Een e-mail sturen naar Aad? Zijn e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Gastenboek

Naar beneden 

Gerard Martens vertelt weer een prachtig verhaal  ....

Wat doe je met ouwe kranten?

 

Meegeven met één of andere ophaaldienst zul je zeggen. 

Vroeger werd er in onbemiddelde gezinnen W.C. papier van gemaakt, maar soms werden ze bewaard en ergens weggestopt om dan later door een toeval weer gevonden te worden. 

Zo'n vondst deed de heer Joop Henderson uit Rotterdam. Daarmee haalde hij de krant. In het weekblad De Maasstad  

Toen hij in een vooroorlogse woning het vloerzeil weghaalde vond hij een partij oude kranten. Kranten uit 1929 en 1931. Moet je effe nagaan. 74 en 72 jaar oud.

De heer Henderson dacht wel dat de kranten er wat belangstelling voor zouden hebben, maar dat was niet zo. Toen kreeg hij een idee om een expositie samen te stellen en die in één van de zaaltjes van zijn Woongebouw De Sevencamp ten toon te stellen.

Hier ziet u hem heel trots voor een gedeelte van zijn verzameling. Ik heb de foto wat moeten verkleinen om hem behoorlijk bij te werken.

johendersonro

Joop heeft zijn kranten in een speciale doos opgeborgen om er op een dag een goede bestemming aan te geven. En die bestemming kwam. In de vorm van, de altijd alerte Aline, die er wat in zag voor de website van de familie en zij gaf de doos weer door aan Aad.  Dolenthousiast moest deze constateren, dat hij helemaal geen tijd had om al die kranten en krantenpagina's door te spitten en er wat verhalen over te maken. En dus.....Ja, is de doos in mijn bezit!

Ik heb de kranten, die niet allemaal in een 100% staat zijn, doorgelezen en ik kan mij het enthousiasme van de beide Engelfrieten voorstellen. Ik moest maar zien, dat ik er wat interessants voor de site uithaalde en na een vluchtig inkijken dacht ik, doen! Maar ik ben intussen tot de conclusie gekomen dat dit me een hoop tijd gaat kosten en dat de drie weken, die Aad me toedacht, wel eens maanden kon worden. Ik moet iedere foto of advertentie en zelfs een stukje tekst opnieuw bewerken.

U ziet aan de foto hiervoor, dat het wel een beetje lukt, maar desondanks. Ik probeer zoveel mogelijk wat storend is weg te werken en later zullen jullie wel zien wat er allemaal van komt. Dat er wat aardigs uitkomt dat is zeker en ik heb wel een idee hoe of wat, maar nogmaals het kost veel tijd en geduld. Tijd heb ik soms wel, maar geduld is een andere zaak.

Hoe het ook zij. Ik ben blij, dat de heer Henderson mij in de gelegenheid stelt om zijn oude kranten weer interessant te maken en dat zal ik doen ook.

Tot slot is hier dan een leuk voorbeeld van zo'n advertentie van ruim zeventig jaar geleden. Ik ken wel mensen, die overwerkt zijn, ik ken ook wel gevallen van iemand die over zijn zenuwen is. Maar ik heb nog nooit gehoord van overwerkte zenuwen! Ik hoop ook, dat ik deze soort medicijn niet nodig heb als ik met deze taak klaar ben.

zenuwtabletten

Voor het vervolg, klik dan even
HIER


Klik hier als je terug wilt naar het Gastenboek

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

29 Juni 2003