Een e-mail sturen naar de Engelfrieten? Het e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Deze bijvoorbeeld van Suzanna Jansen

Wil je terug naar de pagina met de kortere reakties, klik dan op deze link

Hartelijk dank voor de fantastische informatie op jullie site. Ik heb er enorm veel informatie uitgehaald, op zoek naar de omgeving waar mijn voorouders vandaan komen.

Ik vroeg me af of jullie weten wat voor buurt die van de Molensteeg was rond 1800 (1775-1830). Arm, rijk, ambachtslieden, handelaren, dienstbodes? En hoe heette die buurt eigenlijk?

Mochten jullie dit weten, dan ben ik daar heel erg mee geholpen. Ik werk aan een boek over de bedelaarskolonie Veenhuizen (in Drente), en de voorouders die daar terecht kwamen waren geboren in de Molensteeg. Dus ik vraag me af: waren ze altijd al arm (was dat gebruikelijk in die buurt), of was er iets misgegaan?

Ga vooral door met die geweldige site!

Een hartelijke groet,

Suzanna Jansen

Waarop Marieke antwoordde met:

ik heb een website adres gevonden, dat een informatief artikeltje over de buurt van de Molensteeg in Rotterdam heeft. als je naar deze site gaat http://home.wxs.nl/~riper/budermag2.htm dan vind je er een goede beschrijving van ongeveer halverwege de pagina, die heel gezellig te lezen is.
het was kennelijk niet de rijkste buurt in Rotterdam in die dagen tegen het einde van de 18e eeuw! een andere bladzij met informatie is www.rotterdam010.nl/Boek-Zo-was-Rotterdam-06.html ik hoop, dat je hier wat aan hebt.

veel plezier ermee

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

3 Oktober 2004