerste APK fietskeuring van Nederland

Een vooruitstrevende blik...

Maar na al deze beslommeringen werd het de hoogste tijd om maar weer eens aan vakantie te gaan denken.

Met mijn vriend Henk Meijer, die nog steeds in Rotterdam woonde aan de Provenierssingel 18b, hadden wij tezamen al veel plannen ontwikkeld.
Wij kenden elkaar al jaren en hadden al veel samen beleefd zoals het werken bij de
boer in de komkommers in Berkel / Rodenrijs en vakantiewerk bij Van Nelle.

Henk was helemaal gek van kamperen en door al zijn verhalen was bij mij ook belangstelling gewekt. Wij zouden dat jaar (1961) op de fiets gaan rondtrekken door Nederland en onderweg campings aandoen. Alles werd tot in de puntjes voorbereid.

Henk kocht een echte tent, wat hij daarvoor gebruikte, dat weet ik niet meer.

Deze tent moest echter nog "proef"draaien om te kijken of deze geheel naar wens was. Wel, deze bij Sporthuis Centrum gekochte tent, beviel prima en ook het opzetten daarvan lukte ons goed.

Daarnaast moesten nog andere zaken worden aangeschaft zoals luchtbedden, slaapzakken, pannen, lamp, waterzak, fietsartikelen, fietstassen en nog veel meer.

Voor het uitzetten van de route gingen wij natuurlijk maar de A.N.W.B. destijds nog gevestigd aan de Karel Doormanstraat.

kareldoormanansicht

Aldaar werden fietskaarten en boekjes van campings gekocht. Ook melden wij ons aan als lid van de A.N.W.B. om gebruik te kunnen maken van de door de A.N.W.B. goedgekeurde campings, het zogenaamde profijtbeginsel.

Alles was bijna geregeld voor vertrek, toen wij de tip ontvingen om toch ook nog regenkleding mee te nemen. Nou, voor mij geen probleem, want ik had immers nog een heuse regenbroek sedert mijn verblijf op de MULO. Deze was al meerder keren van pas gekomen tijdens mijn dagelijkse fietstochten van huis naar de bank en andersom. Maar stevige regenjacks werden toch nog maar aangeschaft.

En ook onze fietsen werden onderworpen aan een grondige inspectie; je kon immers nooit weten!!!. Plakspul voor lekke banden, extra pompen, reserve banden en lampjes, het ging allemaal mee, naast alle kleding en wasmiddelen en toiletartikelen. Ik was nog steeds in het bezit van mijn beroemde fiets met versnellingen.

fietsmetversnelling

daar is ie weer

Uiteindelijk waren de fietsen door ons goedgekeurd, een soort APK keuring voor fietsen zouden wij nu zeggen. Maar alles liep goed af en we hoefden geen gebruik te maken van de onderstaande niet-ANWB service

fietsambulances

Alhoewel dit was misschien toch wel leuk geweest, passen daar ook fietsen in ???

koetsambulance

De 2 foto's komen uit ons Rotterdamse Ziekenhuizen verhaal.

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

6 April 2002