Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Ons eerste huis in de Meidoornstraat 12b (1968)

Ook dit verhaal ontving Moeder Alie op haar 80e verjaardag  ....Alie 80 Aad 50


Alie werd 80, webmaster Aad bijna 50, samen luisteren ze naar Hans

Onze verlovingstijd kreeg plotseling een andere wending. Plotseling werd ons een huis aangeboden. Zodoende konden wij spoedig gaan trouwen en een eigen nestje bouwen.

Ook hier heeft moeder weer veel bemoeienissen mee gehad. Via familie v.d.Berg (Zestienhovensekade) hoorde u, dat er een huis vrij kwam in de Meidoornstraat in Rotterdam-Noord. Het huis werd bezichtigd en al snel vonden wij het prachtig.

Het was natuurlijk geen droompaleis, maar in die periode was het nog niet zo gemakkelijk om in Rotterdam aan huisvesting te komen.

Wij besloten het te doen

Wel moesten wij samen nog naar de huisbazin. Want zij wilde wel weten, wie er in haar huis kwamen wonen. Nu, dit bleek geen probleem en mondeling werd alles geregeld voor een huurprijs van f. 10,45 per week, te betalen per elke eerste maandag per vier weken. (ja, dat weet ik me nog steeds zoo goed te herinneren)

Toen dit eenmaal rond was, werd er met groot materiaal gewerkt om het zo spoedig mogelijk voor ons bewoonbaar te maken.

Nu niet alles zat mee. Alle elektrische bedradingen werden afgekeurd. Dus wij zaten zonder stroom. Uiteindelijk was de huisbazin zo goed dit voor haar rekening te laten vernieuwen. Mijn eerste werkzaamheden in de Meidoornstraat waren het opnieuw betegelen van het toilet, want alle tegels lagen er af. Ook ma hielp mee door te behangen en gordijnen te naaien.

Zo langzamerhand werd door ons de trouwdatum vastgesteld en het werd 23 oktober 1968.

Het huis aan de Meidoornstraat 12b werd uiteindelijk geheel ingericht naar onze smaak. Op bijgaande foto is het huis nog te zien. Wij zijn er pas nog geweest, maar de hele buurt is inmiddels afgebroken en nieuwe huizen zijn of worden gebouwd.

Ons eerste huis in de Meidoornstraat 12b (1968)


Ons eerste huis in de Meidoornstraat 12b (1968)
Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

26 Juni 2001