Terug naar  Hans' homepage
Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Mijn bankleven in een notendop, deel 11

Mijn bankleven in een notendop verteld, maar het duurde wel bijna 36 jaar bij


hansmaasstad

Hans Engelfriet achter zijn, toevallig, net opgeruimd bureau,
want dit verhaal over zijn bankleven in een notendop zit er weer op
Klik hier om terug te gaan naar deel 10

Inmiddels was het jaar 1968 aangebroken. Ik was begonnen aan mijn studie bankcursus bij het Nibé (Nederlands Instituut voor Bank - en Effectenbedrijf). Ik werkte dus nog steeds op de giroafdeling met heel veel plezier. Maar toch……ik had inmiddels wel het gevoel, dat er nog meer bij de bank te doen was. Dus ging ik maar weer eens praten met de afdeling personeelszaken. Ook had ik al vele kontakten met bijkantoren en mijn belangstelling was wel gewekt om op zo'n kantoor te gaan werken. Je moest immers wel eens richting aangeven wat je wilde. Nu op de afdeling personeelszaken was men niet zo gelukkig met mijn verzoek. Alles ging toch immers goed en ik was een uitstekende kracht en had heel wat op de rails gezet. Men was dus erg tevreden over mij. Vervolgens stelde men, dat ik ná mijn trouwen (23-10-1968) maar weer eens langs moest komen, zodat ik hier nog beter over kon nadenken.

Welnu, ik had erover nagedacht en zo in november 1968 was ik toch weer tot de conclusie gekomen, dat ik op deze afdeling niet tot mijn pensioen wilde werken, dus maar weer naar de afdeling personeelszaken. En toen kwam de aap uit de mouw. Men wilde mij wel overplaatsen naar een kantoor, maar er was geen opvolging voor mij. Dat dat mijn probleem niet was, daar had men geen boodschap aan. Vervolgens werd de afspraak gemaakt, dat ik zelf voor opvolging moest zorgdragen en dan pas weer terug komen op de afdeling personeelszaken.

Ik ging eigenlijk een beetje teleurgesteld weer terug naar de afdeling en besprak dit met mijn chef. Eigenlijk was hij wel blij, dat ik (nog) niet weg ging. Ik moest inderdaad zelf maar gaan zoeken naar opvolging.

Nou had ik goede kontakten met heel veel collega's, maar niemand wilde mijn functie overnemen. Bijna allemaal vonden zij het veel te druk en veel te veel overwerk; alhoewel dat laatste al behoorlijk was afgenomen.

Maar toch…….ineens zat het mee. Ik had ook uitstekende kontakten met de adresseerafdeling. Met één van die medewerkers, een collega zeker tien jaar ouder dan ik, had ik al uitstekende kontakten. Ik vertelde hem mijn probleem. Hij luisterde zo aandachtig, dat ik op een gegeven moment vroeg of die functie niet iets voor hem was. Nu, daar schrok hij vreselijk van. Eigenlijk had hij totaal geen bankervaring en via de expeditieafdeling was hij op de adresseerafdeling terecht gekomen, waar hij ponsplaatjes maakte voor vele afdelingen, ook voor mij. Ik stelde hem voor om er eens uitgebreid later verder over te vertellen, want hij bleek er toch wel oren naar te hebben, want het was duidelijk een behoorlijke promotie voor hem.

Ik geloof, dat wij toen tussen de middag ergens zijn gaan eten en toen heb ik hem in vogelvlucht het e.e.a. uitgelegd. Hij kreeg er steeds meer zin in en natuurlijk………de promotie, dat zag hij wel zitten. Hierna overlegde ik met mijn chef en die was eigenlijk wel enthousiast. Hij gunde mijn overplaatsing naar een bijkantoor en ook mijn collega op mijn plaats. Wel bedong hij, dat er een behoorlijke inwerkperiode zou moeten volgen. Nou, dat kwam mooi uit, want het was toch bijna het einde van het jaar, dus heel veel werk. Mijn chef zou wel overleggen met personeelszaken en ik zou het zo spoedig mogelijk horen.

En inderdaad…….binnen een paar dagen kreeg ik het verzoek om op de afdeling personeelszaken te komen. Men bleek daar toch niet helemaal bijster gelukkig te zijn met mijn keuze voor opvolging. Men had er echter over nagedacht en ik kreeg twee maanden de tijd (december en januari) om hem in te werken.

Hoewel deze man een flinke stuk ouder was en jaren op een geheel andere afdeling had gewerkt, pikte hij zijn nieuwe functie wonderbaarlijk snel op. Hij had goede kontakten met veel collega's en snapte in zeer korte tijd heel snel wat de inhoud van mijn functie betrof. Het was zoals gezegd bijna het einde van het jaar 1968 en hij kreeg zodoende te maken met eigenlijk alle werkzaamheden. Al met al was ook dit een heel prettige tijd.

Klik hier om verder te gaan naar deel 12Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

28 Juni 2005