Een e-mail sturen naar Aad? Zijn e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Na de 400ste executie werd zij hartelijk gehuldigd

19 Februari 1920

circusvarietezaal

Op het Stationsplein staat sinds 1893 het Circus-Vaneté, dat ook als Volksschouwburg dienst doet

LINK

Mevrouw Sophie Spree te Mijtelaar heeft zich ten aanschouwe van Keizer Nero en zijn hof vierhonderd maal door de leeuwen laten oppeuzelen, een prestatie waarbij die van Hagenbeck, Van Aken, Bidel, Betty Seath en andere beroemde dierentemmers in het niet verzinken. Madame Caro, die met haar wilde beestenspel jarenlang een attractie van de Rotterdamse kermis was, heeft het zich éénmaal laten doen, maar toen had zij er ook finaal genoeg van.

Echter, wanneer Mercia uit het donkere bastion in de door de Italiaanse zon hel beschenen arena treedt, aan de hand van haar bruidegom Marcus Superbus - de heer Spree - dan valt zij niet in de klauwen van een bloeddorstig roofdier, maar in de bereidwillige handen van haar kleedster waarbij het maagdelijk witte kleed der jonge christin door geen bloedspatje wordt bezoedeld, want immers, de leeuwen die in het Circus Schouwburg - Colosseum rondlopen, zijn vreedzame changeerders.

De 400ste executie - zijnde het slottoneel van het drama Het Teken des Kruises - was mevrouw Spree tot een ere - avond gemaakt en zij is hartelijk gehuldigd door het publiek dat alle plaatsen van de Circus Schouwburg had bezet.
Op zoek naar nog meer verhalen uit de Pers anno 1860 - 1940 ? Klik dan maar vlug HIER

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

9 December 2003