Een e-mail sturen naar Aad? Het e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Marieke over

Tosca de hond

tosca

Na
Pimmetje hebben wij geen andere poes meer gehad, vanwege het risico, dat een poes zijn nagels aan ons meubilair zou scherpen. Toch kregen we op een dag een nieuw huisdier en het was mijn schuld weer eens helemaal.

Dat kwam zo. In 1960, ik was toen bijna 15, keek ik bij ons thuis op de brandnieuwe televisie naar een voorfilmpje van Hitchcock's Psycho. Je kunt wel raden, wie er daarna niet meer 's nachts alleen thuis durfde te zijn en overal schaduwen zag.
Ten einde raad besloten mijn ouders, dat misschien een hond mij zou helpen. Nou, dat vond ik best wel leuk. Een vuilnisbakkenras was goed voor mij geweest, maar mijn vader stond er op, dat het een rashond moest worden en zo kwam Tosca bij ons thuis.

Het was een gezellige hond, die mij overal volgde, en ook van (echte) schaduwen schrok. Zij wou 's nachts ook niet alleen zijn en de buren klaagden over haar gehuil, dus Tosca met mij mee naar boven!
Overdag alleen gelaten vrat zij een keer een jurk van mijn moeder op en ook de nodige jassen in de vestibule, dat daarna een haakje voor de veiligheid op de tussendeur kreeg . . .

Ik heb haar een keer naar het strand genomen en liep van Katwijk naar Noordwijk, en het arme beestje had daarna wel wat zandverbrande pootjes - wist ik veel . . .

Toen ik op mijn 21e naar Rotterdam vertrok, kon ik haar echter niet meenemen en zij bleef toen bij mijn ouders wonen. Net als toen ik naar Zwitserland ging - het tijdelijke onderdak werd toen permanent.
Toch herinnerde Tosca mij zich onmiddellijk als ik weer eens in Nederland was en ging ook gelijk weer met mij mee naar boven!!!

Zoals de meeste boxers werd Tosca niet erg oud. Haar nieren begaven het, en eind december 1970 werd ze ter ruste gelegd. Bovenaan dit verhaal een foto van Tosca toen ze 2 jaar oud was, en hier haar stamboom met het huisreglement achterop, maar dat heeft Aad maar weggelaten.

stamboomtosca

Ik zie nu pas, dat het ingeleverd had moeten worden; nou, mooi niet gedaan dan. Haar overlijdingsdatum is met de hand ingevuld door mijn vader.
Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

21 September 2002