Een e-mail sturen naar Aad? Zijn e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Game 'Geheim van Rotterdam' gaat over de verdwenen stad

Tegelijk met de herdenking van 70 jaar bombardement op 14 mei 2010 biedt het Gemeentearchief Rotterdam online een game aan. Het is een fictief verhaal, gebaseerd op historische feiten uit de Tweede Wereldoorlog. Bekende Rotterdamse locaties als de Willemsbrug en de Laurenskerk zijn afgebeeld zoals ze eruit zagen voor en na het bombardement. Door objecten aan te klikken, ontdekken spelers de oude binnenstad. Dat is het geheim van Rotterdam, vanaf 12 mei 2010 te spelen op


http://www.geheimvanrotterdam.nl

of

http://geheimvanrotterdam.ad.nl

De game, ontwikkeld door WhiteBear Studios, is eenvoudig te spelen en maakt gebruik van het hide seek spelmechanisme. De speler zoekt daarbij naar objecten die verstopt zijn in de omgeving. Tijdens het spel wordt gereisd door Rotterdam in de jaren dertig, vlak na het bombardement, tijdens de wederbouw en in 2010. Vaak is een periode aangemerkt door een eigen kleurstelling. Zo is te zien dat sommige locaties van recente datum zijn, andere gebouwen verdwenen zijn na het bombardement en dat bijvoorbeeld het stadhuis er voor de oorlog al stond. De beelden zijn gebaseerd op kaarten en foto's uit het Gemeentearchief.

Medaillon

Hoofdpersonen zijn oud-journalist Van den Berg en zijn kleinkind. De speler neemt de rol aan van kleinzoon of - dochter. Kind en grootvader gaan op zoek door de stad, in het gebied binnen de zogenoemde brandgrens. Vlak voor ze op pad gaan, stopt de oude man een medaillon in zijn broekzak. Eenmaal in de binnenstad herinnert Van den Berg zich aan de hand van opgezochte voorwerpen steeds meer over het verleden en komen de verhalen los. De speler vormt zich zo een indruk van de ingrijpende veranderingen in Rotterdam als gevolg van het bombardement van 14 mei 1940. Aan het slot wordt het geheim van de grootvader en zijn medaillon onthuld.

Credits

Het Gemeentearchief Rotterdam heeft bijna 700 jaar geschiedenis in huis en is daarmee hét geheugen van Rotterdam en regio. Op de studiezalen en de website kunnen bezoekers onderzoek doen en stukken uit de collectie bekijken. Het gemeentearchief brengt de geschiedenis van Rotterdam voor het voetlicht met themasites, publicaties en door bij te dragen aan exposities.

WhiteBear Studios is een online & console gamestudio die zich richt op toegankelijke games voor een breed publiek. Andere titels van WhiteBear Sudios zijn onder meer SudokuBall - Detective voor Nintendo Wii, Nintendo DS en PC, BeeSmart en Zooloretto. The game is to finish the game.De game wordt gehost door het Algemeen Dagblad.

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

14 Mei 2010