Terug naar  Hans' homepage
Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Mijn bankleven in een notendop, deel 36

Mijn bankleven in een notendop verteld, maar het duurde wel bijna 36 jaar bij


hansmaasstad

Hans Engelfriet achter zijn, toevallig, net opgeruimd bureau,
want dit verhaal over zijn bankleven in een notendop zit er weer op
Klik hier om terug te gaan naar deel 35

In andere verhalen zal ik wellicht nog wel eens vertellen, wat ik allemaal nŕ juli 1996 heb gedaan. Ik heb mij in dit verhaal zoveel mogelijk beperkt tot mijn bijna 36 jarige bankleven.

Als ik nu terug kijk op die periode, dat moet ik toch wel stellen, dat ik al die jaren met heel veel plezier heb gewerkt. Ik kon het altijd goed vinden met collega's en met het management. Alleen de laatste periode was voor mij minder leuk.

Natuurlijk zijn er al die jaren nog wel meer vervelende zaken gebeurd zoals: fraudes, ontruimingen kantoor ( 6x), bommelding etc. Vooral dat laatste heeft destijds grote impact op mij gemaakt. Maar altijd ben ik commercieel gericht gebleven. Mijn periode in Hoogvliet werd in oktober 1992 afgesloten en aan die periode bewaar ik toch wel de beste herinnering.

Al met al was het voor mij toch wel even wennen aan die nieuwe periode in mijn leven. In september 1996 zijn wij eerst maar met vakantie gegaan naar Canada. En daarna……….wel ik had spoedig mijn draai wel gevonden met allerlei andere zaken. Heel langzaam ging mijn gezondheid weer vooruit, al heeft het zeker nog een hele tijd geduurd, voordat ik weer enigszins de oude was, alhoewel er toch wel zaken zijn, die nooit meer overgaan.

En hoe ging het verder met de bank………….ik heb nimmer van iemand meer wat gehoord. Na enige strubbelingen in 1997 met de maandelijkse uitbetaling van de met mij overeengekomen regeling, hoorde ik nooit meer iets. Bij het pensioenfonds was men mij zelfs kwijt. Ook dat is weer hersteld. Nu had ik zelf ook geen behoefte meer aan contact met de bank en daarom zocht ik het zelf ook niet. Ik kom nooit meer op een kantoor, want alles gaat nu al jaren via internet bankieren.

Totdat pas in het voorjaar van 2003 mij een uitnodiging bereikte om deel te nemen aan de seniorendag in mei 2003. Eerst had ik daar helemaal geen zin in. Maar zoals altijd stimuleerde Lenie mij om daar toch maar samen naar toe te gaan. Nou, dat is een geweldige happening geweest, waarbij ik heel veel oud-collega's heb mogen ontmoeten, allemaal met hun eigen verhaal. Vol spanning zie ik nu al uit naar de seniorendag in 2006, want daar gaan wij zeker weer naar toe.

En hiermede is er een einde gekomen aan mijn verhaal deel V. Ik ben hieraan op 12 april 2005 mee begonnen en op 23 mei 2005 heb ik de laatste zinnen op papier gezet. Op papier zijn dit bijna 87 pagina's geworden. Nu nog "even"op de computer zetten en dan is dit verhaal ook weer af.

In het begin van dit verhaal vertel ik, dat er nog vele andere verhalen vanaf 1974 tot ????? zullen volgen. Ik bedoel daar natuurlijk allerlei gezinsherinneringen mee. Dat zal echter nog wel even duren. En zo zal er zeker nog wel eens een deel VI van mijn verhaal verschijnen.

document141

document142

Hellevoetsluis, 12 juni 2005.

Tot slot nog een leuke foto van de ABN AMRO Seniorendag 2006:

seniorendag12006


Klik hier om terug te gaan naar deel 1Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

20 Juni 2006