Een e-mail sturen naar de Engelfrieten? Het e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Deze bijvoorbeeld van Clemens P. van Leeuwen

Wil je terug naar de pagina met de kortere reakties, klik dan op deze link

Als oud Overschieënaar C.P.van Leeuwen, een reactie op de site.

Leuk in elkaar gezet en vele bekende plekjes van kort na de oorlog. Ik ben in 1937 in Overschie geboren aan de Overschiesedorpsstraat 130.
Na mijn lagere school (eerst Emmaschooltje omdat de Gr. v. Prinstererschool door de Duitsers gevorderd was) Na de oorlog dus de Gr. v. Prinstererschool en later de Finse school aan de Pr. Mauritssingel. Vervolgens naar de ambachtschool te Schiedam. Daarna mijn 1e baas Jan de Kruyff Sr aan de Delftweg t.o. de Schielaan.

Na een aantal jaren daar gewerkt te hebben, ben ik het grotere werk op gaan zoeken in de Rotterdamse haven. Dat was eigenlijk het begin dat ik Overschie ging verlaten.

Ik ben getrouwd met een echte Overschiese. Een dochter van Koenen. Dat is misschien niet zo bekend maar haar moeder Alie Leeflang des te meer.
Evenals mijn vader die was ook een bekend figuur in Overschie. Als u zegt Overschie te kennen, dan zegt Cor van Leeuwen de melkrijder u zeker iets, dat moet dan geen onbekende zijn.
Hij werkte bij Janus Kool. Even tussendoor Janus (Adrianus )Kool had voor de oorlog tot kort na de oorlog een klein melkfabriekje.
Hij kocht de melk op van de boeren die mijn vader ophaalde. Later is door de gezamenlijke boeren een melkfabriek opgezet. Eerst was dat de melkfabriek van Merbis aan de Delftweg, later de "Combinatie" achter de Oost - Sidelinge. De melk werd van vele plaatsen rondom Rotterdam opgehaald, tot aan Lexmond toe.

Aan de Delftweg was toen tegenover Merbis een grote parkeerplaats, naast de tuin van Dr. de Graaf. Ik meen dat later de onderwijzer Kalmijn daar is gaan wonen.

De melkfabriek van Merbis is later de vleesfabriek van naar ik meen Bos geworden. Nu een vraag heeft iemand een e-mail adres van Cornelis (Cees) van der Mark. Waarom vraag ik dat . In 1944 is mijn moeder overleden. Ik ben toen zeker een driekwart jaar bij mijn oom Willem van Leeuwen aan de Zweth in huis geweest. Omdat ik ook naar school moest liepen wij iedere morgen en avond van de Zweth naar school en terug.

Met wie ?

Cees van der Mark, Chris en Jannie Mooi, Jan de Bruin, Piet Groen en nog enkele kinderen. Als hij nog in de buurt woont en de andere schoolgenoten nog kent of ziet dan ben ik benieuwd hoe het met hun is vergaan.

Mij was inderdaad bekend dat de familie Mark geëmigreerd was. Ik wist niet waarheen.

Ik woon al ruim dertig jaar in Maastricht. Ik kom dus maar zelden in het dorp. Apropos, de foto van de Zweth moet Cees van de Mark wel wat zeggen, want hij woonde nagenoeg tegen de brug van de Zweth aan.





Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top





Last update :

1 Februari 2008