Terug naar  Hans' homepage
Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Mijn bankleven in een notendop, deel 34

Mijn bankleven in een notendop verteld, maar het duurde wel bijna 36 jaar bij


hansmaasstad

Hans Engelfriet achter zijn, toevallig, net opgeruimd bureau,
want dit verhaal over zijn bankleven in een notendop zit er weer op
Klik hier om terug te gaan naar deel 33

Het jaar 1992 was inmiddels aangebroken. Telkens weer werd de benoemingsronde uitgesteld. Maar eindelijk in mei 1992 was ook ik aan de beurt. Alles ging in sneltreinvaart. Een hele rij collega's was en moest nog aan de beurt komen. Eindelijk was ik aan de beurt en mij werd al spoedig duidelijk, dat men intern alle functies al had ingevuld. Aan mij werd medegedeeld, dat ik benoemd was tot directeur particulieren van het nieuw op te richten regiokantoor in Hellevoetsluis. Ik kreeg een week bedenktijd, maar mij werd toch wel duidelijk gemaakt, dat ik alleen maar "ja" kon zeggen, want anders had ik toch wel een probleem.

In die week heb ik inderdaad goed nagedacht. Wat zouden de gevolgen zijn? Wij zouden moeten verhuizen naar Hellevoetsluis, want dat heen en weer rijden, zag ik niet zitten met die dagelijkse files. Maar er hing nog steeds boven mijn hoofd het niet accepteren van die functie, wat zou dat voor gevolgen hebben? En bovendien had ik mij de laatste jaren vooral bezig gehouden met de zakelijke markt en de MBR relaties ( Meer Bemiddelde Relaties). Een keuze had ik dus eigenlijk niet en ik kon er ook met niemand over praten. Uiteindelijk heb ik die functie toen toch maar geaccepteerd en met een fles wijn en een bos bloemen moest ik het maar verder uitzoeken. Zo ging dat in die tijd.

Binnen een aantal maanden moest mijn collega van de ex Amro al mijn taken overnemen. Hij was benoemd tot directeur van ABN AMRO Hoogvliet en moest dus beide kantoren gaan integreren. Die periode werd er enorm hard gewerkt en vergaderd en ik moet eerlijk zeggen………het was geen beste tijd.

De maand juli 1992 had ik vakantie en in die periode zijn wij reeds op zoek gegaan naar nieuwe huisvesting in Hellevoetsluis. Wij vonden, toen nog voor ons gehele gezin een woning, waar wij nu nog wonen.

Vanaf augustus 1992 brak er een periode aan van langzaam afscheid nemen van kantoor Hoogvliet en van al mijn cliënten, want ik kwam overeen, dat ik per 1 oktober 1992 naar Hellevoetsluis zou vertrekken.

Per eind september 1992 kreeg ik een afscheidsreceptie op mijn kantoor aangeboden en van zeer veel cliënten werd nogmaals afscheid genomen, zo ook natuurlijk van mijn collega's.

Mijn start in mijn nieuwe functie in Hellevoetsluis is niet gelukkig verlopen en maar van korte duur geweest. Na 1½ week werd ik ziek. Eerst werd gedacht aan griep, maar dit bleek niet waar te zijn. Al het harde werken van de afgelopen maanden zo niet jaren had zijn tol geëist. Bovendien waren er familieomstandigheden, die ook niet hadden meegewerkt. Kortom…….ik bleek compleet te zijn opgebrand en op medisch advies moest ik het maar voorlopig rustig aan doen.

Klik hier om verder te gaan naar deel 35Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

8 Juli 2005