Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Van de Kleiweg naar het Vroesenpark

Voordat wij rechtsaf willen slaan de Kleiweg op, nog gauw even een blik naar links : de Kootsekade en jawel hoor: hier zien wij nog een flits van de remise van de RET. En natuurlijk hebben we het dan over het razzia verhaal van Gerard Martens, zie deze link.

ret remise


Inmiddels rijden we op de Kleiweg, nog steeds een bekende winkelstraat aldaar.
Maar de buurt daar is er niet op vooruit gegaan; de huizen zijn in slechte staat en ook het assortiment winkels is achteruit gelopen.

Halverwege de Kleiweg is het kruispunt met rechts de Ringdijk en links de Rozenlaan.
De karakteristieke huizen links van ons aan het Bergpolderplein zijn nauwelijks veranderd. De architectuur van deze huizen is altijd bijzonder geweest.

Wij gaan nu linksaf de Rozenlaan in en direct zien wij aan onze rechterzijde de nog steeds monumentale grote Oranjekerk.

Vele straten aan de linker en rechterzijde van de Rozenlaan komen ons bekend voor zoals aan de rechterzijde de Akkerwindestraat, Gladiolenstraat, Duizendschoonstraat en Zonnebloemstraat en aan de linkerzijde de Hagedoornstraat, Malvastraat, Cliviastraat en Azaleastraat.

Wij passeren nu het Rozenlaan viaduct en aan het einde bij de stoplichten moeten wij rechtsaf de Gordelweg op.

Wij rijden nu op de Gordelweg en gaan onder het spoor door van de Hofpleinlijn naar Den Haag.

Aan onze linkerkant was vroeger een technische school gevestigd, maar waar is deze school gebleven?

Nog steeds rechtdoor rijden wij op de Gordelweg en zien ook daar aan onze linkerkant, dat het Sophia kinderziekenhuis hier ook al lang is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor huizenappartementen met beneden kantoorpanden, die voor het grootste gedeelte leeg staan.

Sophia kinderziekenhuis


Het Sophia kinderziekenhuis bestond in 1963 100 jaar en dat is te zien

Via een tunneltje rijden wij nog steeds rechtdoor op de Gordelweg. Aan onze linkerzijde passeren wij de Noorderhavenkade, nog steeds bekend van de vele schoolgebouwen, nu niet meer in noodgebouwen, maar zo te zien in moderne gebouwen.
Ook passeren wij de Statenweg en dan de statige Vroesenlaan met het nu schitterende Vroesenpark.

In onze vroegere periode was dit Vroesenpark niet zo mooi als het nu is. Vroeger was het een ware modderpoel, maar voor ons als jongens wel een heerlijk speelterrein, maar dat heb je al kunnen lezen via deze link.


Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

1 Augustus 2001