Een emiel sturen naar Tom via Aad? Het emiel adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

De kuiten van Tom Engelfriet....

Ook een leuke foto vinden jullie niet, maar hij is wel wat aan de dikke kant, aldus Hans en dat schrijft Tom ook zelf, maar goed nog 10 kilo er af en dan. Je houdt het niet voor mogelijk, maar Hans heeft natuurlijk ook deze foto aan zijn vrouw laten zien en wat zegt zij:

jullie kuiten lijken ook op elkaar

Nou het moet echt niet gekker worden, want anders...........

tomlesbos

Tom in 2001

Toch wel een knappe gozer, niet dan,
moet nog wel 10 kilo vanaf, aldus TOM zellef...

Doen we die van Hans er toch ook effe bij....

hans met blote knieen


......wow, hans met blote knieën.......
dat hebben we dus maar ingelijst
gelukkig een beetje vage foto........

De foto van Hans komt uit dit
verhaal, dit andere verhaal is alleen voor intimi of hoe heet dat, maar verder dan dit gaan we niet...

Nou, moeder Alie, wat vind u van al die kuiten ??

Maar nog effe serieus, want Tom wil graag ook nog wat kwijt:

Wat betreft mijn hobby. Ik had in het verleden en ik hoop ook in de toekomst altijd graag wat omhanden.
Na de electrische trein, fotografie, electrische trein, mijn echtgenote, fotografie, muziek (Herman van Veen),filmen super 8, electrische trein kwam ik in aanraking met de WW, wat geen hobby is. Tijdens deze periode kwam ik ook nog in de ziekewet met een aantal gekneusde ribben.

Daar op dat moment het geld me niet op de rug groeide, was ook erg lastig geweest met die gekneusde ribben, kwam ik in de lokale bieb.
Lezen is niet echt een hobby maar ik zag daar wat bladen over modelbouw. Weer ging mijn Madurodamhart open. Er stond een artikel in over het maken van een scheepmodel. Het ging om een van onze mooiste sleepboten, bekend uit deTV serie Hollands Glorie," de Furie".

Op dat moment ben ik gaan informeren over hoe je zo'n model kan bouwen, wat je allemaal nodig had etc. etc.

Het belangrijkste is geduld en plezier in het doen. Vooral dat laatste is heel erg belangrijk voor een hobby, kijk maar waar jullie mee bezig zijn.

Tijdens het ontwikkelen van mijn kunnen in de scheepsmodelbouw kwam ik in aanraking met een modelbootvereniging te Dordrecht.
Ook landelijk kreeg ik wat contacten en op een gegeven moment stond ik in een bakkerij te Papendrecht een bakkerskar op te meten en daarna uit te tekenen. Heeft niks met een schip te maken, maar door de contacten kreeg ik adviezen en voor wat hoort wat.

In de loop der tijd werd ik voorzitter van de Dordtse modelbootclub. Zijdelings kreeg ik ook te maken met de Stichting Dordt in Stoom. Op een der Dordt in Stoom dagen kwam er iemand naar mij toe en die vroeg of ik wist wie de bouwer was van dat prachtige model de "Smit Enterprice". Vol trots vertelde ik de man, een hotemetoot van Smit Nederland, dat ik dat was. Hij vroeg of het model te koop was. Ja dat moet je natuurlijk nooit aan mij vragen, bij mij is al snel iets te koop, als ik er tenminste wat aan kan verdienen......

De koop werd besloten, ik moet wel bekennen dat het geen winstgevend object was, maar dat kan ook niet bij een hobby. Het model van de foto heb ik helemaal zelf gemaakt. Alles is gemaakt van afval. het materiaal zal nog geen fl. 25,- hebben gekost. Maar qua uren denk ik dat ik ongeveer aan een kleine 600 uren kom. Ben ik dan zo langzaam, nee, de kunst van modelbouwen is plezier er in hebben, geen genoegen nemen met het lijkt wel, nee dan moet je het onderdeel zwart verven en weggooien. Soms sta je aan een dingetje 4 avonden te werken, dan laat je het trots aan de huisgenoten zien, die herkennen het niet dus, je raadt het al zwart verven, in het ronde archief en opnieuw beginnen. (bij Philips hebben we hiervoor een halfrond archief, aldus Aad, kan wat minder in)

Het schip heeft mij een uurloon van net geen fl.2,45 p.u opgeleverd. Maar ik kan wel zeggen dat er in Nederland een scheepsmodel van mij tentoongesteld wordt.

De thuishaven van het model is Sleepvaartmuseum Maassluis. Maar aangezien het origineel ook een zwerver was/is zwerft dit model ook langs diverse musea en tentoonstellingen.

Op de foto zie je wat nu mijn hobby is.
Filmen met de video, dan in de PC (Pinnacle DV) en dan op de grote videoband en lekker genieten van de opname

Nou beste andere Engelfrieten, ik vind het onzettend leuk dat ik op deze manier met jullie in contact ben gekomen. Ik geloof dat onze familieband heel dicht bij elkaar zit. Volgens Nina, mijn achternicht, lijkt mijn stem op die van Hans..... Via deze link kun je Hans trouwens life horen.

Tot slot : Drink jij ook rode wijn, Hans ??

PS. Ik heb ooit eens meegewerkt aan een radio interview voor teleac. Ik werd toen geinterviewd als succesvol startende ondernemer.
Het was een uitzending van ongeveer een half uur. En weet je hoe ik werd genoemd als ondernemer, Hans Engelfriet. Zo zie je maar weer, onbewust werden we toen al met elkaar verward.

Maar dat blijft wel in de familie hoor.
Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

24 Oktober 2001