Terug naar  Hans' homepage
Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

De familie Boogaard al een beetje herenigd.......


Maar gelukkig woonde Hanna in Hoogeveen en daar gingen we toen langs


Marieke had nog meer familie en zeer spoedig daarna meldde haar zus Hanna zich op 6 april 2002 met onderstaande (gedeeltelijke) emiel:

Zaterdag 6 april 2002 2.36 pm.

Beste Engelfrieten.

Hopelijk mag ik jullie zo noemen, want dat is het makkelijkste. Ik gebruik de computer nauwelijks, behalve om mijn zus in Canada snel te bereiken als de telefoon niet lukt. Zo kreeg ik dus ook de tip van Marieke om eens op jullie site te kijken. Dat heeft wel wat losgemaakt hoor. Eind jaren '40 logeerde ik als kind van 8/9 jaar regelmatig bij oma en opa Boogaard op het Pijnackerplein. Ik heb daar goede en minder leuke herinneringen aan. Met neef Dick en nicht Janny (van tante Mien en oom Rinus) gingen wij op bezoek bij alle familieleden die redelijk in de buurt woonden. Vanuit Zuid, waar ik toen woonde, kwam dat er niet van. Zo ben ik ook bij jullie geweest. Ik herinner me een bovenhuis, met een woonkamer aan de straatkant en veel dolle kinderspelletjes op zolder. Of was dat op zolder bij oma en opa??Later was dat opeens over en kwamen wij alleen nog bij twee broers van mijn vader. Ik wil graag contact met jullie etc etc.etc.

Hierbij twee foto's van oma en opa. Van de staatsiefoto heb ik geen jaartal, de andere is gemaakt aan de Beukendaal in 1948. Ik hoop gauw iets van jullie te horen.

Hartelijke groeten,

Hanna

Dus dat werd weer een voorstellings emieltje (wat een woord eigenlijk hè!!) In een later stadium werden deze emielen vergezeld van leuke foto's en al spoedig herkende ik familietrekken.

Nadien werd ook dit emielcontact zeer hecht en uiteindelijk kwam er een heel stuk familiegeschiedenis naar boven. En natuurlijk werden er ook contacten gelegd met moeder, die ook hier weer van zat te genotteren. Nu gelukkig woont Hanna niet zo ver weg en in de zomer van 2002 waren wij toch "in de buurt" en hebben wij Hanna met haar Eduard opgezocht in hun huis in Hoogeveen, want een van onze bekendste verhalen op de site, (LINK) ging ooit over mijn eerste reis naar Hoogeveen. Toen Aad en zijn zonen zonodig naar allerlei verre andere oorden vertrokken.

Bij die gelegenheid zijn ook al leuke foto's gemaakt en die voegen wij natuurlijk heel graag toe bij dit verhaal.kaart hoogeveen


tekst hoogeveen


Maar bij Hanna en Eduard werden nog veel leukere foto's gemaakt, ook die zetten we er natuurlijk bijeduardhannaaug2002

hannahansaugustus2002

En ook Hanna kwam al snel met verhalen:hanna4jaar

Op de achtergrond zou je wat muziek hebben moeten horen,
zoo niet of je wilt het nog eens horen,
klik dan even HIER
Klik hier voor de andere Boogaard reünie verhalen op onze site

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

14 Oktober 2003