Een e-mail sturen naar de Engelfrieten? Het e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Deze bijvoorbeeld van Cornelis Van Vliet

Wil je terug naar de pagina met de kortere reakties, klik dan op deze link

Via het internet, keek ik naar een paar photos van Overschie en plotseling ook een photo van de Willebrordusstraat. Ik herkende de photo niet eens want als jongen kwam ik vaak op bezoek by mijn groot ouders Van Vliet No; 73 Willebrordustraat, dit was van de oorlogstijd to 1952.

Van mijn moeders kant woonde de familie in Overschie en kwam ik vaak op bezoek by mij oom Bep van der Waag. Hij had een horloger zaak in de dorpstraat.

Een zus van mij moeder woonde op de 2de Hogeban weg by de hoek Baumanlaan.

Mijn moeder is nog een van de overlevende 93 en woont since 1952 in de vs, Connecticut. Waar wij met de hele family verhuized zijn in 52 Ik woon since 1972 in Frankrijk en ik ben heel blij deze oude photos van u te zien.

Website fantasties, ik kan er haast niet van weg.
In kort, (niet veel tijd op dit moment) R’dam geboren op henegouwen laan zieken huis, naast de HBS . 1941, woonde Talmastraat hoek van Noorderhavenkade.
Daarna in oorlog naar Berkelselaan tussen viaduct en Savorin Lohlmanlaan verder in 47 naar Navanderstraat blijdorp en in 1952 naar New Jersey.

Groot ouders van Vliet woonde op 73 Willebrordustraat (photo van jullie website gezien) en aan de kant van mij moeder familie in Overschie. Ik hoop in de toekomst nog wat meer te schrijven.

Since enige dagen heb ik jullie website ontdekt en kom ik er iedere dag op terug. Mijn Groot ouders C. Van Vliet woonde op no 73 .

Ik kwam ook de naam PETIMEZAS tegen in een van de veele brieven. Rondom 1949 kwam er een nieuwe jonge by ons in de klas (Delfgauwstraat school, tweede verdieping) Theo Petimezas. Zijn vader had een winkel op de Roderijselaan ik geloof een soort ijzerzaak ? Theo kon heel goed tekenen en na elke straat voetbal wedstrijd, b.v. tegen de Insulinde Boys tekende Theo iets van de Wedstrijd (normaal gespeelt in het Vroesenpark)op het krijt boord in de klas.
Meester Piet Maas was onze onderwijzer , Meneer Koning de hoofd meester, daar voor was de hoofd meester Meneer Lening, mij vader was ook bij hem in de klass. De zoon van Willy van Ghent zat ook by ons op school, ik heriner me nog goed dat kleine motor fietsje wat bij hun in de etelage stond op de Bergweg.
Ook was er om de hoek van No 73 een Badhuis waar Opa van Vliet zaterdag naar toe ging, Ik weet nog niet of Oma ooit een bad genomen heeft in die tijd. Ook in de van Hoonardstraat kleinstraatje naar de bergweg, was toen des tijds een klein toneel zaaltje.

Over Opa’s gesproken, kwam ik eerst de photo tegen van de Hillegarde Kerk, soms liep ik met opa op Zondag over de Bergweg en dan rechts tegen de Kerk aan dan links in de Hillegardestraat waar mij overgrootvader end nog een paar getrouwde kindere woonde op de eerste tweede en derde verdieping, Oude Opa en Opoe hadden 10 kinderen mij grootvader de oudste en de jongste (Karel) was twee jaar jonger dan mijn Vader (Leendert) Ik weet nog zelfs als 8 of negen jaar oud dat de huiskamer klein was en vol met family, het zag er een beetje bruin uit, meschien wel van al die Sigaaren rook op Zondag.

Wij woonde toen al in de Navanderstraat ( daar voor in de Berkelselaan tussen Savorin Lohmanlaan en Insulindestraat) by het Vroesenpark Mijn vader emigreerde naar de vs in Maart 1952 en wij, Moeder en twee zusjes volgede in October 52 op een van de laatste reizen van de ss Veendam. Since 1972 woon ik in Frankrijk.

Ik ben all dagen bezig om naar jullie Website te kijken, ook all eerder iets naar jou toegestuurt, nu lees ik de mail van Bob Groenedijk die zoals ik op de Delfgauw jongens school ging. Ik zat op de tweede verdieping , Juff de Haan herriner ik nog en ik zat laatst in de 5 e 6de klas bij Meester Piet Maas toen zijn wij naar the USA vertrokken in Oct 52 met de Veendam. Mij zus een paar jaar jonger zat op het meisjes school om de hoek in de Ackerdijkstraat.

Ik zou graag in kontact komen met Bob Groeneveld

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

24 Juli 2005