Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Een origineel kado

Maanden hiervoor hadden de andere medewerkers aan onze familie website al aan moeder Alie gevraagd, wat zij nu wel voor haar verjaardag wilde hebben. Dat bleek toch een groot probleem te zijn, dan wij allen dachten.

Kinderen, zei moeder Alie ik heb genoeg. Geef mij maar de drie B's

Enige uitleg is dan ook wel nodig. De drie B's staan voor: belletje, bezoekje en bloemetje Nu, hier voldoen wij al jaren aan, dus dat vonden wij minder geslaagd, maar wat dan............

Nu weten jullie allemaal wel, dat Hans zo nu en dan zijn raderen eens laat draaien en zo is het ook gebeurd.

Het zal zo ongeveer in maart 2001 gebeurd zijn, dat Hans de slaap niet kon vatten. Dit komt niet zoo vaak voor, maar omdat zijn raderen draaiden, kon hij niet in slaap komen. En ineens jawel, hij had het…… een leuk idee voor de 81e verjaardag van moeder Alie. Nu alleen morgen nog uitwerken en klaar is kees.

Buiten Hans was en is het velen opgevallen, dat moeder Alie zeer speciale uitdrukkingen gebruikt. Als je wat vraagt, geeft zij onmiddellijk antwoord en dan wel op een speciale manier. En ook ongevraagd kletst zij maar door met gebruikmaking van al haar speciale uitdrukkingen. Nu, het leek Hans wel een leuk idee om al deze speciale uitdrukkingen maar eens te gaan opschrijven en hier een compilatie van te maken en dit op haar 81e verjaardag aan te bieden. Misschien konden broer Aad en zus Aline hieraan ook nog meewerken, maar hierover later meer.

Nu eerst maar verder slapen en morgen maar op tijd uit de veren om hieraan te beginnen. Allereerst heeft Hans alle verhalen van moeder Alie weer eens ernstig bestudeerd en alle speciale uitdrukkingen genoteerd. Dat was al een hele klus. En toen vervolgens het cassettebandje gedraaid van de rondrit van 28 oktober 2000. Moeder Alie heeft dit cassettebandje praktisch helemaal vol gesproken…60 minuten lang !!!!!
Dit laatste was toch moeilijker dan gedacht. Cassette spelen, stoppen en weer terug spoelen om vooral maar geen uitdrukking over te slaan. Nou, die dag was wel weer goed gevuld en inmiddels had Hans al zo'n drie A-4tjes vol. Maar het was nog niet genoeg, maar morgen weer een dag, want nu moest hij toch wel even naar buiten; frisse lucht kan nooit kwaad immers en de vakliteratuur bij de plaatselijke bibliotheek moet ook nog worden doorgenomen.

Maar zijn raderen bleven maar draaien. Op den duur word je er zowat gek van. Er kwamen steeds meer uitdrukkingen "boven" drijven. Nu, met pen en papier plofte Hans zowat afgemat in bed en viel in een diepe slaap. De raderen waren afgezet en bleven een paar dagen afgezet.

Maar na een paar dagen begon het "echte" werk. Nu moest alles op papier worden gezet en zo mogelijk met een leuk verhaaltje er omheen en ook nog enigszins in samenhang, zodat het een echt leesbaar geheel gaat vormen.

Na zo ongeveer twee dagen schrijven en maar denken was de klus geklaard en stond het geheel op papier. Dan weer een paar dagen laten liggen en dan weer nalezen, aanvullen en corrigeren, totdat Hans vond, dat het product klaar was. Nu moest alles nog via de PC worden verwerkt, maar dat is maar een klein klusje, maar toch wel één dag werk.

Na weer correcties op de PC te hebben aangebracht, lag het product zowat eind maart 2001 klaar, dus zeer ruim op tijd voor de verjaardag op 28 juli 2001.

Maar hoe moest Hans er nu voor zorgen, dat Aad en Aline nog hieraan konden meewerken. Zijn product was immers al klaar. Nu als Hans geen raderen had, dan wist hij het niet meer, maar ook toen werkte deze uitstekend !!! Zeer voorzichtig als bijlage bij een emiel aan Aad en Aline verzond hij dit product aan hen met de vraag of zij dit leuk vonden en of zij hieraan nog iets hadden toe te voegen……..!!!!

Nou, dat heeft Hans geweten hoor !!!

Het was een paar dagen stil en toen gebeurde het ongelofelijke. Zijn emielbox kon het nauwelijks meer aan, want er kwam dagelijks een diarree aan emielen binnen van Aad en Aline. Ook bij hen waren klaarblijkelijk de raderen gaan draaien en ook zij kwamen met veeeeele…..ja tientalle uitdrukkingen van moeder Alie op de proppen. Het werd zelfs zo erg, dat webmaster Aad besloot er maar een aparte pagina van te maken op onze familie website onder de klinkende naam:

De meest kostelijke uitdrukkingen van Alie, een aanrader van jewelste

Maar er ontstonden nog meer problemen. In zeer korte tijd kregen Hans, Aad en Aline zelfs buikpijn van het lachen. Nou, dat moest toch maar eens een keer ophouden, want medicijnen hier tegen bestonden (gelukkig !!…) niet. Na zo'n maand waren met name Aad en Aline wel klaar met alle uitdrukkingen en keerde het gewone leven van alle dag weer terug, maar wel met als resultaat, dat er een pagina was ontstaan met wel ruim 550 uitdrukkingen.

Inmiddels was dit ook al tot de wereld van het internet doorgedrongen en het kon niet uitblijven, want er kwamen reacties, waarbij opgemerkt moet worden, dat vooral Gerard Martens ook een flinke duit in het zakje heeft gedaan. Ook Alex den Ouden van Rotterdammers kon niet achterblijven en gaf als commentaar:Tot zover dus het commentaar van Alex den Ouden op 15 mei 2001. Leuk toch????

Zoals al gezegd kon Gerard Martens ook niet achter blijven. Onder de titel :

Nooit meer…. vertelt hij over de uitdrukkingen van zijn vrouw

en geeft verder als commentaar:En dan volgt een opsomming van 73 uitdrukkingen. Niet misselijk toch!!!. En Gerard voegt er nog het volgende aan toe:Tot zover Gerard Martens, kostelijk toch !!!, getuige zijn verhaal van 25 juni 2001.

Kennelijk waren bij Gerard Martens ook nog later raderen gaan draaien, want op 20 juli 2001 publiceerde hij :

Gezegdes,gedichten en andere (on)wijsheden

In totaal wel 29 !!!

Terug kijkend op dit alles, houd je het toch niet voor mogelijk, dat dit allemaal is gebeurd. Al met al geweldig en natuurlijk allemaal bedankt voor jullie medewerking !!!!!


Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

17 Augustus 2001