Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Even wandelen naar de Schie

Achter de Eskampstraat is nog steeds het water van de Rotterdamse Schie. Nou daar willen we nog wel even naar toe, op de onderstaande foto ligt de Rotterdamse Schie achter de garages.

ceasar


Ceasar, het hondje van Ronald (de zoon van Hans) en Linda kijkt al verlangend uit naar wat anders

Wij lopen rechts langs de garages naar boven en moeten een hellinkje op, dat gaat nog maar heel langzaam, maar waar een wil is, is een weg, zegt Alie altijd en het klopt nog ook..........(nog meer uitdrukkingen van Alie (totaal zelfs 556) kun je vinden via deze
link)

naar de Schie


met de slee naar beneden ging vroeger zoo lekker hier

Maar terug naar 26 mei 2001:

de Schie


De Rotterdamse Schie

In onze jaren konden wij op de plaats van dat bruggetje met een pontje over voor 5 cent naar de Zestienhovensekade. Nu ligt er dat bruggetje; hopelijk zonder tolbetaling!!!.

Wat hebben wij nu een prachtig uitzicht over dit gedeelte van de Rotterdamse Schie. De huizen aan de overkant van de Rotterdamse Schie t.w. de Zestienhovensekade zien er niet allemaal goed uit. Veel verzakkingen en een verfje zou ook geen kwaad kunnen.

En dan aan onze rechterkant helemaal in de verte, kijk maar effe mee, gloort nog steeds de grote toren van de vroegere borstelfabriek van Van den Burg. Dat is nu echt nostalgie, schitterend, zelfs de letters van het bedrijf staan er nog op??? Alleen hebben we hier van nu net geen foto, Hans toch.......

Nou, als troost zal Aad dan nog maar iets vertellen:

Ietsje verder dan het pontje c.q. bruggetje stonden in onze tijd nog twee boerderijen, waar Aad's vriend Paul woonde. Toen we ooit weer eens slecht drinkwater hadden, konden we daar uit de regenput water krijgen, zou je nu niet meer durven.

Ter hoogte van dat bruine gebouw een stukje verder, stond toen een grote melkfabriek, het rook daar altijd heerlijk naar melk. Tussen de melkfabriek en de boerderij stonden een aantal grote bomen waar de vader van Paul spijkers in had geslagen zodat je makkelijk naar boven kon klimmen.

Vanzelfsprekend lag er 's winters ijs, ooit gingen we daar met de fiets op racen, alleen het remmen was geen succes, Aad ziet zich nog steeds vallen en dat deed verrekkes pijn. De sport was natuurlijk ook voor schaatsers om over de open gehouden geul van het pontje te springen, wij durfden dat niet gelukkig, wij waren nooit zoo van die helden, maar kennissen van Paul's vader wel..... wat vond ik dat gedurfd.

Als je het fietspad verder affietste kwam je bij De Dam, zoals dat heette, de Rotterdamse Schie hield op bij de dam die langs het viaduct voor Rijksweg 13 was aangelegd. Toen wij naar Overschie verhuisden was dit net klaar.

Als Aad z'n ogen dicht doet, ziet hij nog steeds het exacte trace van het fietspad, elk bochtje, elke boom zit er nog steeds in. Een aantal jaren geleden nog eens gefietst en je herkent niets meer, vreemd toch dat het dan niet meer klopt............

Als troost dan maar een historische foto van het pontje, weliswaar die van aan het eind van de Schansweg, maar wel dezelfde als ons pontje.....had ze alleen geen overkapping ???

pontjeschansweg

het Pontje over de Rotterdamse Schie
met dat mooie trekblok van hout
daar moest je niet aankomen, want je vinger zat er zoo tussen....

We kregen de volgende reaktie en een foto van de Rotterdamse Schie, als ik het goed heb zie je helemaal links boven nog net het pontje waarvan jullie ook een foto op de site hebben staan.
Mijn vader had de waterfiets zelf gemaakt. Ik heb toch minder foto's van Overschie dan ik dacht. Ik heb er wat van voor de Aalkeetstraat, kant Abtsweg, en wat van de ijsbaan (richting Spaanse Polder).

Groeten,
Ria Hendriks

waterfietsschie

Maar gelukkig hadden we nog deze foto ergens liggen, het echte pontje van de Zestienhovensekade naar de Aalkeetstraat, met rechts aan de overkant, nog net de boerderij waar Aad's vriend woonde, Paul:

pontjeaalkeet

Nog veel meer over ook al die andere SchieŽn rondom Rotterdam, kun je vinden in dit verhaal: LINK

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

19 December 2004