Terug naar  Hans' homepage
Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Kerken in een armoedig zaaltje

Dat was even wennen, wat een overgang...

Maar er gebeurde nog wel meer zo in de jaren '60.

Zoals al gememoreerd ging het gezin Engelfriet niet meer naar de Rehobothkerk aan de Noordsingel, maar naar de kerk in Overschie. Het was natuurlijk een zeer groot verschil.

overschiedorpstraatf19

Overschiesche Dorpsstraat met rechts nog net de ingang van de Rotterdamsche Rijweg

In Aad's herinnering was de ingang van het eerste zaaltje vlak voor dat witte gebouw, achter dat militaire voertuig (??), klopt dit Hans ???

overschiedorpstrlagebrugf21

Overschiesche Dorpsstraat vlakbij de Lage Brug

De kerk van Overschie was gevestigd in een zaal achter een cafť. Deze zaal werd op zaterdagavond voor andere doeleinden gebruikt en moest dan zondagmorgen in orde worden gemaakt voor het houden van kerkdiensten. Achter in de zaal stond een potkachel. Het gebeurde nog wel eens, dat de zaal vol rook was als deze potkachel weer eens niet goed functioneerde.
Voor ons gezin betekende deze overgang heel wat en eigenlijk kon iedereen er maar moeilijk wennen aan het kerken in zo'n armmoedig zaaltje aan de Overschiesche Dorpsstraat.

Wij waren gewend te kerken in de prachtige Rehobothkerk met zijn vele zalen.

Een citaat uit
dit verhaal :De gemeente van Rotterdam-Centrum telde in de jaren '60 733 leden, waaronder heel veel jeugd. Ook hadden wij het prima naar ons zin bij die predikant t.w. Ds.I.de Bruijne.

De kerk van Overschie telde maar 129 leden en werd bediend door de toen al 67 jarige Ds.J.Drenth, een grote en zeer dikke man, die op ons als jongeren nu niet al te vlot overkwam. Hij moest eens weten dat hij nu op het internet staat.........

Aad komt er even tussen met :

Later werd er in het Vereenigingsgebouw aan de Oranjestraat gekerkt :

overschieoranjestrf35

Weer later werd er gekerkt in een zaaltje aan de Rotterdamsche Rijweg :

overschierotterdrijwegf13

Achter de linker man met pet en kind, was ons zaaltjeEen citaat uit dit verhaal over onze rondrit naar Overschie in Mei 2001 :Tot slot Hans nog even :

Ook over mijn belevenissen en werkzaamheden in de kerk kom ik later nog wel eens uitvoeriger terug, hoewel in dit verhaal er ook wel iets zal worden opgenomen.

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

29 Maart 2002