(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen) |
Terug naar het Engelfrieten overzicht |
---|
Naar beneden |
---|
Geregeld komen er vragen binnen in de trant van: ik heb nog een Spaarbankboekje van de Spaarbank te Rotterdam, wat kan ik nog doen met dit Spaarbankboekje van de Spaarbank te Rotterdam.
Al dit soort vragen werden altijd keurig netjes door Hans als volgt beantwoord en dus heeft een emiel over wat moet ik doen met een Spaarbankboekje van de Spaarbank te Rotterdam vanaf nu geen zin meer:
Als iemand nog eens een spaarbankboekje tegenkomt van de Rotterdamsche Spaarbank kan men het beste gaan naar een plaatselijk kantoor van de Fortis Bank.
De Rotterdamsche Spaarbank is destijds overgenomen door de VSB Bank, welke op haar beurt destijds weer is overgenomen door de Belgisch/Nederlandse bankcombinatie Fortis Bank N.V.
De nog te boek staande saldi zullen wellicht wel zijn overgeboekt naar een collectieve rekening "onafgehaalde saldi". Meestal gaat het toch wel om kleine saldi en meestal zijn deze spaarbankboekjes toch ook wel leuke bewaardingetjes. Het valt daarom aan te bevelen, dat men zich eens vervoegd bij de Fortis Bank om eens na te gaan hoeveel dat boekje nu waard is.
Als men uitbetaling wil, dan bestaat de kans, dat de Fortis Bank dit boekje dan ongeldig maakt d.m.v. bijv. een groot stempel "vervallen" of het boekje ongeldig maakt met een perforator en dat zou toch zonde zijn.
En toen er dus weer zoo'n vraag binnenkwam van Kees Römelingh, was Kees Römelingh zo vriendelijk om Hans zijn spaarbankboekje van de Spaarbank te Rotterdam tijdelijk af te staan, zodat wij er weer een leuk verhaal van konden maken en Hans waarschijnlijk vanaf nu verlost is van de talloze vragen over spaarbankboekjes van de Spaarbank te Rotterdam.
Kees Römelingh kreeg trouwens van Hans nog dit advies mee:
Ik zou je willen adviseren dit boekje als kleinood te bewaren. Wanneer je dit aanbied bij de Fortisbank om dat kleine bedrag te verrekenen, zullen zij dit boekje wellicht ongeldig maken met een groot stempel of met gaatjes.
Nou dat lijkt mij zonde.
Ik neem aan, dat het je niet te doen is om het kapitaal ad fl. 4,05, alhoewel het staat er al een tijdje vanaf 24-12-1931!!!!!
En dus zijn we erg blij (en ook een beetje trots) dat we hierbij het Spaarbankboekje van Kees Römelingh kunnen laten zien, op naam van Emelina Maria van der Loo, woonachtig aan de resp. Boompjes 10 en Hoflaan 22, vanaf 1909 tot 1931.
Wat Aad dan meteen opvalt, naast de keurige handschriften, zijn weer al die bekende Rotterdamse namen, zoals bijvoorbeeld Marten Mees, aan wie we op de site een aantal verhalen hebben gewijd en wie weet gaan we daar nog eens mee verder...:
Marten Mees
1828 - 1917
LINK
Uit ons verhaalHet wachten der klanten werd aldus veraangenaamd of niet ???
halen we nog deze prent:
De hal in het nieuwe Hoofdgebouw
De loketten voor de administratieve behandeling liggen aan de rechterzijde der hal
de kassen aan de linkerzijde
Daartusschen recht tegenover den hoofdingang bevindt zich het lokaal
voor de inschrijving der nieuwe boekjes
Links in de hoek een borstbeeld van Mr. M. Mees
bij gelegenheid van zijn 40-jarig Jubileum (December 1906) als Commissaris van de Spaarbank te Rotterdam
Tot slot, laten we maar ook meteen alle spaarbusjes van de Spaarbank te Rotterdam zien, die we verzamelen in dit verhaal:Over o.m. de spaarbusjes van de Spaarbank te Rotterdam
De schoolspaarbak dicht en open van de Spaarbank te Rotterdam
Het spaarbusje van de Spaarbank te Rotterdam
heel veel jaren later glom die zoo mooi....
De safe-déposit van de Spaarbank te Rotterdam
Maar er kwam nog een klein staartje aan dit verhaal:
Van de week heb ik uitsluitsel gekregen van de mevrouw van de Fortis Bank te Castricum , over het spaarbankboekje van de “Spaarbank te Rotterdam”.
Zoals verwacht, doet de Fortis Bank niets zolang ze het boekje niet hebben. ( - een fotocopie geldt ook niet ! )
Dit boekje zou dan worden ingenomen en vernietigd !
Dan pas bestaat de mogelijkheid voor het openen van een “nieuwe” spaarrekening en kan het gespaarde geld ( = ƒ. 4,05 + eventuele rente ) uit de “grote pot” die voor dit soort gevallen bestaat , hierop worden gestort.
== Einde verhaal !
Ik houd het boekje en de ƒ. 4,05 blijft in de “Grote Pot voor Verwaarloosde Gelden” bij de Fortis Bank.
De hartelijke groeten .
Kees Römelingh.
Waarop Hans reageert met:
Eigenlijk heel kinderachtig van de Fortisbank om dit zo af te handelen. Zij kunnen toch wel in hum computeradministratie een aantekening maken, dat dit boekje na bijeschrijving van rente e.d. niets meer waard is???
Maar zelf zou ik het er ook bij laten zitten. Alles kost te veel moeite en dat zou het mij ook niet waard zijn.
Voor alle verhalen over de Spaarbank te Rotterdam klik je gewoon even hieronder:
Klik hier voor de overige verhalen over de Spaarbank te Rotterdam |
---|
|
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker .... |
Terug naar de top |
---|