Terug naar  Hans' homepage
Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Mijn bankleven in een notendop, deel 24

Mijn bankleven in een notendop verteld, maar het duurde wel bijna 36 jaar bij


hansmaasstad

Hans Engelfriet achter zijn, toevallig, net opgeruimd bureau,
want dit verhaal over zijn bankleven in een notendop zit er weer op
Klik hier om terug te gaan naar deel 23

Maar zoals gezegd, nam ik al eerder afscheid van kantoor 't Plateau in Spijkenisse. Ik ging immers voor een periode van 2 ½ maand stage lopen op het kantoor Brielle om aldaar het "kredietenvak" onder de knie te krijgen. Mijn opvolger c.q. tijdelijke vervanger was reeds gearriveerd. Naar mijn beleving ging ik in de maand juli 1975 al naar Brielle. Het was die zomer erg warm en juist toen was men in Brielle het kantoor aan het verbouwen. Men had tijdelijk huisvesting gevonden in een voormalig postkantoor. Op alle mogelijke fronten was het dus zweten geblazen. Maar tijdens deze praktische stage deed ik heel veel kennis op en uiteindelijk is dit toch een leuke periode geworden.

Eindelijk werd het september 1975 en wij vertrokken gedrieën voor vakantie naar Canada, maar daarover in later verhaal veel meer.

Medio oktober 1975 waren wij weer in Nederland terug en er lag een brief, dat ik tot 1 november 1975 één week moest vervangen op het kantoor Rugge in Brielle en één week op het kantoor aan de Rijksstraatweg in Hellevoetsluis. Alles deed ik in die tijd met openbaar vervoer, wat toen prima geregeld was.

En zo brak dan eindelijk de 1e november 1975 aan en dus weer een nieuwe periode in mijn leven. De afstand Spijkenisse - Hoogvliet was niet zo groot, dus ik besloot maar om op de fiets naar Hoogvliet te gaan. Dat leek ook beter, want de toen nog oude brug ging ook toen al veelvuldig open en lange files waren er toen ook al. Dus met de fiets was dit allemaal prima te doen, een ritje van ca 20 minuten is altijd goed voor de mens, toch?

Natuurlijk werd ik ook op dit voor mij nieuwe kantoor weer hartelijk welkom geheten. Wat een groot kantoor was dat in vergelijking met mijn oude kantoor!! Wat veel personeel en wat een dossierkasten. Voor het eerst in mijn bankleven beschikte ik nu over een echte eigen directiekamer. Ook aan de buitenkant zag het kantoor er indrukwekkend uit met twee ingangen en een immense bovenverdieping, wat door het districtskantoor als archiefruimte werd gebruikt en waar ook nog vier man personeel werkte.

abnhoogvliet

1975

Algemene Bank Nederland

Hoogvliet

Er was overeengekomen, dat mijn voorganger mij gedurende de maand november 1975 zou inwerken. Dat gold trouwens ook voor hem in de maand december 1975 op zijn nieuwe kantoor. Achteraf gezien is deze periode naar mijn mening veel te lang geweest. Wij bleven maar praten en overleggen en natuurlijk heel veel handjes schudden met natuurlijk voor mij nieuwe cliënten. Mijn voorganger vertelde mij ook nog, dat op dit kantoor andere werktijden golden. Hij werkte dagelijks van 07.00 uur 's morgens tot 22.00 uur 's avonds. Ik was dat zeker niet van plan te doen, was meteen mijn opmerking. Mijn voorganger ging van het standpunt uit, dat hij alles moest doen en dat hij weinig verantwoordelijkheid aan zijn personeel kon overlaten. Na een aantal dagen had ik dit wel door en ik dacht…….als hij weg is, ga ik dit onmiddellijk veranderen. Ook van het begrip "delegeren" had hij klaarblijkelijk nog nooit gehoord.

Klik hier om verder te gaan naar deel 25Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

5 Juli 2005