Een e-mail sturen naar de Engelfrieten? Het e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Deze bijvoorbeeld van Ria Romein

Wil je terug naar de pagina met de kortere reakties, klik dan op deze link

Met weemoed tik ik op google “ schiebroek “

Ik woon al ruim 35 jaar weer in brabant, maar ben in tuindorp schiebroek geboren en wel precies op het kruispuntje Abeelweg / Hoge Limiet.
DAAR liggen mijn wortels. Idyllies was ons groene landweggetje Hoge limiet wat tussen 50 en 60 zo mooi was en ruig.

Mijn ouders huurden er een een groen houten bloemisterij-huisje van de gemeente met een groot stuk grond en een ouwe schuur, waar mijn vader boerde, varkens kippen en geiten hield. Ik kan er lang over mijmeren en praten.

Er is weinig meer van over. Op het weiland tussen de school de Bergse Ulo en de Hoge Limiet hebben ze flatjes gebouwd. Daar speelden wij als kind en gingen dan daar via een fietsenhandel binnendoor via de Adrianalaan naar de Meidoornsingel (lopend als kind) om naar de lagere school de Meidoornschool te gaan.

Later verhuisden wij in 1960 naar de Dalkruidstraat welke straat uitkwam op de Zilverschoonsstraat en plantsoen, daar waar Gerard Martens in de Soldanellestraat het levenslicht zag. Ook daar is weinig meer van over en heeft de AH daar plaats genomen. Zojuist gelezen dat ze een sloopvergunning voor deze flats hebben aangevraagd.

Verhalen liggen er op de grasvelden van het voormalig zwembad de Wilgenplas, waar wij met kleden vanuit de Dalkruidstraat naar toe liepen om met de puberteit achter de knullen aan te zitten.

Elke kerst naar de Goede Herderkerk, alwaar dan een netje met snoep en een sinaasappel en een nieuw kerk(zang)boekje kregen.

HEERLIJK DE SITE VAN GERARD MARTENS, MET AL DIE VERHALEN OVER SCHIEBROEK, HILLEGERSBERG EN HET OUDE NOORDEN.

En de foto’s van de prachtige Strekkade, waar de houten bruggetjes over heen liggen die mijn opa timmerman Cees ROMEIN nog gebouwd heeft.

Ik kan er uren over mijmeren.

Ik wilde dit even kwijt. (en dat hebben we graag....)

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

26 Mei 2006