Een e-mail sturen? Het e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Pijlstaartolie voor mijn "vreeselijke kromme benen"

Al die lijstjes, kostelijk, nou die Lia is een vrouw uit duizend hoor, wat een schat


Klik hier voor wat er aan vooraf ging
Maar vrij snel kwam moeder Alie na al die mijmeringen weer tot haar positieve. Er moest nog afgerekend worden!!!

Nu,
pinuppen kon niet, maar zij had erop gerekend, want moeder Alie barst sedert 1 januari 2002 van de Euro's in wel drie portemonnees, jullie weten wel, die munten, waar zij NOOIT aan zou beginnen. Maar ja, je moet wel, zegt moeder Alie altijd.

Nu had Hans al eens een lijstje voor haar gemaakt, een soort omrekeningstabel, erg handig joh!!!

Nu kunnen zij mij in ieder geval niet belazeren, is altijd haar commentaar hierop. En zo gebeurde het, dat moeder Alie perfect met Euro's afrekende. Lia moet er kennelijk nog aan wennen, dat zie je zo op onderstaande foto of liet moeder Alie haar wat anders zien.???

fotopijlstaart7

Nu, na deze indrukwekkende gebeurtenis werd het weer tijd voor koffie. Een mens raakt hier toch uitgedroogd van!!!

Onze goed rijdende chauffeur van deze dag, Richard, had al die tijd rustig op de bank gezeten naast Hans en Lenie. Ook hij genoot intens van al het gebeuren en dat is natuurlijk ook een foto waard.

fotopijlstaart8

Toen Hans bovenstaande foto maakte, raakte moeder Alie ineens van haar propos, want wat zagen wij allemaal? Naast Richard op een kastje stonden ook allemaal fotolijstjes met allemaal familieleden van Lia, vooral haar kinderen en kleinkinderen. Nu, jullie begrijpen wel, dat moeder Alie dit heel kostelijk vond; immers bij haar staat heel de tafel ook vol met fotolijstjes en er kunnen er nog meer bij!!!!

Het liep al tegen 16.00 uur en zo langzamerhand werd het tijd om weer eens op huis aan te gaan en dus namen wij hartelijk afscheid van de familie Vriens. O ja, de man van Lia, Jaap was natuurlijk ook aanwezig, maar speelt eigenlijk in dit verhaal geen belangrijke rol!!!

De regen was nog niet opgehouden. Erger nog: het was nog harder gaan regenen.

Op voorstel van Richard zouden wij een andere weg naar huis nemen en aan moeder Alie nog een wonder van de Deltawerken laten zien. Dus wij maar weer rijden en rijden richting Goes en dan de afslag Neeltje Jans, Maar het weer was zo slecht, dat wij besloten maar verder te rijden en bovendien bleek, dat de expositie bij Neeltje Jans gesloten was.

Wij naderden nu de Oosterscheldekering. Nou, dat vond moeder Alie ook indrukwekkend. In de verte rechts konen wij nauwelijks nog de Zeelandbrug zien vanwege het zeer slechte weer.

Uiteindelijk kwamen wij weer op bekend terrein en weldra zagen wij weer de borden richting Ouddorp en Brielle. Deze kant moesten wij op om weer in de vestingstad Hellevoetsluis te belanden. En jawel hoor, in stromende regen arriveerden Hans en Lenie zo tegen 17.00 uur weer op hun thuisbasis.

En na een kortdurende sanitaire stop van Richard werd de reis vervolgd naar Rotterdam en arriveerde ook moeder Alie veilig en wel met de fles Pijlstaartolie op haar thuisbasis en hiermede was aan deze indrukwekkende dag een einde gekomen.

Thuis wachtten Aline en Aad vol spanning of het allemaal gelukt was, moeder Alie had het zoo heerlijk gehad, heel moe, maar zoo voldaan, we waren allemaal erg blij voor haar.

In de stromende regen reden Richard en Aad weer terug naar Brabant, op de achterbank weer veel boeken over Rotterdam, de website kan weer even vooruit........, thuis weer heerlijk Chinees gegeten, als afsluiting van de leuke dag........
Prompt ontvingen we een hele leuke reaktie uit Zeeland :

HALLO ALLEMAAL,

WAT EEN LEUK VERHAAL IS DIT GEWORDEN !!!!!

En....... wat staan " DE MEISJES' er goed op h.


Nou...ik kan jullie zeggen dat wij net zo genoten hebben als jullie. Wat jammer alleen dat het t nat en t kort was. Maar dat was begrijpelijk want het was voor jullie een hl toernee. Zeeland is 100 keer mooier als de zon schijnt. We gaan lekker het voorjaar in, dat is echt "mijn seizoen" daar kan ik helemaal lyrisch van worden.

Lieve mensen...als iemand van jullie in de buurt is... jullie zijn van harte welkom.

Nogmaals.....onze complimenten over de leuke site die jullie maken.

Hartelijke groeten van Jaap en Lia.
Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

2 Maart 2002