Een e-mail sturen? Het e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Wat keek ik boos op mijn eerste klassefoto .......

Alie denkt er nog vaak aan terug ....

Ik ben op de onderstaande schoolfoto 7 jaar en zit in de tweede klas bij Juffrouw de Melker van de Meisjesschool in de Passerelstraat in Rotterdam West. In deze buurt had je nog aparte meisjes en jongens scholen ! Wij woonden toen nog in de Hondiusstraat 18a (is er nog steeds).
Op een dag vertelt Juffrouw dat er binnenkort een fotograaf komt : in die dagen iets heel bijzonders, natuurlijk. Kinderen, had Juffrouw gezegd (ik weet dit echt zeker hoor, ik heb het toch zelf gehoord ...) op die dag alleen op school komen met je zondagse kleren. Juffrouw zal ook haar zondagse kleren aan doen.
Nou vooraan op de foto de meisjes die trots hun zondagse kleren laten zien, er zitten zulke mooie jurkjes bij !!

Wij natuurlijk onderling allemaal overleggen wat zijn jouw zondagse kleren en wat zijn de jouwe, jullie begrijpen dit wel hè. Dus op de dag dat de fotograaf zou komen wilde ik mijn zondagse jurk aan, maar dat mocht niet van Moe :

"Ik ben bang dat er inkt op komt en dan is ie helemaal bedorven"


Wat was ik boos !!!!!!!!

Praten hielp niet, ik mocht mijn zondagse jurk NIET aan.

Kom ik op school vraagt iedereen natuurlijk, ook Juffrouw de Melker, maar Alie toch waar is jouw mooie jurk ?? Maar ik was en bleef boos en daarom moest ik maar een beetje achteraan gaan staan en wilde niet lachen naar de fotograaf.

Als je goed zoekt, zie je inderdaad een boos kijkend meisje, rechts van de regenpijp staat dat meisje met die donkere jurk en een witte strik : gevonden ? Nee, dat is niet Alie, want Alie staat (op de foto) rechts van dit meisje : heeft ook een strik in het haar en heeft een wit jurkje aan, maar kijkt heel

BOOS


Alie klassefoto 7jaarFamiliewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

8 Januari 2001