Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Naar Plaswijck

Hans Engelfriet denkt nog vaak aan dat paard ....

Als wij niet met vakantie waren, moesten de resterende weken toch ook vol gemaakt worden. Nu, wij deden praktisch alles lopend in die tijd.

Vele keren gingen wij naar het strand in het Kralingse Bos, het Strandbad, waar je heerlijk kon zwemmen.

En natuurlijk ook niet te vergeten de bezoeken aan Plaswijck, gevestigd in Hillegersberg aan de C.N.A.Looslaan. Daar was een geweldig grote speeltuin met zeer veel attributen. Een hoge glijbaan met matje kostte 1 cent per keer. Een grote draaimolen 2 cent.
Wij vonden het wel zielig, dat die draaimolen werd rond gedraaid door een blind paard. En dan natuurlijk de gratis attracties: schommels, wippen, klimtouwen etc.etc. Moe en bezweet maar altijd voldaan gingen wij dan weer naar huis en natuurlijk lopen.

Vaak ging moeder Alie wel terug naar huis met de tram. Zij was natuurlijk ook versleten, maar zei dit niet.

ret schild

Zij nam de tram onder het mom van, "dat het eten nog klaargemaakt moest worden".

Ik herinner mij ook nog, dat wij wel eens gingen spelen in een grote zandbak achter in de Savornin Lohmanlaan/Berkelselaan, vlakbij het spoor van de Hofplein trein.

Als jongens speelden wij ook vaak in het Vroesenpark bij de Vroesenlaan/Stadhoudersweg. Het was toen nog geen echt park, zoals nu. Maar je kon er heerlijk fietsen over al die zandheuvels.

Ook aan de Gordelweg vonden wij vertier met vlotjes spelen in het water van het Kanaal en aardappels poffen en 's winters ijsschotsje springen. Moeder was hier niet altijd gelukkig mee, want vaak kwamen wij nat thuis. Deze plek was zo ongeveer het einde van Rotterdam, want het viaduct naar de Rozenlaan was er toen nog niet.


Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

13 April 2001