Terug naar  Hans' homepage
Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Weer van Rotterdam via de Afsluitdijk naar Rockanje

Weer een beetje om...

Al met al had ik het nog steeds erg druk met mijn werk en met mijn studie. Maar zo langzamerhand werd het weer eens tijd om samen met Henk Meijer vakantieplannen te gaan maken.

Het toeren door Nederland en het kamperen in 1961 was ons zo goed bevallen, dat wij besloten dit ook in 1962 te gaan doen. Maar dan niet samen, maar met nog een gezamenlijk vriend t.w. Isańc Stolk. Wij hadden in ieder geval ervaringen en wij behoefden ons dus nu niet zo erg voor te bereiden. Ook Isańc Stolk vond het een prima idee en besloot om mee te gaan. Nu konden wij alle uitrusting verdelen over drie fietsen in plaats van twee.

In dat jaar hebben wij praktisch dezelfde route afgelegd zoals ik al eerder heb verteld in dit verhaal. Hadden wij in 1961 totaal geen pech gehad, deze keer wel: een aantal lekke banden en zelfs een gebroken stuur.
Maar ook dit alles werd verholpen en uiteindelijk hadden wij weer een prima vakantie gehad.

hanshenkisaactent

v.l.n.r.

Hans Engelfriet, Henk Meijer, Isańc Stolk

Ons einddoel was weer Rockanje. Maar niet voor ons drieŰn. Isańc Stolk ging naar huis en Henk en ik weer voor een paar dagen naar Rockanje, want het gezin Engelfriet bivakkeerde daar weer.

Maar vader en moeder waren er niet. Het gezin stond onder leiding van tante Rie en oom Adri. Onze ouders konden niet, omdat moeder in verwachting was van Aline.

aadoomadriaanomarmd

Aad met Oom Adri in de duinen van Rockanje

alieverwachtingtanterie

Alie in verwachting van Aline, "liep op alle dag"

naast haar Tante Rie Lagendijk, die "haalde" ons altijd

Maar ook in die periode hadden wij het als kinderen natuurlijk weer erg naar onze zin. Hoewel onze ouders er niet waren, hadden wij toch plezier en Rockanje was voor ons toch wel een heel bekende plaats.

Ook aan deze vakantie kwam weer een einde en allemaal gingen wij dus weer naar huis en ik ook weer naar mijn werk op de bank. Dit was zo ongeveer medio 1962.

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

9 Mei 2002