Een e-mail sturen naar Aad? Zijn e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Mijn eerste baan bij Van Walbeeks Handelmij N.V.

Op onze site hebben wij al het een en ander over de oudste Bankier van Rotterdam, de firma R. Mees en Zoonen :

Klik hier als je wilt zoeken via Aad's Freefind search engine, vul in het venster jouw woord in, bijvoorbeeld Mees en klik op ENTER

Een zeer gewaardeerde bijdrage van Arie Spek, waarvoor onze hartelijke dank!

ungerpleinflat

In mijn eerste baan bij Van Walbeeks Handelmij N.V. Ungerplein 2, Rotterdam (zie de foto, het bedrijf was gevestigd op de eerste etage), ik was toen 14 jaar, moest ik wekelijks kasgeld ophalen bij Mees aan de Blaak 10. Dat ging op de fiets en dan fietste ik met voor die tijd al veel geld en dan hebben we het over duizenden guldens (zou nu niet meer kunnen )

hoopvanmees

R. Mees & Zoonen

natuurlijk aan de Blaak

Het Pand van Mees aan de Blaak 10 tegenwoordig in gebruik als Kunstacademie.

Hierdoor kwam ik zeer regelmatig bij Mees over de vloer ook bij een latere baan kwam ik zeer frequent bij Mees over de vloer. Mijn jongste broer heeft jaren bij Mees gewerkt maar het was toen een onderdeel van eerst de ABN en later ABN AMRO. Inmiddels zit hij bij de Fiod.

De Heeren Mees waren woonachtig in Kralingen.

In de jaren vijftig begin 60er jaren was er een Hoofdkassier woonachtig op het Oostplein in de flats boven de toenmalige orgelzaak van Joh. De Heer. Deze Hoofdkassier kreeg altijd te horen van de controle afdeling wanneer er weer een controle op de kas werd gehouden. Aangzien er twee kassen waren hevelde hij tekorten over naar de kas waar een tekort was. Op een goede dag werd hem verteld dat de volgende dag allebei de kassen gecontroleerd zouden worden. De Hoofdkassier in paniek.
Wat was zijn oplossing in de ene kas deed hij een pakje brood en de andere kas vulde hij aan tot het juiste bedrag dat aanwezig moest zijn. Hijzelf kwam niet opdagen en toen men naar zijn huis ging om hem op te halen of te kijken wat er aan de hand was bleek dat hij zelfmoord had gepleegd.

De vraag wat heeft hij met het geld gedaan ????

Daar had hij onder andere de Gereformeerde aan de Boezemweg / Gerdesiaweg mee op laten knappen een nieuw orgel, nieuwe banken een nieuwe preekstoel en schilderwerk.

En Mees had het nakijken.

Klik hier voor de overige verhalen over R. Mees en Zoonen

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

23 September 2009