Terug naar  Hans' homepage
Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

De datum werd gekozen

route lijn 10

lijn 10

ret schild ret schild ret schildNa wat onderhandelingen binnen de familie Engelfriet, werd tijdens de 81e verjaardag van moeder Alie op 28-07-2001 besloten deze tramrit te gaan maken op zaterdag 4 augustus 2001.

Aad had nog het idee om vooraf te reserveren, maar dat bleek bij navraag niet mogelijk te zijn.

Omdat de Engelfrieten uit alle hoeken van het land komen opdagen en ook vooral omdat moeder Alie niet al te goed ter been meer is, moesten wij uitvinden, wat de gemakkelijkste opstapplaats zou zijn. Met de auto's rijden naar hartje Rotterdam is wel mogelijk, maar het parkeren is zo zachtjes aan een haast onmogelijke zaak.

Uiteindelijk werd het volgende afgesproken:

Tegen 11.00 uur 's morgens zouden wij ons allemaal verzamelen bij het metro station Voorschoterlaan in Kralingen, vlakbij de Oudedijk.

Vervoer voor moeder Alie was geregeld. Kleinzoon Ronald met vriendin Linda zouden haar ophalen met klapstoel, om eventueel bij de tramhalte te kunnen zitten.

Er zou een lichte afvaardiging meegaan van het Brabantse smaldeel in de personen van Aad en Richard. Deze twee reizen zowat de halve wereld rond, (klik maar eens op deze link), dus het moest voor hen een fluitje van een cent zijn om met de trein en metro het bovenvermelde station te kunnen vinden. Nou en inderdaad, het was een makkie....., het ging bijna geblindoekt....

Ook het Hellevoetse smaldeel zou aanwezig zijn en zou de reis naar bovenvermeld station gedeeltelijk met de auto afleggen tot het metro station Hoogvliet, want daar is nog de mogelijkheid om gratis en bewaakt te parkeren. (Rotterdammer, hè....)

Vandaar uit met de metro (Erasmuslijn) vanaf station Hoogvliet naar de Beurs en aldaar overstappen op de metro (Calandlijn) richting Rotterdam-Oost en dan uitstappen bij de halte Voorschoterlaan.

rotterdam metro map


Voor de inwendige mens zouden wij allemaal voor onszelf zorgen. Voor moeder Alie werd, zoals altijd, de lunch verzorgd door Lenie. Moeder Alie noemt haar dan ook altijd: de dienende Martha
Want jullie weten dat Alie altijd vol zit met uitdrukkingen, oh, dat weet je nog niet? Klik dan maar eens gauw op deze link met 550 uitdrukkingen Alie's.........

Eveneens was moeder Alie weer zo enthousiast om te zeggen, dat ook de kosten van deze tramrit door haar gefinancierd zouden worden. Nou, dat was weer gezellig toch !!! Ook hiervoor moeder nog hartelijk bedankt, nou ja, het gaat toch van de erfenis…… (ja, ik zal het nog één keer vermelden !!!)

En zo zien wij maar weer: de familie Engelfriet is en blijft eigenwijs en doet altijd wat anders en wij volgden dus deze keer ook niet de rit volgens de folder, maar dit zou ons goed van pas komen zoals later nog wel zal blijken….


Klik hier voor alle RET City Tour verhalen op onze site

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

5 September 2001