Een e-mail sturen naar Aad? Zijn e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Gastenboek

Naar beneden 

Gerard Martens vertelt weer een prachtig verhaal  ....

Dit verhaal is een vervolg op dit verhaal

Sportberichten in oude kranten. 

 

Dit is weer eens wat anders dan advertenties maar toch wel de moeite waard. Speciaal voor mij, gezien het bericht dat ik vond over de Romeinen. 

De volledige uitslag van het Koning-en Ridderschieten uit 1931. Met alle namen van mijn vader en zijn drie broers en met een geschiedenis, die ik mij wonderwel herinner. Mijn vader was weer eens een grote kanshebber nu zijn broer Frits buiten mededinging meedeed. Wat gebeurde echter? Zijn boog raakte onklaar en hij moest met een vreemde boog schieten. Het ergste was dat er een plan klaar lag om hem met zijn 50ste verjaardag een nieuwe boog te geven, maar dat was pas in Oktober. Dus schoot hij op die dag maar matig. Hier is het bericht.

romein7april31

 

Dit boksbericht trok ook mijn aandacht. In komische films had een bokser wel eens een hoefijzer in zijn handschoen verborgen, maar dit was niet komisch.

boksen7april31

 

Toen de damesvier van Nautilus bij roeiwedstrijden in Antwerpen gewonnen hadden, kwam er naast een lang verslag ook nog deze foto in de krant.

sportdamesviernatilus

 

De laatste berichten en foto's gaan over voetbal. Allereerst de nieuwe regels voor de penalty. Ingevoerd werd dat de keeper stil moest blijven staan tot de bal geschoten werd, Nou dan zou zelfs Seedorf wel kunnen scoren.

penaltysport

 

In 1929 speelde het Nederlands elftal tegen Zwitserland en deze foto stond in Groot-Rotterdam.

sportnedelf

 

De bekendste spelers waren wel Puck van Heel derde van links. Bep Bakhuis vijfde van links en dan Keeper Gejus van der Meulen en Joop van Nelle staat geheel rechts.

In mijn verhaal, Die goeie ouwe radio, vertelde ik al, dat ik voor het eerst een radioverslag van Han Hollander hoorde en dat Okkie Formenoy in die wedstrijd zijn been brak. Op de volgende foto zien jullie, de weer herstelde speler, op het Sparta Kasteel, om te kijken naar de wedstrijd Feijenoord-P.S.V.

sportformenoy

 

Zo dat was, even kort, iets over de sport in de oude kranten.


KLIK HIER VOOR HET VERVOLG

Klik hier als je terug wilt naar het Gastenboek

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

1 Juli 2003