Een e-mail sturen naar de Engelfrieten? Het e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Deze bijvoorbeeld van Pieter Sakko

Wil je terug naar de pagina met de kortere reakties, klik dan op deze link

Het was een beetje veel werk om in deze leuke, spontane reaktie links te plaatsen, gebruik dus evt onze Search Engine op Aad's Homepage :

Klik hier als je wilt zoeken via Aad's Freefind search engine, vul in het venster jouw woord in, bijvoorbeeld Meidoornstraat en klik op ENTER

Beste Pieter,

Leuk om onderstaande reactie van jou te mogen ontvangen. Nu, ik moet je zeggen, dat ik van oorsprong een echter Rotterdammer ben. Maar op het adres Meidoornstraat 12a heb ik en mijn vrouw maar zeer kort gewoond, namelijk vanaf ons trouwen in oktober 1968 tot februari 1971. Zoals je aan het huisnummer kunt zien, woonden wij dus in die periode in de Meidoornstraat in dat korte stukje tussen de Vletstraat en de Tochtstraat.

In die periode hadden wij allebei ons werk en hadden eigenlijk weinig tot geen kontakt met buren, dus daar kan ik je weinig over vertellen.

Als jongen thuis hebben wij gewoond in de Willebrordusstraat in het noorden van Rotterdam, maar dat heb je wellicht al allemaal gelezen. Daarna is ons gezin verhuisd naar Overschie en ook daar is door mij al veel over geschreven. Wellicht volgend jaar zal ik weer opnieuw verhalen gaan schrijven en dan komt ongetwijfeld het verblijf van ons gedurende bovenvermelde jaren ook wel aan de orde. Dus ik zou zeggen: blijf maar letten op onze site en het komt vanzelf goed.

Hartelijke groeten,

Hans Engelfriet.

----- Original Message -----
From: Pieter Sakko
To: hans@engelfriet.net
Sent: Monday, December 23, 2002 1:52 PM
Subject: Meidoornstraat

Beste Hans

Heel leuk om jullie pagina te lezen en vooral dat je in de Meidoornstraat gewoond hebt!! Woonden jullie tegenover Roodzand ??of in de buurt van de hoefsmit ??

Onze familie woonde in de Tochtstraat, tussen de wagenmaker Tibout en De slager van de Blokstraat in. Mijn 4 broers en zus hebben op school gezeten in de Meidoornstraat. Eerst de kleuterschool en daarna 'grote school'.

Mijn moeder , nu 87 jaar oud en goed bij geest, is op het zelfde adres geboren en woonde daar tot 1978. Daarna en verhuisd naar Capelle.

Ik hoef je niet uit te leggen hoe onze harten nog steeds sneller slaan als wij iets over die tijd en omgeving horen. Af en toe gaan we nog eens kijken maar komen met een grote frustratie thuis. Laatste keer hebben we besloten om het niet meer te doen!! Het enige kontakt heeft mijn moeder nog met '' Tante Bet" de moeder van Coen Moelijn (Koentje Melijn" en zijn neef Simon.

De reden dat ik deze e-mail schrijf is als reactie op hetgeen ik heb gelezen en als bijdrage mag dienen voor jullie werk.

De groeten van een oud Rotterdammer ( geb. 1939)

Groeten van Pieter Sakko

P.S. De broer van mijn moeder heeft met z n gezin ook op Overschie gewoond .ben alleen de naam kwijt van de straat. Achter naam was De Wit , Wim.

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

27 December 2002