Een emiel sturen naar Richard? Het emiel adres is richard@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

De emielen van en naar China

De blauwe links klikken je direkt terug naar de Egyptische reisemielen, de Australische reisemielen en wat Richard, met zijn vader Aad, van plan waren te doen in China, enne ze hebben inderdaad alles gezien wat ze van plan waren

Op deze pagina een samenvatting van een groot aantal emielen die vanuit China werden verstuurd en die we vanuit Nederland ontvingen en dit alles natuurlijk vergezeld van een aantal karakteristieke foto's. Helaas zijn niet alle emielen bewaard, dus.......
Een echt verslag zal ooit ook nog wel eens verschijnen........


Aad was al twee keer alleen in China, waarvan 1 keer via de Transib van Moskou naar Beijing : zie deze link en ook deze link, over z'n tweede reis, en dus kwam het goed uit om het nog een derde keer te doen, je laat je zoon toch liever niet alleen !!
richard voor een webcam in HongKong

Richard voor een webcam in HongKong, de dag voordat hij terugvloog naar Nederland

van en naar Shanghai

Ni-hau (=hallo)

na drie jaar weer terug bij het spugende deel van de wereld: Chinezen!

De overnachting in Sydney Airport duurde wel wat lang, maar uiteindelijk kwam ik rond een uur of 8 's avonds aan bij mijn hostel in HongKong.
HK is vreselijk duur, maar mijn hostel was nog redelijk te doen voor 30 piek per nacht. De locatie was niet zo centraal, een half uur rijden uit de stad, maar prachtig gelegen, 's avonds kon je lekker sterren kijken aan de ene kant, en HK lichtjes aan de andere.
Alleen vreemd dat iedereen onder dat soort omstandigheden de onoverkoombare neiging krijgt slap te gaan ouwehoeren over de maan, de sterren en hoe klein we allemaal zijn zo onder al die sterren (de goedkoopste versiertruc die ik ken, maar blijkbaar soms effectief)...en ik kreeg nog een duitse jongen op me af die net was aangekomen uit Berlijn en nu al heimwee had. Nou ja, het houd je bezig, he.

De volgende dag richting de stad gegaan. Het regende vreselijk, dus deed ik als alle mensen in HK: shop 'till you drop!

Ben ook nog in een tram geweest, en die werkte (wat mij als ex-student ASZ erg aansprak) volgens het pay-as-you-go systeem: je gooit wat muntjes in een bak als je uitstapt. Heel wat makkelijker dan de strippenkaart.
Ook nog filmpje gezien: 'and a spider came in' oid, best wel leuk, met Morgan Freeman. Verder natuurlijk nog een menuutje gedaan, inkopen voor de treinreis en weer geslapen in mijn onvolprezen slaapzaal waar nog 27 heren met mij een kamer deelden.

Conclusie:

 • westerlingen snurken
 • chinezen rochelen
 • de rest laat scheten


 • Maar verder best wel gezellig, hoor

  De volgende dag (o ja! Na het volbrengen van mijn 'housework'; iedereen moest in het hostel 's ochtends een kleine taak doen; vegen, schoonmaken, vuilniszak verwisselen. The Village People are still alive! Leve YMCA) met bus richting trein gegaan. Daar wachtte een reis van dik 30 uur naar Shanghai.

  Na de nodige grensformaliteiten met meer man personeel dan toeristen, veel stempels in paspoort, en veel formulieren, was ik dan eindelijk in de Volksrepubliek. Uiteraard bestaan er in het China van Mao geen klassen in de treinen: in plaats daarvan heb je soft-sleeper en hard-sleeper. De termen zeggen genoeg, en de plees ook bij de harde jongens had je alleen een gat, terwijl wij, de 'iets gelijkeren' een mooie pot hadden, een ketel kokend water (kon ik toch nog lekker koffie drinken) en een heus plantje bij het raam.

  Ik deelde mijn coupe met een bejaarde chinees, die vooral veel pillen bleek te slikken, en tijdens zijn tweede doosje viel hij in slaap.

  Ik vermaakte me met het uitzicht, en heb tijdens de reis heeeeel veeeeel instant-noudles gegeten. Instant-noudles zijn een apart verhaal hier in Azie. Je krijgt een enorme piepschuimen bak noudles, met gedroogde groente (ja, mam, groente!), gedroogd vlees en 'saus', en daar gooi je dan kokend water bij en dan heb je een prachtige maaltijd.
  Ik heb zelfs de favoriet van Roel en mij uit Taiwan weer weten op te scharrelen: de President Superior Imperial Big Meal, de Rolls Royce onder de instant noodles.

  De volgende dag, na een uur of 12 geslapen te hebben (je moet toch wat in zo'n trein) weer verder gelezen in boek 'Rainmaker' van Grisham. Bracht leuke herinneringen boven over een goedkope advocaat die een stel maatpakken alle kanten van de rechtbank liet zien....rond 1830 was ik eindelijk in Shanghai. Mijn vader zou me opwachten, maar zijn Rotterdamse punctualiteit (als iemand zich afvraagt waarom ik altijd te vroeg op afspraken kom; dat heb ik van mijn vader) wat te kort bleek te schieten. Na 2 uur wachten toch maar richting hotel gegaan, met de metro.
  In de lobby stond hij uiteindelijk te wachten. Het hotelpersoneel vond het maar niks dat hij 's avonds nog de deur uit ging. Nou ja, het was in elk geval nog steeds erg leuk om iemand die je kent ineens voor je te zien staan, zeker in Shanghai.

  En toen: cultuurschok Ik kwam op de hotelkamer en heb geloof ik een uur alleen maar rond zitten staren! Enorme kamer, enorm bed (geen stapelbed zowieso), minibar, eigen douche en wc, shampoo van het huis, stoelen, bureau, kortom erg luxe allemaal. Heerlijk geslapen
  De volgende dag Shanghai 'gedaan'. Leuke stad, maar erg verwesterd, weinig verschil met HK, Taipei of Singapore. Maar desondanks toch wel leuk.

  nou de reis is prima gegaan, was om 9:00u in hethotel, is in NL nu 3:00u 's nachts

  en dit emielde Aad

  sta nu een beetje te draaien van de slaap, dus ga nog even twee uurtjes slapen, maar moest vlug richard een emiel sturen dat ik hem niet kan ophalen, want het station heeft 4 grote uitgangen en je mag als westerling niet zo maar het perron op, aldus mijn informatie. en dus maar vlug een emieltje zo juist gestuurd naar richard
  maar hij vindt het wel, hotel is prima, ligt veel centraler dan de vorige keer en je kunt hier nu overal emielen, dus....
  vlucht is ook prima gegaan, was zo om, 11 uur vliegen, 's middags om 4 uur NL tijd al diner, want je moest je zo snel mogelijk aanpassen aan de china tijd, aldus de KLM en gelijk hebben ze.......

  nog even iets over de ontvangst van richard : ik mocht inderdaad het hotel niet uit, veels te eng voor zo'n westerling in het pikkedonker (zei iedereen) op een knotsgroot station met 4 uitgangen en dus dacht ik, ik wacht rustig op bed en had richard een emiel gestuurd, ja dat die die niet leest....

  richard kwam 2 uur eerder aan dan gepland en dacht wacht lekker rustig op pappie die dus niet kwam. ik ging naar de receptie om daar te wachten, toen richard bedacht zal eens even bellen met aad die dus niet op z'n kamer was, dus hij ook ongerust, want had al 1,5 uur gewacht. Een uur nadat hij volgens mij en het hotel had moeten aankomen werd ook ik wat ongerust en wilden ze net voor mij gaan bellen en toen stapte er een reus binnen met een baard en een knotsgrote rugzak die sprekend leek op richard en hij was het nog ook, wat waren we blij

  mijn emiel over het bezoek aan het huis van Sun Yat Sen (moest je sloffen aan) en dat van Zhou Enlai (was net om 11:30u dichtgegaan en ik was er om 11:35u) is dus niet aangekomen, dus als troost alleen een foto van het interieur van het huis van Sun Yat Sen

  huis van sun yat sen

  het huis van Sun Yat Sen

  Aad natuurlijk meteen naar al die boeken, bleken het hele knappe schilderijen te zijn die achter de ruit van de kastdeuren waren geplaatst

  Ook van onze avonturen over het pinuppen bij de lokale ABN AMRO is niets bewaard gebleven, maar niet erg want het werkte toch weer niet, bij de concurrende City Bank ging het wel en daar moest Hans natuurlijk even op reageren:

  Ik heb van de week even ge´nformeerd bij mijn bank over de problemen met pinnen bij ABN AMRO daar in China, wat niet lukte, maar wel bij de City Bank.
  Nu, de bank hier gaf het antwoord, dat het plaatselijk, dus daar in China best kan, dat de software daar zo aangepast wordt, dat men geen geld kan opnemen met een europas vanuit Nederland.

  Trouwens, Aad, jij hebt waarschijnlijk een europas van de Rabo?? Dan zal dit helemaal problemen geven bij het pinnen bij ABN AMRO.
  Als alternatief werd doorgegeven, dat je waarschijnlijk wel kunt pinnen met een creditcard uiteraard met pincode. Nu tot zover mijn relaas over het pinnen, dit kan dus deel III worden van de verhalen over pinnen, toch??? Nee hoor, grapje!!!.

  van en naar Xi'an

  op het station van Shanghai

  in de sofsleeper, te wachten op het vertrek uit Shanghai

  Richard begon met

  's Middags weer de trein in, richting Xi'an. Heb mijn vader kennis laten maken met Instant-noodles (helaas geen President Imperial, maar die dingen worden in Taiwan gemaakt, dus dat ligt hier gevoelig, he), en weer prima geslapen.
  De volgende dag, inmiddels vandaag, een beetje door Xi'an gedwaald. Ook maar gelijk inkopen gedaan, veel souvenirs gekocht, en mijn afpingel-kwaliteiten weer eens laten botvieren.

  Klets je toch al snel 15 cent van een heuse Mao-namaak-zippo af, hè

  Maar erg leuk spelletje, vind ik zelf.

  Xi'an is een erg leuke, vriendelijke stad, vergeleken met het hectische Shanghai. We hebben prachtig weer, en je kunt overal prima wandelen. Ik ben natuurlijk weer het middelpunt van alle aandacht: ben alweer een paar keer gevraagd om met Chinezen op de foto te gaan.

  'You are tall man. You play basketball?'

  En ja, zoals bekend, sta ik de lokale fotograferende pers graag te woord.
  Vanavond gegeten bij een 'food court', zo'n hal waar je je eigen maaltijd kunt samenstellen. Erg lekker allemaal!

  Nou, en tenslotte kost internetten hier maar een gulden per uur, dus vandaar zo'n lange emiel......

  en dit emielde Aad toen Richard even weg was

  zo richard is even aan deboemel, zijn we even onder elkaar, nee hoor we hebben het samen heel gezellig alleen het toetsenbord is zoo gammel als wat...

  richard is hier inderdaad een kleine (grote) attractie, maar het verhaal gaat verder, beetje vereerd mag best toch

  he there that's my father. Oh, you're so young

  (hadden ze het over mij dus) nou mijn dag kon toen niet meer stuk, dat snappen jullie wel, maar ik weet dat mijn philips buikje en die licht uitstaande oortjes het hier ook goed doen, hoor, heb nu alleen wat konkurrentie gekregen, maar hij loopt ook altijd voorop, ik huppel er wat achteraan

  nou die zoon van ons kan pingelen als de beste, iets kost een kwartje en met hem erbij 18 cent, dus we worden nog eens rijk, moeder zou zeggen, ja zoiets slaat een geslacht over,dat pingelen heeft die dus van moeder Alie

  bij iedere KFC moet ie ook even een menuutje doen, drink ik gezellig een kopje thee mee en jat ook een paar frietjes en drinkt hij vervolgens uit mijn flesje water, maar ja het blijft je kind dus dat zie je maar door de vingers en ik betaal dus meestal, oh ja hans, richard zijn pinup pas deed het niet, of jij ook weer even kunt bellen, hij leeft nu echt op mijn portemonnaie

  gisteravond samen 2 films gekeken, eentje ging over een vrouw die haar man 2 keer vermoordde, dus beetje "eng" (nee die 2 is geen typefout)

  vandaag aan de wandel geweest achter de treinkaartjes aan naar beijing, in het hotel zeiden ze, je moet ze daar halen, daar zeiden ze, ze liggen dan en dan in het hotel, laat richard alle onderhandelingen doen, heeft die ook nog een funktie zou moeder zeggen......

  enne jullie geloven het niet, maar het was weer vandevenen weer, heerlijke miezer en dus kon mijn lange

  mag je eigenlijk niet meer aan, want is al veel te dun op de billen en had allang in burkina faso moeten zijn

  broek aan en we hebben toen heerlijk 2.5km over de stadsmuur gelopen en toen via de KFC een taxi a 5gulden, via dat reisburo naar het museum genomen. weer heerlijk genoten van alles wat er stond, richard hield niet zo van al die potten en pannen, maar vond het toch wel leuk want hij heeft een aantal foto's met mij erop genomen voor onze website, en hij droeg mijn tas terug in het hotel hebben we heerlijk gegeten en zit ik nu te emielen en morgen gaan we op grand tour naar o.m. het terracotta leger etc etc

  door dat kapotte keyboard krijg ik nu bijna rsi dus stop er nu mee, trouwens weet ook niet meer te vertellen.........

  groetjes en kusjes voor wie daar interesse in heeft

  tussen de warriors

  we vielen toch wel op tussen de Terracotta Warriors

  met de concubine

  Aad moest even op de foto met die bijna blote concubine van Huaqing

  het verhaal waarom deze dame werd gedood, kun je lezen via deze link

  Richard met Heineken en Amstel

  en dit kwamen we al wandelend tegen: ingemetselde Heineken flesjes en een Amstel embleem

  en dit emielde Aad toen Richard weer even weg was: hallo daar in dat hollandje

  nou gisteren zijn we dus weer op excursie geweest naar al die dingen die ik op de emielenpagina van richard had gezet, alleen het bampo museum ging niet door, want we reden ons klem in een demonstratie van ontslagen mensen, volgens ons uniek in china

  richard heeft prachtige foto's gemaakt van bijv de blote concubine met pappie daarvoor, het terracotta leger was weer prachtig om te zien, was zelfs al weer wat nieuws bijgekomen.

  ook het eten onderweg was weer hetzelfde als de vorige keer en dus heerlijk, we zaten in een busje met ca 10 mensen all over the world, w.o. een paar aussies, fijn toch voor richard
  beetje gaar kwamen we weer aan in het hotel, want het verkeer is hier natuurlijk een chaos, maar de verse china daily bracht ons weer voldoende ontspanning (brengen er een paar mee voor hans) toen erna hadden we zin in wat zouts en hebben een menuutje gedaan in de KFC, pappie een stukje kip en een large french fries, ja china begint al te wennen !!!

  vandaag wat rondgelummeld en nog wat geshopped, werd een beetje warm dus maar weer het hotel ingevlucht (commentaar van richard: 'het wordt nu pas lekker weer') en richard moest toen toch even een chinees menutje doen, heeft wel erg vaak honger, maar ja die jeugd he

  toen weer bij diverse cellen geprobeerd te bellen, weer niet gelukt en dus dan maar onze laatse emiel uit xi'an, want gaan morgen hier weg

  na het eten willen we nog in het pikke donker (ENG, ENG, ENG................, maar gelukkig zijn we met 14.000.000 mensen die hier meestal dag en nacht rondsjouwen.) naar de muur lopen, want die is hier prachtig verlicht, net als trouwens alles hier, china houdt nu eenmaal van felle kleurtjes, maar van die wandeling waren we snel genezen, want het begon toch te waaien en te donderen. Iemand trok toen ineens ook nog een bak water open, niet normaal meer, we hebben moeten rennen.......

  zag eergisteren nog even onze familie homepage, de teller stond al boven de 2500, met dank aan aline

  nou we weten na zo'n luier dagje niets meer te melden en dus gaan we eruit tot beijing

  heel veel groetjes van aad, die onder kritische begeleiding van richard dit zat in te typen

  en toen lichte paniek vanuit Hellevoetsluis: Hans een Chinees virus ???

  Zo te lezen is het weer daar bij jullie schitterend, nou hier nog steeds 3x niks!!!. Maar het gaat weer beter worden, zullen wij maar hopen.

  Gisteren schrok ik even toen ik het net opging. Ik kreeg vooraf een waarschuwing, dat ik eerst Chinese woorden moest binnen halen, voordat ik een emiel kon openen.

  Ik heb dit genegeerd

  Toen kwam er van een andere bekende een bericht binnen met bijlagen. Deze bijlagen was ik bezig aan het openen en toen kreeg ik tot twee maal toe een waarschuwing van mijn anti virus, dat ik deze bijlagen verder niet moest openen.
  Zo zie je, ook bekenden kun je niet vertrouwen, ik had zoiets nog nimmer gehad, betrokkene zal ik hierover wel eens even aanspreken. Ik heb dit bericht onmiddellijk verwijderd.

  Vandaag kreeg ik weer het bericht, dat ik Chinese woorden moest binnen halen; dit heb ik weer verwijderd. Eerst dacht ik nog, dat dit van jullie afkwam, maar dit bleek toch niet waar te zijn. Nu ik zal vandaag wel even ook een berichtje zenden aan Carliene en haar ook deze emiel wel zenden, kan zij zien wat wij allemaal te vertellen hebben.

  Nu beste broer en neef, dat was het voor deze keer weer. Veel plezier verder in China en ik hoor jullie wel weer.

  O ja, ik zal van al jullie emielen en die van mij, wel een uitdraai maken voor moeder, zodat zij toch zo ongeveer wekelijks haar plof krijgt, want daar is zij zoo aan gewend.

  en dit emielde Hans naar Aline, want daar was moeder Alie net een Hollands prakkie meeeten

  Hallo moeder,
  Nou hier is Hans aan de emiellijn, leuk toch he??
  Vanmorgen hebben wij elkaar nog door de telefoon gesproken en dan nu weer via een emiel. Ik stuur deze emiel ook gelijk aan Aad en Richard, dan weten die ook gelijk wat ik aan u schrijf.

  Nou, dat was toch een verrassing, dat u Aad en Richard aan de telefoon kreeg. Je snapt niet hoe dit mogelijk is, net als deze emiel, die stuur ik dadelijk naar Aline en floep is deze gelijk ook bij Aad en Richard in China.

  Nou die jongens in China vermaken zich best hoor. Ik heb gisteren de atlas maar weer eens gepakt, waar zij nu eigenlijk precies zijn, want ik had het niet helemaal goed meer in mijn hoofd. Nu zo te zien maken zij flinke reizen. Van Xi'an naar Beijing is nog een flinke afstand. Zij zullen wel met de trein reizen, want daar in China is natuurlijk geen wijkbus!!!

  van en naar Beijing

  hallo mao

  vader en zoon onder Mao

  het Mao Mausoleum

  het Mao Mausoleum op het Tian An Men Square

  zulke lange rijen staan er al lang niet meer, maar het staat wel leuk in de brochure

  ook de begeleidende tekst is zeer informatief : wij hebben alleen Mao gezien en verder niets

  in 6 maanden gebouwd, doen ze hier ook met een weg, dwars door een woonwijk

  Chairman Mao's Mausoleum which is magnificent and spacious, is situated south of the Monument to the People's Heroes on Tian An Men Square. With construction work started in November 1976 and completed in May 1977 (!), the Mausoleum takes up 5.72 hectares.
  Chairman Mao's Mausoleum is the most important Mausoleum of the Country and the Party. It is a spacious building where the remains ot the greatest Chinese leader of the 20th Century Mao Zedong lies in. People come here to visit with feelings of reverence. There are Mao Zedong, Zhou Enlai, Liu Shaoqi, Zhu De, Deng Xiaoping and Chen Yun Memorial Halls, showing precious relics and historic documents and photographs related to these six revolutionaries, reflecting their enormous contnbution to the Chinese People's revolution vividly. The Cinema Hall showing documentary film "Memory" reproduces the smiling features of the veteran proletarian revolutionaries. Painting exhibitions with the theme of praising the revolution leaders, the Party and Socialism China are held here. With this, the Mausoleum becomes an art gallery for displaying and storage ot the works by contemporary famous painters.
  Since the Mausoleum was opened to the public, everyday, there are thousands ot Chinese people and foreigners visit here. It has become a place of traditional education ot revolution, a place where for people of all nationalities in China look forward to visiting.

  heerlijk Chinees Engels.........., kwam je overal tegen, op het laatst ga je bijna ook zoo praten

   mao mummie

  wij vonden dat ie best wel leek  Hoe was de situatie in Moskou in 1993, want Aad heeft toen ook Lenin gezien, een klein citaatje :

  In de Kremlinmuur liggen ca 400 politbureauleden, legerleiders en wetenschappers begraven. Voormalig president Jeltsin had het liefst eigenhandig de overblijfselen van Andropov, Stalin en Tsjernenko opgegraven en elders herbegraven. Hij wilde letterlijk de geschiedenis ingaan als de doodgraver van het communisme.

  LeninOok de kerk dringt er echter nu op aan om de helden begraafplaats te ontruimen : "popconcerten op het Rode Plein maken de aanwezigheid van een begraafplaats ongepast".
  Ook wil de kerk het mausoleum van Lenin vervangen door een standbeeld van de laatste tsaar Nicolaas II. Echter het Lenin mausoleum staat op de UNESCO lijst van wereldmonumenten en daar hoort volgens sommigen ook het lijk van Lenin bij.


  Diverse scenario's zijn ontwikkeld om afscheid te nemen van de mummie Lenin :

 • begraven na een internationale afscheidstoernee
 • miljoenen dollars zijn aangeboden om Lenin in Amerika tentoon te stellen
 • of om te laten meereizen met een circus (!)


 • de eerste emiel uit Beijing, van Richard

  Ik zit nu vlakbij het Tiananmenplein, boven de McDonalds, in het westerse stuk van Beijing.

  Vorige week hebben Aad en ik Xi'an helemaal bekeken. Erg mooie stad, we hebben in de mist over de stadsmuur gelopen, en later nog het beroemde terracottaleger gezien. Dat is een enorm leger van terracottabeelden die een keizer mee had genomen in zijn graf. Erg indrukwekkend, al moest je wel met zo'n gids mee, voor het eerst in mijn leven liep ik achter zo'n vlaggetje aan....

  Na Xi'an met de trein naar Beijing, 15 uur reizen en slapen. Onze coupe-genoten spraken vloeiend frans (het was een chinees die ooit moest tolken voor Deng Xiaoping toen Mitterand op bezoek was), maar mijn frans bleek toch wat verder weggezakt dan gedacht. Aangekomen in Beijing gelijk maar eens wat rondgewandeld.

  Ons hotel ligt een half uurtje lopen van het Tiananmenplein. Gigantisch groot, heel veel mensen op de been.
  Je mag er niet fietsen, maar, zo merkt de Lonely Planet op, apparantly tanks are OK

  Op het plein Mao in zijn mausoleum gezien, museumpje gepikt, etc. Alles gaat wel een beetje bureaucratisch: kaartje kopen bij mevrouw A, dan met bagage weer naar B, tussenstop bij C, controle bij D (en dan mocht mijn vader zijn water niet meenemen, terwijl mijn flesje onopgemerkt meemocht naar Mao), snel door, en voor je het weet sta je weer buiten. Alle voorbereidingen kosten meer tijd dan de bezichtigingen zelf. Maar het is allemaal erg mooi, en ik kom veel Chinese gewoonten tegen die ik uit Taiwan al kende. Lawaai maken is de voornaamste.......

  Gisteren hebben Aad en ik Pekingeend gegeten; smaakt een beetje naar kip, iets droger (en dan voor een zwemmer!), maar toch wel leuk om een keer te doen: de kok komt hem ter plekke voor je snijden. Verder ben ik fan geworden van de lokale kruidenthee. Dan ligt er een paar kamilledingen in een kopje, en dan komt er een mannetje met een enorme gieter op afstand je kopje bijvullen. Erg knap; ze kunnen goed richten met dat water, dat dan hoeps! zo in je kopje verdwijnt en de thee weer aanvult.

  Gisteren ook nog de verboden stad gezien, enorm complex waar vroeger alleen de keizer mocht komen. Als een gewone sterveling binnenkwam, moest je dat met de dood bekopen. Nu voldeed 20 gulden ook

  's Middags een boottochtje gemaakt over het keizerlijke meer, heb weer eens achter het stuur gezeten, en 's avonds weer op het plein geweest, ceremonie bijgewoond dat de vlag werd neergehaald, en lekker mensen kijken.

  Je wordt hier constant aangesproken door allerlei chinese studenten, die van alles en nog wat willen weten. Als ik echter het onderwerp Taiwan aansnij, valt er een pijnlijke stilte. Een jongen gisteren wilde wel kwijt dat de nieuwe president Li 'very bad man' is. Hij wil Taiwan immers afscheiden van China.

  Aad wordt steeds ijdeler........

  is that your friend

  no, he is my father

  oh, so young

  how old do you think he is...


  40

  now wow toch, trek dan wel vlug mijn philips buikje in........

  aline er is dus een kans dat je me nog kunt inhalen !!!!!
  echt gebeurd hoor (al 2 keer) en dus geen grapje

  en dus moest Gerard hier effe over klessebesse......

  Even een berichtje uit Helmond, waar de eendjes gewoon in de vijver zwemmen.

  Richard doe je een beetje voorzichtig met die oudere broer van je. Als het moet neem je hem gewoon aan het handje.

  40 jaar en toch al een Philipsbuikie

  Nou Aad, dat buikie zal er gauw genoeg af zijn, als je weer aan de slag moet als webmaster. Er ligt genoeg voor je klaar, maar ik zal me even inhouden. Het is hier de slechtste dag van de week volgens Radio Rijnmond, waar ik gezellig naar zit te luisteren. Mijn muziek van Sinatra, Ella Fitzgerald, Billy Eckstein enz.
  Ik zal het niet te lang maken, want jullie zullen wel meer te doen hebben en ik hoop, dat er nog veel te genieten valt.

  en Aad reageerde met......

  Jouw muziek klinkt een stuk beter dan wat je hier voor chinees gejengel krijgt, maar voor de rest genieten we enorm van de reis!

  Hans moest ineens dit kwijt

  Oude plaatsjes vind ik heel leuk, alleen er zijn daar weinig winkels, dus mijn vrouw vindt het wel minder, maar ik houd helemaal niet van winkelen, maar voor haar compenseer ik dit wel, door ook andere plaatsen te bezoeken.

  Ik vind alleen maar boekenwinkels leuk en p.c. zaken. Maar alle andere winkels zoals Kruidvat en Blokker en al die andere winkels kunnen voor mij gestolen worden. Ook aan supermarkten heb ik een grote hekel. Maar ja je moet er wel eens naar toe. Elke vrijdag gaan wij boodschappen doen en ik breng mijn vrouw dan naar twee supermarkten, meer niet. Zij wil nog wel het liefst ook naar die andere (er zijn hier wel 6 a 7 supermarkten). Nou mij niet gezien.

  waarop Richard reageerde met .......

  Vanavond gaan we richting de chinese opera, dat is net zoiets als winkelen in Nederland voor jou.

  Tot volgende week in Nederland (hoeft oma ook niet meer ongerust te zijn, toch!)

  Via Hans vernamen we ook iets over Nederland

  Nu eindelijk weer eens berichten uit China van jullie. De laatste emielen waren van 12-06-2001 en daarna niets meer en toen van zondag 17-06-2001 kwamen er 3 tegelijk zo om 22.58 uur, 22,59 uur en 23.00 uur.
  Vanmorgen (maandag) belde Aline al met de mededeling, dat er een storing was met de "Engelfrieten".
  Alle Engelfrieten kregen van jullie geen emielen meer en het bleek, dat Carliene ook geen emielen meer kreeg. Maar jullie helpdesk, Arnoud heeft klaarblijkelijk de zaak weer geregeld en zodoende kwamen jullie emielen weer binnen en hopelijk nu ook bij Carliene.

  Nu ik begrijp, dat jullie het nog steeds naar jullie zin hebben en veel te bekijken hebben. Gelukkig, dat deze emielen nu vandaag wel doorkwamen, kon ik in ieder geval nog een "plof" voor moeder klaar maken. Ik heb deze emielen gedaan in een grote folder van de euro's van alle landen, dan kan zij genieten hiervan?!?!.

  Nou zij vindt het toch maar helemaal niets dat jullie daar zitten, Wat doen ze daar in China. Ik vind Chinezen maar niets het zijn net vlooien
  En ze mogen daar maar gemiddeld anderhalf kind krijgen. Hoe ken dit nou??
  Buurvrouw Knoop had al een oplossing hiervoor, dan doen ze dit toch samen met de buren!!!!.

  Hebben jullie die verrotte passies al weggegooid, als ze het hier niet doen, dan gooit moeder deze maar weg, moeten jullie ook doen joh!!!. En dan tot slot van moeder: "kinderen blijven jullie bij mekaar? en mekaar niet kwijt raken hoor???"

  O ja, dat collect telefoongesprek vond zij erg leuk, het leek net of jullie naast haar stonden. De kosten vindt zij niet erg, het gaat toch af van de erfenis!!!, maar dat wisten jullie al toch???.

  Nu dan het volgende namens mij:

  Nou het is hier weer 3x niks weer, dat is toch vandevenen weer?? Nu wat mij betreft, mag het Engelfrieten weer worden, graadje of 25 of zoiets. Van de week weer beter.

  Nu als jullie de Volkskrant of de NRC via internet zullen lezen, dan zullen jullie wel ontdekken, dat het in Holland echt komkommertijd is. Bijna geen nieuws alleen maar gezeur over heeeele kleine dingen, die heeeel groot worden opgeblazen. Ik zou niet weten, wat op dit moment het belangrijkste is, nou ja doping bij voetbal, dreigende varkenspest uit Spanje, maar dit is al geregeld; politiek 3x niks (zoals gebruikelijk).

  KOSTELIJK HÈ

  en toen ineens was Aad weer terug in Geldrop en emielde nog even aan Richard onderweg naar HongKong

  de chauffeur en de begeleider zaten in het restaurant vanaf 7 uur op ons te wachten, tegen half acht kwamen ze naar buiten, het was dezelfde chauffeur als die naar de muur (en dus was Richard al net weggegaan met een taxi)

  ze dachten dat ze ons wel zouden ontmoeten in de ontbijtzaal en volgens de chauffeur was het geen enkel probleem geweest om jou op het station af te zetten, en dus hadden we even in het restaurant moeten kijken, zij zijn natuurlijk net binnengekomen toen wij nog boven waren of aan het uitchecken waren

  het vliegtuig was helemaal overboekt, als je na 9 uur of zoiets had ingecheckt had dit niet meer gekund, kwam je allemaal op een lijst, heb me daar maar niet verder in verdiept: ik had een stoel en that's it, In het vliegtuig geen volkskrant maar wel een trouw dus heerlijk kunnen lezen

  vliegtuig was een uur te vroeg terug op schiphol en dus hebben we ca 30 min moeten wachten op een vrije gate slurf

  grappig was wel dat je overal gewaarschuwd werd voor zakkenrollers, ook via de omroepinstallatie in de trein, vooral rondom duivendrecht schijnt het gilde, aldus de omroep, zeer aktief te zijn en dus ben ik via CS gereisd, kon ik fijn helemaal achterin in stappen voor eindhoven

  was om 6uur in eindhoven en had via oma mam laten bellen, in de cellen op schiphol werkte mijn chipkaart wel, dus....

  viel gisteravond om 9 uur in slaap en ben vanmorgen om 7uur maar weer opgestaan, vandaag proberen vol te houden tot de NL tijden

  nou misschien horen we nog wat van je hongkongse avonturen, ik ga nu mijn emielen ophalen, benieuwd hoeveel ik er heb (bleken er ca 250 te zijn) en vanavond weer lekker chinezen

  en dit was de laatste emiel uit HongKong, van Richard die uiteindelijk ook weer veilig en wel in Tilburg belandde

  ........zonder jou was china lang zo leuk niet geweest......

  In de trein zat ik met twee westerlingen, dus lekker zitten kletsen, en 300 blz van mijn boek gelezen.

  Hier in HK is het vreselijk heet; bij aankomst stond bord met 40 graden! Je knalt echt helemaal dizzy rond, maar het is wel leuk om HK nu voor de derde keer te zien, ik ken alle leuke plekjes en wandel rustig wat rond.
  Morgen ga ik nog naar de wijk Aberdeen; van die bootjes kijken, 'floating restaurants', misschien ken je dat wel: een soort stad in het water

  Een paar uur voor zijn vertrek stuurde hij nog de onderstaande foto's door, waarmee we deze pagina zijn begonnen en dus is de cirkel weer rond, niet waar ??

  richard voor een webcam in HongKong

  Richard voor een webcam in HongKong, de dag voordat hij terugvloog naar Nederland  Enkele weken later ging broer Arnoud naar de USA.....

  Klik maar eens hier op, als je Arnouds emielen vanuit New York en Washington wilt lezen, ook Arnoud kan geweldig goed observeren en wat beschrijft hij alles leuk.....

  Veel plezier met Arnouds pagina
  Een paar jaar later ontvingen we deze reaktie met hele leuke foto's:

  Geachte heer Engelfriet,

  heb met veel belangstelling in uw website gelezen en zal dat nog voortzetten
  Veel dank

  Hierbij enige illustraties van China in de overgangstijd

  Heb China in de Mao tijd bezocht (1975) en ook een kwart eeuw later als tourist
  Wat een veranderingen !
  Extrapolerend, neem ik aan dat de veranderingen in deze maatschappij nog veel groter geworden zijn

  Met vriendelijke groeten,

  Antoine Timmermans

  CHINA01tim

  CHINA02tim

  CHINA03tim

  CHINA04tim

  CHINA05tim

  CHINA06tim

  CHINA07tim

  CHINA08tim

  Familiewapenklein
  wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


  Terug naar de top

  Last update :

  5 November 2004