Een e-mail sturen naar Aad? Zijn e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Gastenboek

Naar beneden 

Gerard Martens vertelt weer een prachtig verhaal  ....

Dit verhaal is een vervolg op dit verhaal

GENOTTEREN TOEN.

 

 In de oude kranten, die ik aan het doorspitten ben, heb ik toch nog iets gevonden. Namelijk de rook-snoep en nog wat advertenties, waar de mensen toen van genoten. 

Er waren in die dagen pijpenrekken en daarop stond deze tekst. Het is geen man, die niet roken kan. Je kunt je dus voorstellen, dat jongens al heel gauw een man wilden zijn. 

Mijn broer Toon, een echte sportman, had zijn eigen versie daarop en hij zei altijd; Je bent pas een man als je het laten kan. Dit zou in deze tijd ook wel een aardige slogan zijn.Over pijpenrekken gesproken. Ik kreeg van Aline een scan van het pijpen rek van Albert's opa en na wat frotten, zou mijn vrouw gezegd hebben, is dit het resultaatpijpenrekalbertsopa1

 In ieder geval ik zal in deze aflevering een aantal advertenties laten zien, die met het thema genotsmiddelen te maken hebben. Allereerst de advertentie van Chief Whip.

rookchiefwhip

 

Je ziet het mannenkost en de beste sigaret voor de gezondheid. Een volgende is de advertentie van Niemeijer. Wat bescheidener en ik geloof, dat ze nu wat met koffie te maken hebben. 

niemeijerrecl

 

Ook Douwe Egberts was toen al present. Getuige deze advertentie. 

tabakde

 

Dat sigaren een eigen beurs hadden kun je zien in deze annonce. 

rooksigarenbeurs

 

Maar ook de pakjes Bestevaer waren toen heel bekend. 

rookbestevaer

 

Er waren natuurlijk ook nog de lekkerbekken in die tijd en die werden met deze advertenties bestookt. Banketbakkerij Kuilenburg prees zijn waren zo aan. 

snoepkuilenburg

 

En nou meen ik me te herinneren, dat die bakker later ook nog in het Noorden een zaak had. Was dat nou in de Benthuizerstraat of op de hoek van de Noordsingel en de Bergweg? Ik durf er mijn niet voor in de slagroom te steken. 

Van de chocoladefabrieken adverteerde Ringers toen al met zijn viooltjes en ik heb zo het idee, dat die nog wel verkocht worden. Wel of niet van Ringers. 

rookviooltjes

 

Van Driessen waren niet alleen zijn Carro's erg bekend, maar ook wel zijn chocoladerepen. 

rookcarro

 

Op de verjaardagen van mijn moeder kon je haar altijd een plezier doen met een heerlijk fris flesje Boldoot. Daar kon ze echt van genieten. Een schone zakdoek, daarop wat Eau-de-Cologne en fris was ze weer. Vooral op warme zomerdagen. 

 

Je had ook nog 4711, maar als mijn vrouw bij het verschonen van een luier zei: Zoo, jij ruik ook nie naar 4711, kun je begrijpen, dat de baby niet bepaald naar rozen of Boldoot rook. 

rookboldoot

Sommige mensen konden ook genieten van een mooi concert of toneeluitvoering. Hier is een aankondiging van een orgelconcert waar ook werd meegewerkt door het toen heel bekende zangkoor De Stem des Volks

tijdverdrijforgel

 

Met dit zangkoor heeft de VARA jarenlang zijn uitzendingen geopend. Morgenrood, schalde dan door de luidsprekers. Wilt u de tekst weten? Bij de liedjes van Alie staat hij. (link

Op Pinksterdrie kon je op het Van Alkemadeplein genieten van een feestelijke bloemenmarkt. Een mooie traditie in die tijd..

tijdverdrijfpinksterdrie

 

 Maar om echt te genotteren moest het ook nog mooi weer zijn en hier is dan tot slot een weerbericht uit die dagen.

oudweerbericht

 

Je kunt het niet zo duidelijk zien, maar er werd ook gewaarschuwd wanneer de fietsers hun licht op moesten hebben. En reken maar dat de politie er op toekeek, dat het gebeurde. Niet? Dan een bekeuring!!


KLIK HIER VOOR TOCH NOG EEN VERVOLG

Klik hier als je terug wilt naar het Gastenboek

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

15 Juli 2003