Terug naar  Hans' homepage
Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Mijn bankleven in een notendop, deel 27

Mijn bankleven in een notendop verteld, maar het duurde wel bijna 36 jaar bij






hansmaasstad

Hans Engelfriet achter zijn, toevallig, net opgeruimd bureau,
want dit verhaal over zijn bankleven in een notendop zit er weer op




Klik hier om terug te gaan naar deel 26





De jaren hierna verliepen heel goed. In de Hoogvlietse periode zijn in 1977 Edwin en in 1979 Marco geboren, maar daarover ook later meer. Ook gingen wij in 1978 en 1981 weer met vakantie nar Canada. Ook daarover wordt later meer geschreven.

Naast het drukke werk op kantoor werd er ook veel tijd ingeruimd voor het volgen van allerlei cursussen; ik heb dat al eerder vermeld. Het waren meestal cursussen van één week, die werden gegeven in het opleidingscentrum van de bank in Zandvoort. Een schoolgebouw was omgebouwd tot opleidingscentrum met alle moderne apparatuur van toen. Wij logeerden dan in het Bouwes hotel op loopafstand van het opleidingscentrum. Dat waren over het algemeen behoorlijk vermoeiende weken, want dagen van 09.00 uur 's morgens tot 22.00 uur 's avonds waren heel normaal.

Onderstaand een foto tijdens een lunch op één van die cursussen. De foto dateert van december 1977 en je kunt wel zien, dat wij bekaf waren.

abnpauze

In het begin van dit verhaal werd melding gemaakt van het feit, dat oom Maarten mij destijds wees op een functie bij de bank ( toen nog De Twentsche Bank). Vanaf 1971 was hij dus een directe collega van mij, immers hij was al jarenlang directeur van het kantoor aan de Havenstraat in Rotterdam-Delfshaven. Voor de vorming van de nieuwe regio's kwamen wij elkaar tegen op de directievergaderingen. Dit was dan ook alles. Op zakelijk gebeid hadden wij verder geen contacten met elkaar. In die tijd moest de VUT nog worden uitgevonden. Ook andere regelingen om vervroegd met pensioen te gaan bestonden toen nog niet. Dus pas in maart 1978 ging oom Maarten gewoon op 65 jarige leeftijd met pensioen. De afscheidsreceptie voor collega's werd gehouden op het kantoor Blaak 34, waar het altijd met zulke gelegenheden een drukte van belang was.

abnafscheid






Klik hier om verder te gaan naar deel 28







Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top





Last update :

5 Juli 2005