Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Mijn drollenvanger traumaatje, nou ja....

Hans Engelfriet herinnert zich nog goed ....

Ik was al wat ouder en kende Rotterdam al vrij goed.

Nu woonde er op de Mathenesserlaan een tante van ons, tante Bep. Zij gaf leiding aan een kraamcentrum met de mooie naam : "Mimosa". Zij woonde daar in een groot huis met een forse achterkamer waar les werd gegeven aan kraamverzorgsters. Vele keren heb ik bij haar gelogeerd. Zij was vrijgezel, dus wij kregen daar altijd iets meer dan thuis. Om een idee te geven, waar zij woonde, het was vlakbij de Gerrit Jan Mulderstraat waar ook het eindpunt was van tramlijn 22.

Natuurlijk ging ik niet altijd met de tram. Met goed weer ging ik op de fiets en ongeveer drie kwartier fietsen kris kras door Rotterdam.

Ik ben daar een keer geweest met mijn broer Aad, die mocht zijn matrozenpak aan natuurlijk!. Maar ik, ik moest mijn nette pak aan, een plusfour.... Maar in de volksmond heette het een "drollenvanger". Waar deze uitdrukking vandaan kwam, geen idee of toch wel?.

Ik had er in ieder geval een enorme hekel aan en deed er alles aan om er vanaf te komen. Gelukkig kwamen er spoedig "normale" lange broeken in de mode, die ik dan ook kreeg. Wanneer de drollenvanger van de foto is afgedankt? Geen flauw idee.... Maar als ik lang naar deze foto kijk, krijg ik er nog wel een trauma van.

drollenvanger

Nou Aad, da's wel een beetje scheef gescand. Oei, was me nog niet opgevallen.


Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

6 Januari 2001