Terug naar  Hans' homepage
Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

En toen kwam er een telex, nog steeds top secret

Hans bewaart ook alles, heel leuk toch.....

Het was de bedoeling, dat wij 21 maanden moesten dienen. Maar op een gegeven moment kon ik mijn ogen niet geloven. Ik kreeg een telexbericht binnen met de mededeling, dat de dienstplicht met drie maanden werd verkort. Ik kon dus al eind mei 1964 afzwaaien in plaats van eind augustus 1964. Ik kon mijn ogen niet geloven!!!! Ook mijn kameraden stonden perplex. Wat een goed bericht was dat. Hoe zou op de kazerne worden gereageerd?? Nu, wij moesten wel oppassen, want wij mochten het voorlopig niet verder vertellen en bovendien was deze telex secret. Nu, in de loop van die middag hebben wij dat secret gewijzigd in unclassified en hebben alle drie toen nog zo'n bericht uitgedraaid. Ik koester dit papiertje nog altijd als een zeer waardevol bezit.

inkortingdiensttekst

Zo tegen 18.00 uur waren wij die middag weer terug op de kazerne. Op de Willem III kazerne werden wij al hierover gevraagd, maar wij deden of wij van niets wisten. Op de Wittenberg was het inmiddels al een gekkenhuis. Klaarblijkelijk waren er toen ook al "lekken", want zowat iedereen wist het en wilde van ons een bevestiging, maar wij bleven zwijgen.

Volgens de telex zou dit pas de andere dag om 13.00 uur aan de troepen bekend worden gemaakt. Maar gelukkig was er 's avonds een extra appèl en de legercommandant mocht dit toen reeds bekend maken. Nou, ook ik kon mijn geluk niet op, dat de zgn. Berlijn maatregel werd opgeheven.

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

9 Mei 2002