Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Hans over Snuf de Hond

Hans leest het nog wel eens, stiekum ?? ....

Tijd voor veel ontspanning op de MULO was er niet. Er moest hard gewerkt worden en wij maakten lange dagen. Inclusief de huiswerkschool waren wij vanaf 8.30 uur tot 17.00 uur in touw, behalve woensdag -en zaterdagmiddag. Aan cultuur, zoals op de lagere school werd nauwelijks aandacht besteed, er was ook geen tijd voor. Maar toch gebeurde er op een gegeven moment het volgende :

Niet iedereen was in het bezit van echte
boeken. Meestal huurde je die in de bibliotheek.

Maar een jongen in onze klas had op zijn verjaardag een schitterend boek gekregen. De schrijver was de bekende Piet Prins en alle titels begonnen met Snuf de Hond

Hij vertelde hier honderduit over en natuurlijk wilde iedereen deze boeken wel lezen. Maar aan niemand werden deze boeken uitgeleend. Achteraf een juiste beslissing, want zo raak je immers boeken kwijt, ik weet er alles van Lees mijn Bruisend Rotterdam verhaal maar eens....

Na wat onderling overleg werd besloten aan leraren te vragen, deze boeken in de klas voor te lezen, want dan konden wij allemaal genieten. Maar kon dit wel en was hiervoor wel tijd??.

Welnu, een heuse afvaardiging van onze klas ging met diverse leraren praten, maar eerst met de heer Roodenburg, die was gemakkelijk te overtuigen.

En wat bleek? Vele leraren wilden meedoen!!. Een aantal lessen werd met 10 minuten ingekort en op deze wijze zijn vele boeken van Snuf de Hond voorgelezen.

Er was natuurlijk wel één voorwaarde : als gemerkt zou worden, dat de resultaten terug liepen, dan was het afgelopen!!. Zo ver is het echter nooit gekomen.


In latere jaren, toen onze eigen jongens groter werden, hebben zij praktisch alle boeken van Snuf de Hond van mij gekregen. Tot op de dag van vandaag staan deze boeken nog steeds op de boekenplank van zoon Marco. En soms........


Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

14 April 2001