Een emiel sturen naar Tom via Aad? Het emiel adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

De carriere van Tom Engelfriet....

Ik heb dankzij jullie, in een korte tijd alweer een heleboel PC kennis opgedaan.

Ik vertel altijd aan mensen in opleiding die angst hebben voor een PC, een computer is een dom apparaat, hij kan niets uit zichzelf, alles moet je hem via de muis en/of toetsenbord vertellen. Zet je achter een PC ook een dom individu dan is de optelsom heel gemakkelijk. 2 x negatief is positief (werkt helaas niet met je bankrekening) dus 2 domme dingen wordt vanzelf een intelligent gebeuren.

Zoals je op de foto hebt gezien in dit
verhaal, was ik ook eens een marktkoopman. Ik heb getracht in de voetsporen van mijn vader en voorvader te treden maar ik was helaas een, wat ze noemen, te nette koopman.

Mijn CV zal ik omschrijven.

Lagere School, duurde mij te lang.

Ulo, vond ik te saai.

LTS, was alleen plaats bij de meubelmakerij.

UTS Meubel en Woonbranche, zaten te veel jongens met rijke ouders (ik ben van de wandelende familie tak)

Werken, graag want dat was kassa.

1e werkgever. HH de Klerk & Zonen, Woninginrichting afdeling Etalage. (leerling etaleur, aankomend etaleur, etaleur en dat allemaal zonder salaris verhoging)

2e werkgever. BP centrum, Gooi en smijt meubelen. Aankomend verkoper. Maar na 3 weken telefoondienst ontslag genomen.

3e werkgever. Rotterdamse Autoreparatie Dienst tel.nr. (in die tijd) 010 - 131313. Administratief medewerker. Bij de politie bekend als de boelhouder (kregen ze een 4 kleuren pen)

4e werkgever. H.M. de Koningin. De Luchtmacht. Na opleiding in Nijmegen en Delft, 20 maanden in Duitsland, Schöppingen en Stolzenau. De bijna 3e wereld oorlog meegemaakt. 1967 6 daagse oorlog Israël/Egypte.

5e werkgever. Weer bij HH de Klerk & Zonen, als verkoper op de bedden afdeling. Ik wist niet eens hoe breed een 1 persoonsbed was. Nu wel. Bij HH de Klerk een leuke carrière gemaakt, en na ruim 10 jaar weg gegaan als chef gordijn afdeling. Ik was daar chef over o.a. 14 dames. Dus als iemand daar moeite mee heeft, ik zou zeggen, regelmatig tot 10 tellen, stoppen met roken en als je thuis komt blij zijn met wat er op je wacht.

6e werkgever. Veldhoen meubelen B.V. (die naam kan je straks misschien in de stamboom tegen komen) Meubel agenturen. Werkzaamheden, biljarten en drinken Zaak was dus na 2 jaar failliet.

7e werkgever. Dat was ik zelf. 15 jaar op de Rotterdamse markten gestaan als de Panty man. 1 raden wat ik verkocht. Inderdaad je kan het snoepgoed noemen.

8e werkgever. Daarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr is 't ie weer. HH de Klerk & Zonen Capelle a/d IJssel. Meubelverkoop/woninginrichting assistent bedrijfsleider. Helaas stopte de familie de Klerk ermee. De zaak werd leeg verkocht. Het personeel werd overgenomen door................

9e werkgever. Beter Bed. Na 3 1/2 jaar filiaal manager in Zwijndrecht, ga ik voor 1 jaar naar ons filiaal te Sliedrecht en als alles volgens plan loopt dan is denk ik mijn laatste activiteit een nieuwe zaak op een nieuwe woonboulevard te Dordrecht.

Op dit moment ben ik dus filiaalmanager bij Beter Bed, als ik hard werk dan lig ik dus veel.........

Ooit schreef ik veel artikelen voor het clubblad va de Dordtse Golfclub "de Merwelanden".
Vele leden zaten in het onderwijs en ik kreeg vaak kritiek op mijn schrijfstijl. De punten en komma's ontbraken of stonden verkeerd. De redacteur van dit clubblad merkte dan altijd weer op dat dat mijn stijl was. 1 keer liep het behoorlijk hoog op met een oude leraar Nederlands, die wij de badmuts noemde vanwege zijn dunne kapsel, hij vond dat ik te veel zonder punten en komma's schreef.

Ik heb hem toen netjes uitgelegd dat ik ook zo praatte

Daarna heb ik hem in het clubblad van katoen gegeven in oud Rotterdams, wat ik weer haalde uit het boekje Polletje Piekhaar. Een aanrader.

Nou, dan moet je maar eens snel dit verhaal van Gerard Martens lezen...
Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

26 Oktober 2001