Een e-mail sturen naar Aad? Het e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Marieke over

Wat heb ik nog meer in de kast staan, een trommel uit 1945

Nou heeft Aline ook al van alles uit haar kast ingescand, maar dit van Marieke is ook heel bijzonder, wat menschen allemaal niet bewaren, was Aad ook maar zoo geweest, nou niet helemaal waar, want volgens zijn vrouw heeft hij dit wel met boeken, mag geen snipper van weg, maar je leest ze nooit meer, is het dan.... :

Weet je, dat ik (Marieke) nog een trommel van 1945 heb met de vlaggen en staatshoofden van China, Rusland, Engeland, en de VS erop? Ik zag de tegel van de 10-jaar bevrijding in 1955 (LINK)

herdenkbord4555

en vroeg me af, hoe ik Aad ooit deze trommel zou kunnen toesturen. Nee, nee, nee . . . de ware krijg je niet. Sorry!!! Hij heeft altijd bij mijn moeder in de kast gestaan en toen is ie op een dag naar mijn schoonzus gegaan, en eventueel kwam hij toen bij mij terecht, toen zij en mijn broer hoorden hoe weg ik van dat ding was. Hij heeft een ereplaats in mijn woonkamer. Ik zal eens met een fototoestel te werk moeten gaan. Mijn goeie camera met alle lenzen is echter naar mijn oudste dochter toe, want mijn ogen konden dat ding niet meer focussen. Ik zal eens gaan snorren naar een "opvolgertje". Stay tuned!

dekselbus

de deksel

voorkant

de voorkant

links1945links30

de linkerkant

rechts30rechts1939

de rechterkant

Zoals jullie misschien kunnen zien, worden ook Belgie en Frankrijk vermeld door een wapentje. Via de onderste 5 foto's is de hele bus helemaal "opengevouwen"

Nou, jullie merken wel, dat ik zelf weg ben van dit ding.

en nou is mijn computertijd voor de dag weer op

WAT JAMMER NOU TOCH, voor jouw kast....
Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

27 Juli 2002