Terug naar  Hans' homepage
Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Tot slot naar de Mart

route lijn 10

lijn 10

ret schild ret schild ret schildAan alle leuke dingen komt altijd een einde, zo ook aan deze historische tramrit. Wij hebben in ieder geval allemaal genoten en nogmaals moeder Alie bedankt voor dit tramritje. Het was weer net als vroeger.

Ronald en Linda zorgen er weer voor, dat moeder Alie weer veilig met de auto thuis wordt afgezet. Aad en Richard gaan ook nog naar moeder, maar dan wel met de metro (was toch gratis!!!).

En Hans en Lenie met Marco gaan ook richting de vestingstad. Wij gaan weer via het
metrostation Voorschoterlaan weg, na moeder Alie met Ronald en Linda uitgezwaaid te hebben. Op het metrostation wuiven wij Aad en Richard verder een goede reis toe. Toevallig zien wij nog net de schitterende oude muurrestanten van vroeger. Prachtig toch!!!

hansinterieurvoorschootmetrostation

Maar in de metro wijzigen onze plannen. Lenie wil nog graag een martje pikken, zoals Rotterdammers dit noemen. Nou, daar hebben we toch een mooie oude prent van enne ook een verhaal met Rotterdamse marktuitdrukkingen, bekijk deze plaat maar eens en klik dan ook even op deze link.

marktgedemptebotersloot1900

De markt op de Gedempte Botersloot in 1900

Op de hoek de Prinsenkerk, afgebroken voor de (oude) gemeente bibliotheek

Ook Marco moet nog wat inkopen in de stad doen. Nou Hans voelt hier niets voor. Maar zijn raderen draaien weer. Wij stappen uit bij station Blaak en spreken dan af om ieder zijns/haars weegs te gaan en om 14.00 uur (stipt graag!!!) elkaar weer te zien bij de bibliotheek. En zo is het gebeurd.
Lenie naar de markt, Marco naar de stad en Hans, nu…………Wel, hij gaat naar de boekenmarkt en de postzegelmarkt bij de Laurenskerk.

Maar Hans wil eerst nog alle stamboom paperassen lezen, die hij van Aad heeft gekregen.

Op de grote banken bij de bibliotheek leest hij alles rustig door en overpeinst nog eens even deze dag. Zou er een leuk verhaal van te maken zijn met leuke foto's van deze tramrit??? Nu het idee was geboren en waarachtig: hierbij de uitwerking…….

Snel besluit hij naar zijn markten te gaan en dan ziet hij iets leuks. Oud en Nieuw. Ja, dat kan alleen in Rotterdam. De toren van de Laurenskerk met daarnaast het grootste gebouw van Rotterdam: Nationale Nederlanden. Is dit een mooi gezicht, maar daar beneden de enige echte Rotterdamse markt!!!. Nou Hans vond dit wel, vandaar bijgaande foto.

hanscombimarktlaurensnatned

En stipt op tijd, zoals bij Engelfrieten gebruikelijk, om 14.00 uur ontmoetten wij elkaar weer op de afgesproken plaats bij de bibliotheek.

En zonder een

kootjeworst

Worst van Kootje gaan wij met de "benenwagen" richting metro Beurs.

Maar het was erg warm geworden en dat was te merken. Bij een restaurant, naast de grootste Bijenkorf van Nederland, trakteerde Marco ons nog op een heerlijk drankje. Maar na dit alles gingen ook wij huiswaarts met de metro tot Hoogvliet en verder met de auto richting Hellevoetsluis om zo tegen circa 15.30 uur weer voldaan thuis te komen.


Klik hier voor alle RET City Tour verhalen op onze site

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

17 December 2001