Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Hans over zijn boeken over Rotterdam

Hans heeft een aardige kollektie, maar wordt overtroefd door Alex ....

En dus maar eerst weer terecht een beetje reclame maken voor de Rotterdammers, de mooiste site ooit over Rotterdam............, wat een uurtjes zijn daar ingestopt :

Hoe reageert Hans hierop in een emiel aan Alex :

Ik ben altijd al een fanatieke verzamelaar van boeken e.d. over Rotterdam geweest. Dat zal nooit meer overgegaan. Onderstaand een opgave van de in mijn bezit zijnde boekwerken over Rotterdam :

Ongetwijfeld zijn er in mijn "werkkamer" nog meer boeken te vinden, zoals veel verhalen door Rotterdammers over Rotterdam.

Je ziet, ook ik ben dus ietwat verslaafd aan Rotterdam, al woon ik nu al bijna 8 jaar niet meer in Rotterdam, maar in het mooie Hellevoetsluis (oude marinestad) ook met een rijke historie. Alhier is het oudste droogdok van Nederland te vinden uit 1802 van Jan Blanken. Maar de geschiedenis van mijn huidige woonplaats is niet zo uitgebreid gedocumenteerd als de geschiedenis van Rotterdam.

En dit kaatst Alex dan terug :

Jouw lijst van boekwerken over Rotterdam ziet er goed uit. Ik heb hier zelf inmiddels een 2,5 meter (planklengte) aan Rotterdam staan. Kwestie van veel antiquariaten bezoeken en stevig over de prijs onderhandelen; en dan vervolgens even kiezen op mekaar en hup, weer een lappie uit je knip. Maar ja, zeg ik dan, "dat is nodig voor de website!"

Mijn vrouw gelooft dat niet, maar uiteraard is zij ook Rotterdamse, dus 't zit toch wel snor.

Aad reageert nu heel verbaasd :

Ik herken dat, ik heb pas 85 boeken over Nederlands-Indië en allemaal gelezen nog ook ! Klik maar eens op deze link. En zoo heb ik nog meer verzamelingen.

Ik krijg wel eens te horen, maar je hebt toch al zoo'n boek ???

Waarschijnlijk een familie tik, want kijk maar eens achter het hoofd van mijn zoon Arnoud :

Arnoud

En dan kom je wel eens bij mensen die hebben alleen maar een telefoonboek.....


Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

14 April 2001