Een e-mail sturen naar de Engelfrieten? Het e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Deze bijvoorbeeld van Cisca van Dam-Buijnsters

Wil je terug naar de pagina met de kortere reakties, klik dan op deze link

Gebruik evt onze Search Engine op Aad's Homepage voor meer details:

Klik hier als je wilt zoeken via Aad's Freefind search engine, vul in het venster jouw woord in, bijvoorbeeld Sidelinge en klik op ENTER

Wat een leuke interessante site. Ik ben er bij toeval op gekomen. Meteen komen de herinneringen weer boven.

Ik ben in 1950 in Overschie geboren aan de Oost Sidelinge met uitzicht op de beruchte Rijksweg 13. Heb daar 6 jaar gewoond voordat we naar de West vertrokken. Mijn vader was een marineman.

Wat een ongelukken zag ik daar gebeuren. Als klein kind maakte dat wel indruk. Ik zie het nog voor me een vrachtwagen geladen met aardappelen. Die rolden over de Rijksweg 13 en waar al die mensen ineens vandaan kwamen met hun tassen en manden om zo een gratis maaltje mee te nemen. Haha.

Ik heb nog even op de Pieter van Asschool gezeten, in de eerste klas bij juffrouw Bakker, zij droeg nog een antiek kapseltje met van die oortelefoontjes. Van haar leerde ik het Aap Noot Mies... Geweldig. Een ouderwets schooltje, die staat er geloof ik nog. Meen me te herinneren dat er nog een muziektent in de buurt stond.

Mijn broer Willem, toen 9 jaar was bevriend met ene Wim Bos, die in de buurt van de Pieter van Asschool woonde. In de eersre klas zat ik naast mijn buurjongetje Kareltje Geelof. Wat zou er van hen geworden zijn. Ik heb me laten vertellen dat op de plek waar ik geboren ben een slagveld uit de Tweede Wereldoorlog was geweest. Klopt dat?

Jaren later hoorde ik via via dat het in een van die sombere grijze flats (ze staan er nog, terwijl het voor die tijd noodwoningen waren) spookte. Het verhaal gaat dat een jongetje van een jaar of 7 iedere nacht wakker werd door een man in een ouderwets uniform. Deze stond iedere avond aan zijn bed. Het jongetje had het niet meer van angst. Zijn ouders zagen niets. Ten einde raad werd er een medium bij gehaald en die "zag" wat er gebeurde. Het bleek om een soldaat te gaan die in de Tweede Wereldoorlog op de die plek was gesneuveld, maar hij had niet door dat hij was overleden en dacht dat de oorlog nog aan de gang was. Het medium heeft deze soldaat telepatisch toegesproken en verteld wat er aan de hand was en daarop liepen ze samen naar de kelder waar de soldaat in het niets verdween. Het jongetje heeft daarna nooit meer "last" gehad van deze verschijning. De soldaat heeft zijn rust gevonden.Hoe is het mogelijk denk je dan. Ik heb zelf geen prettige herinneringen aan die flats. Was ook altijd bang in die gang van 8 meter lang. Maar Overschie heeft verder nog steeds een warm plekje in mijn hart. Ik ga beslist eens een kijkje nemen in mijn oude geboortedorp.

Er is nog veel te lezen over Overschie, het Oranjedorp zie ik. Hartelijk dank ook voor al die heerlijke Rotterdamse anekdotes. Ik ga weer even terug in de tijd "Toen was geluk nog heel gewoon"

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

27 December 2003