Een e-mail sturen naar Aad? Zijn e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

De Parksluizen van Rotterdam, gerepareerd in 2002

parksluizen2002

Op donderdagochtend 7 februari 2002 werd gemeld dat de buitendeur van de grote Parksluis 'rare geluiden' maakte. Onderzoek ter plaatse wees uit dat de deur aan één kant enkele centimeters lager stond dan gebruikelijk. Na spoedberaad werd 's middags om drie uur besloten dat de deur zo snel mogelijk vervangen moest worden. Zo snel mogelijk betekende in dit geval: 's avonds van start met de operatie!

Reden om nog diezelfde avond aan de slag te gaan, is het grote belang voor de scheepvaart van het Parksluizencomplex. Een paar jaar geleden is een reservedeur gemaakt om onder andere dit soort verrassingen het hoofd te kunnen bieden. Nu is het verwisselen van een sluisdeur van ruim 80.000 kg op zich geen ingewikkelde operatie, maar doorgaans gaan daar enige weken van plannen en voorbereiden aan vooraf. Het bijzondere van deze operatie was dat het plannen en voorbereiden deze donderdag in minder dan 1 uur (!) plaatsvond.

Om 16.00 uur vond 'crisisoverleg' plaats bij de sluis. De taken werden verdeeld en na de avondspits, om een uur of zeven, kon worden gestart met de werkzaamheden.

Na een nacht van hard werken was de klus vrijdagmorgen om 9.00 uur geklaard. De aandrijving en bestaande deur waren verwijderd, de reservedeur was geplaatst en de aandrijving weer gemonteerd. De sluis kon weer in gebruik worden genomen. Het bijzondere van deze klus is niet alleen de korte voorbereidingstijd, maar ook de bereidheid van alle partijen om op zo'n korte termijn in actie te komen.

Applaus voor o.m. Gemeentewerken Rotterdam !!

Op zoek naar een verhaal over de oudste sluizen van Rotterdam, klik dan
HIER

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

4 Augustus 2004