Een e-mail sturen naar Aad? Het e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Op ziekenbezoek in het Coolsingelziekenhuis

De originele foto's waren helaas erg klein en erg wazig

Uiteraard hebben we op onze site heel veel over de Rotterdamse ziekenzorg, klik maar eens HIER

bloemenziekenhuis

Voor het Coolsingelziekenhuis

link

Vůůr het Groote Ziekenhuis aan den Coolsingel te Rotterdam kan men op gezette tijden een bepaalde drukte waarnemen. In groepen bevinden zich in den tuin en voor het hooge ijzeren hek de velen, die op ziekenbezoek gaan.

In de directe omgeving hebben zich geregeld de bloemenverkoopers opgesteld, die wel weten waar ze zijn moeten om zaken te doen. Allicht neemt men voor den patiŽnt een fleurig bloemetje mee. ..

Het is een goed werk. zieken te bezoeken. Men kan dan in vele gevallen wat troost brengen en een vleugje vreugde of afleiding. De zieke zal zulks waardeeren en waarschijnlijk met groot verlangen het bezoek van familieleden, vrienden of kennissen afwachten.

Men praat over de nieuwste gebeurtenissen, over een weggeloopen wolf of over iets anders. De patiŽnt krijgt zoo nog eens weer even contact met de buitenwereld, waarin hij of zij zoo spoedig mogelijk hoopt weer te keeren.

Meegebrachte bloemetje of presentje krijgt een plaats dicht bij het bed en herinnert later aan 't bezoek, dat spoedig herhaald zal worden. En bij dat nieuwe bezoek zou men geschikt het exemplaar mee kunnen brengen van ons blad, waarin dit bezoek, althans gedeeltelijk, op gevarieerde wijze werd in beeld gebracht. Voegt daar dan s.v.pl. de beste wenschen voor den patiŽnt aan toe van: DE REDACTIE.
Op zoek naar nog meer verhalen uit het weekblad Groot-Rotterdam ? Klik dan maar vlug HIER

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

2 November 2002