Een e-mail sturen naar Aad? Het e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Interview in De Oud Rotterdammer

Familie Engelfriet verzorgt website over oud-Rotterdam

"Het is langzamerhand een behoorlijk uit de hand gelopen hobby"

Hellevoetsluis - In vroeger tijden kroop je 's avonds met je familie gezellig rond de tafel voor een spelletje Ganzenbord of Mens-erger-je-niet. Die fameuze bordspellen zijn echter niet meer zo in zwang. Nu zijn het beeldschermen en toetsenborden die voor het vermaak zorgen. Zeker bij de familie Engelfriet, waar de computer de bindende factor is. Van moeder Alie tot kleinzoon Jeffrey, allemaal werken ze aan dezelfde hobby, de website
www.engelfriet.net

Wie Rotterdam in het hart gesloten heeft, moet beslist eens een kijkje nemen op deze prachtige website. Ruim dertienhonderd !!!! verhalen boordevol informatie over de geschiedenis van de stad, leuke verhalen en prachtige foto's. Voor jong en oud een genot om doorheen te bladeren.
En dat hebben velen inmiddels ook ontdekt, want maandelijks brengen meer dan 150.000 mensen een bezoekje aan de site. "Het is zo langzamerhand een behoorlijk uit de hand gelopen hobby", bekent Hans Engelfriet lachend. "Niemand van ons heeft ooit kunnen vermoeden dat dit zo'n vlucht zou nemen. Eigenlijk is het ook min of meer bij toeval ontstaan. Een paar jaar geleden wilde ik mijn moeder Alie voor haar verjaardag eens verrassen met een bijzonder cadeau. Midden in de nacht werd ik overvallen door het idee haar een boekje te geven over onze familiegeschiedenis. Zij heeft ons altijd heel veel verteld over de familie en het leek mij leuk dit eens voor haar op te schrijven. Ik ben meteen mijn bed uitgestapt en heb de eerste ideeŽn op papier gezet. Het werd een doorslaand succes. Mijn moeder was helemaal verguld met het cadeau", weet Hans nog.

Website

Met het eerste boekje had Hans meteen de smaak te pakken. Er volgde een tweede en een derde en inmiddels heeft hij negentien boeken vol herinneringen geschreven.
"Mijn broer Aad had al een eigen website over de historie van Rotterdam", vervolgt Hans."Hij vond mijn verhalen zo leuk, dat we besloten een eigen familiewebsite in het leven te roepen. Dat was het begin. Ook mijn moeder ging haar herinneringen opschrijven en later zijn andere familieleden eveneens begonnen. De site groeide daardoor explosief, maar bleek wel heel erg in een behoefte te voorzien. We kregen steeds meer bezoekers, inmiddels zelfs uit de hele wereld. En mensen sturen spontaan verhalen en foto's op waardoor het almaar completer wordt", klinkt het tevreden.
"Maar het meeste komt toch uit de eigen familiekring. Het lijkt wel of iedereen bij ons in de familie die tic heeft om allerlei foto's en verhalen te bewaren", besluit Hans vrolijk.

Interview in De Oud Rotterdammer - Krant voor de 50 plussers- dinsdag 4 oktober 2005.

deoudrotterdammer

http://www.deoudrotterdammer.nl

Aan het interview waren de volgende foto's toegevoegd uit deze verhalen:

De tweede gezinsfoto  in een prachtig interieur (1954)


wil97b

straatfeestwillebrordusstraat

drollenvanger


Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

3 Oktober 2005