Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

De Jubileumreis van Siebel in 1962, deel 9

klik hier om terug te gaan naar deel 8

Intussen rolde de trein naar Eindhoven, waar we om 9 uur kwamen. Hier moest het afscheid plaatsvinden van de Amsterdammers.Met het "adieu wij moeten elkander groeten" galmend over het Eindhovense perron, verdwenen de Amsterdammers de trap af naar een ander perron. De trein naar Amsterdam was een "boemeltje", maar al pratend over de prachtige reis ging de tijd snel voorbij. Mjuffrouw van Rossum, die op het Amstel station was uitgestapt, had nog enige moeilijkheden met haar kaartje. De heer Wielinga was namelijk zo vriendelijk geweest haar het kaartje voor de heenreis te geven, waarmee de dienstdoende spoorweglokettist aanvankelijk geen genoegen nam. Toen ze zei, dat ze behoorde bij de Siebel-jubileumreis naar Bad Ems., waren de moeilijkheden snel opgelost en was de weg vrij. Het was het bewijs, dat ook bij de spoorwegen de slogan is doorgedrongen: "Siebel heeft het vertrouwen van Nederland "

siebelboekgifuitdetreinbungelen

Intussen stoof de Loreley-expres in sneltreinvaart op Rotterdam af. Het eind van de reis kwam in zicht. De vermoeidheid ging bij sommigen een woordje meespreken. In dit laatste uurtje waren er in de Siebel-wagon enige rustige coupés, gehuld in een zwak blauw schijnsel, waar men alles over had voor een tukje, of om zo maar wat te soezen, met de schoentjes met hoge hakjes uit. Er waren ook de laatste feest-explosies van de onvermoeibaren; een hotsende polonaise door de treingangen van "heethoofdige Rotterdammers" met kleine Nel voorop;een "Haagse" coupé, de zes zitplaatsen bezet door twaalf feestvierders, hudje mudje op en in elkaar, wat Ella de nuchtere opmerking ontlokte: "Wat ben ik blij, dat mijn verlovingsringen morgen niet praten!"

De trein kwam tegen half elf in Rotterdam aan, met 10 minuten vertraging. Het afscheid tussen Rotterdammers en Hagenaars was zo hartelijk, dat we zelfs "hup Feyenoord" hoorden roepen. Door de vertraging misten de Hagenaars de vastgestelde trein, 20 minuten later dan was voorzien, stond een opvallend rustig Haags Siebel gezelschap op het Hollands Spoor

Er was een eind gekomen aan een onvergetelijke reis, het Gouden Siebel-jubileum waardig

klik hier om verder te gaan naar deel 10





Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top





Last update :

14 December 2001