Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Natuurlijk stoppen we in de Hondiusstraat, waar Alie is geboren

Hans Engelfriet vertelt over onze rondrit ....stoppen in de Hondiusstraat, waar Alie is geboren

Wij moeten nu vanuit de Heemraadssingel eigenlijk rechtdoor rijden naar de Rochussenstraat om dan weer helemaal linksaf om op het andere gedeelte van de Heemraadssingel terecht te komen.

Maar wij doen dit niet, want wat zien wij

aan het einde van de Heemraadssingel is linksaf een weggetje gemaakt.

Er staat wel een blauw bord met pijlen rechtdoor en rechtsaf, maar wij zijn eigenwijs en zien niemand, dus wij toch linksaf.

Wij rijden nu weer op de Heemraadssingel en passeren de De Vliegerstraat en de Lieve Verschuierstraat en komen dan aan bij de Hondiusstraat.

Maar helaas, voor de eerste en niet voor de laatste keer merken wij, dat het hier éénrichtingverkeer is: dus rechtdoor naar de Nieuwe Binnenweg, weer rechtsaf Claes de Vrieselaan in en dan weer rechtsaf de Hondiusstraat.

Dit wordt onze eerste stop, want op nr. 18A is moeder geboren (28-7-1920). Maar het oude pand 18A bestaat niet meer. Het zijn nu nieuwe huizen geworden.

Parkeren is geen probleem, alhoewel, ook hier overal parkeerautomaten en voor de bewoners vergunningen. Maar wij trekken ons hier niets van aan en parkeren zonder te betalen.

Naast pand 18A bevindt zich pand 20 en moeder herinnert zich, dat dit pand ongeveer gelijk is aan haar geboortehuis.

geboortehuis Alie

dus wij met z'n allen naar nr. 24, en uiteraard Alie op de foto : net of Moe zoo weer open doet........

De bewoner heeft ons klaarblijkelijk al opgemerkt, want gewapend met camera's en dictafoon naderen wij zijn woning. Hij doet toch verschrikt open, maar dan leggen wij uit, waarom wij hier zijn. Nu vindt hij dit wel leuk en vertelt ons van alles.
Er zijn in de Hondiusstraat geen winkels meer. Vroeger waren deze huizen verdeeld in beneden- en bovenwoningen, maar tegenwoordig veelal doorgetrokken tot één huis.

hondiusstraat aan de overkant

Aan de overkant echter staat nog een pand te koop, afzonderlijk de benedenwoning en de bovenwoning.

Op mijn vraag hoeveel die panden nu eigenlijk kosten, antwoordt deze man, dat die panden zeker ca f. 250.000,00 per stuk kosten.
Er is veel vraag naar en inderdaad: weinig leegstand.

Heel leuk, dat op sommige bovenhuizen nog zgn "spionnetjes" bevestigd zijn. Dat zijn spiegels, vanwaar uit je van binnen kunt zien, wie beneden aan de deur staat.

Aan het einde van de straat blijken zich ook vele karakteristieke panden te bevinden met grote balkons aan de voorzijde. Deze zijn natuurlijk bestemd om 's zomers lekker te zonnen.
Maar zo midden in de straat en dan nog al die hoge bomen, het lijkt ons, dat van zonnen niet zo veel terecht zal komen.


Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

22 Januari 2001