Een e-mail sturen naar Aad? Zijn e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Het doofstommen instituut Ammanschool aan de Ammanstraat in Rotterdam

In dit verhaal hebben we het al eens terloops over het doofstommen instituut Ammanschool aan de Ammanstraat in Rotterdam gehad:

En dus dook Aad eens in zijn kast en vond voorlopig al dit over het doofstommen instituut Ammanschool aan de Ammanstraat in Rotterdam :

ammanles

De 10e klas van het doofstommen instituut Ammanschool krijgt les. Op het schoolbord staat geschreven dat het luchtschip Hindenburg boven de stad hangt.

zeppelinwaalhaven

De Graf Zeppelin boven Vliegveld Waalhaven Rotterdam

LINK

ammanschets

In de Ammanstraat 20, de Ammanstraat liep van de Kruiskade naar de Diergaardelaan

kleinekaartstationvoorwo2

LINK

LINK

werd in 1853 de Inrichting voor Doofstommen Onderwijs gebouwd. De school werd vernoemd naar de in 1669 geboren Johan Conrad Amman.

In de jaren '30 werd het gebouw gemoderniseerd. Wonder boven wonder bleek het gebouw nauwelijks beschadigd te zijn t.g.v. het bombardement op 14 Mei 1940. Al spoedig werd het gebouw weer in gebruik genomen als het Doofstommen Instituut Ammanschool.

Eind jaren '50 werd een nieuw gebouw in gebruik genomen op het Ammanplein. Op de plaats van het oude gebouw aan de Ammanstraat werd het Hilton Hotel gebouwd.

De huidige Ammanstraat ligt op de plaats van de vroegere Nieuwe Kerkstraat.

En natuurlijk zijn ook wij op zoek naar meer foto's, verhalen en gegevens over het Doofstommen Instituut Ammanschool. Ons email adres staat helemaal bovenaan, bij voorbaat dank voor je bijdrage.

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

26 Juni 2004