Terug naar  Hans' homepage
Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Zoo trokken wij op naar de Tempel in Overschie

Zoals reeds al vele keren verteld, nam het verenigingsleven in die tijd een belangrijke plaats in in mijn leven, naast het werken bij de bank en mijn studie. Niet alleen de eigen jeugdvereniging vond ik leuk, maar ook al het werk voor het district en voor de bond.

Voor het district werden regelmatig weekenden georganiseerd in het bekende conferentieoord De Tempel in Overschie.

Een citaat uit
dit verhaal:


Dat was altijd een hele organisatie om hiervoor een programma op te zetten. Maar de taken werden verdeeld en ik verzorgde meestal de namiddag op zaterdag. Uit die periode stammen ook nog wel foto's. De groep was echter te groot voor één foto, daarom een aantal foto's van zo'n weekend. Misschien zijn er onder de lezers van dit verhaal nog wel mensen, die zichzelf herkennen!!!

tempelgr1

tempelgr3

tempelgr2

Op de 3e foto rechts bij de boom staan ik en Lenie. Vele bekenden herken ik nu weer. Op de 2e foto zie ik broer Aad nog staan met bril, lang haar, een sjaal en stropdas!!! Aad staat direct links bij de 2e pilaar van rechts (snapt u het nog???)).

En nu even onder ons, ssssssttttttttt:

Over Aad valt nog een leuke mooie anekdote te vertellen. Het conferentieoord De Tempel, bevond zich dus op de Delftweg, net even buiten Overschie, dus een niet helemaal onbekende omgeving, zeker niet voor de Engelfrieten. Op zaterdagavond zo ná 23.00 uur moest er natuurlijk nog even gestapt worden, maar wel met het nadrukkelijke verzoek om uiterlijk 01.00 's nachts weer binnen te zijn, want dan werd alles afgesloten. Ik herinner mij nog goed, dat Aad met nog een heel stel jongens niet voor 01.00 's nachts weer terug waren. Maar toch…..afspraak is afspraak en de deuren gingen op slot. Het moet zo tegen 02.00 uur 's nachts geweest zijn, dat wij ( jongens op de slaapzaal) wakker werden door gestommel en herrie. En jawel hoor, via de brandtrap en een open gemaakt raam stapten een aantal jongens naar binnen. Later hoorde ik van Aad, dat men de weg terug niet meer wist. Het leek mij toen al een prima smoes van Aad, want hij was toch wel bekend in Overschie!! Maar ja, helemaal teruglopen vanuit hartje Overschie naar de Tempel en dan ook nog een paar pilsjes op hebben……enfin ik snapte het allemaal wel!!!!!En hier kan Aad zich helemaal NIETS meer van herinneren, maar toch staat hij op de foto's......, bovendien heeft Hans, volgens artikel 1 van ons familie-recht altijd gelijk, zoo niet, dan treedt automatisch dat artikel 1 toch in, dus...

Klik hier voor de overige verhalen uit mijn deel IV

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

1 Oktober 2003